banner94

banner77

banner69

banner88

Mutfaklarda kalite ve şıklığın markası

Her sayısında konut ve inşaat sektöründe Bursa’nın en önemli isimlerini sayfalarına taşıyan Konut ve Yapı Gazetesi’nin bu ayki konuğu dünyanın lider firmalarından NolteKüchen’in Bursa’daki başarılı mimarı Gülnur Üçel oldu.

KONUT VE YAPI 24.02.2015, 19:02 24.02.2015, 19:02
Mutfaklarda kalite ve şıklığın markası
banner66
Gülnur Üçel kimdir?

İstanbul’da doğup büyüdüm. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini aynı şehirde tamamlayarak evlilik nedeniyle Bursa’ya yerleşmiş biriyim. Eşimin de mimar olması nedeniyle kendi şirketimiz GELİNCİK İNŞAAT’ı kurduk. İki çocuk annesiyim. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif bir şekilde rol alıyorum.



Sektöre nasıl adım attınız, Nolte Mutfak’ın firma profilini açıklar mısınız?

Bursa inşaat sektöründe proje, konut, sanayi yapıları, plaza inşaatları ve kamu ihaleleri ile 40 yıldır önemli bir yere sahibiz. İnşaatların olmazsa olmazı özellikle konutların kalbi olarak değerlendiğimiz mutfak ve banyo mobilyalarını da bünyemize dâhil ettik.

NOLTE 1923 yılında Almanya’da kurulmuş mutfak ve mobilya sektöründe 90 yıllık deneyimi ile “MADE İN GERMANY” geleneği ve kalitesini temsil eden bir firma.



Bugün Nolte mobilya fabrikaları, sunta fabrikaları, laminasyon ve geri dönüşüm tesisleri olan BİR MİLYON METREKARE üzerinde konumlanmış dev bir holdingtir. Kombine üretim birimleri, lojistik, yüksek nitelikli çalışanları, modern makine ve teknolojisi Nolte’yi Avrupa’nın en büyük mobilya şirketlerinden biri yapar.



Yüksek Alman kalitesi ile birlikte, yalnızca kendine özgü tasarımları ile değil, son derece fonksiyonel olmasıyla da tanınır.

Nolte Mutfak’ın bünyesinde ne tarz ürünler bulunuyor, ürün portfoyünüzden bahseder misiniz ? Pratik ve rahat mutfaklar kadınların terapi alanlarıdır. Bugünün mutfakları, kişinin kendi fikirleriyle ortaya çıkardığı özgün, güzel ve yaşam tarzlarını yansıtan mekânlar olmaya başlıyor.Nolte’nin özel tasarımlarından “OLD BUİLDİNG ” ile zamansız eski binalar üretiliyor. Bireyselleşen mutfaklar ile kişisel yaşam tarzı eşleşerek otantik bir yaşam alanı oluşuyor. Göz alıcı kapak “CONTOUR LACK “ duvar ünitelerine tarz ekler ve mutfaklarınızı karakterize ederek rahat bir atmosfer oluşmasını sağlar.



Nolte mutfaklar kullanıcının ihtiyaçlarına göre gövde yüksekliğini ayarlayarak cihazlarınızın kullanımını kolaylaştırmaktadır. Örneğin yükseltilmiş bulaşık makinesiyle daha ergonomik çalışma alanları yaratabilir. Çekmece içi düzenleme sistemleri sayesinde boş alanları ortadan kaldırarak düzenli bir kullanım alanı oluşturuyor. Pratik baza çekmeceleri sayesinde mutfaklarınızda daha düzenli ve daha fazla depolama alanı sunuyor. Sadece Nolte’ye özel Matrix 150 sistemi sayesinde ankastre fırınların herhangi bir müdahale olmadan modüllere entegre edilmesini sağlar.



Hedefleriniz nelerdir?

Kendini güncelleyen, teknolojiye ayak uyduran firmalar daima yeni ve üst hedeflere odaklanır. Bizim hedefimiz de sektördeki öncü, trend belirleyici konumumuzu korumak ve geliştirmektir.



Başarının formülü size göre nedir?

Doğru zamanda, doğru insanlarla çalışarak, doğru hedeflere odaklanıp sonuca ulaşabilenler başarıyı yakalarlar. Dürüstlük, disiplin ve güven başarıyı pekiştiren en önemli etkenlerdendir.



Bursa iş hayatının önemli isimlerinden birisiniz ve yoğun bir gündeme sahipsiniz. Bu yoğunluk aile hayatınızı nasıl etkiliyor?

İnsanların bedenen ve zihnen çalıştıkça geliştiklerine inanlardanım. Tempo ne kadar yoğunsa ben de o kadar mutluyum.



Türkiye’deki ve Bursa’daki mutfak sektöründeki pazarı nasıl değerlendirirsiniz?

İnşaat piyasasındaki yükselen ivme bizim mutfaklarımıza da olumlu olarak yansımaktadır. Artık halkımız bilinçlendi ve bireysel üretilen mutfaklarla aramızdaki kalite, tasarım farkını çok iyi biliyor. Kadınlarımızın evde en çok zaman geçirdikleri mekân mutfaktır. Bir ev satın alınırken öncelikle mutfağı ile değerlendirilmektedir. Ev alımında da kadınların söz hakkı yüzde doksan olduğu istatistik bilgiler mevcuttur. Bu sebeplerden mutfak önemini ve önceliğini her zaman koruyacaktır.



Sektörünüzde kalifiye eleman eksikliği çekiyor musunuz?

Biz bu konu da çok şanslıyız. Konularında uzman mimar arkadaşlarımızla bir araya geldik ve her türlü talebi karşılayacak güçteyiz.



Kentsel dönüşüm çalışmalarının inşaat ve konut sektörünü nasıl etkileyeceğinidüşünüyorsunuz?

Türkiye ‘de 1960 yılları ve sonrası hızlı sanayileşmeye ve ekonomik gelişmelere paralel olarak köyden şehre göç başlamıştır. Ülke nüfusun şehir merkezlerinde yoğunlaşmasının getirdiği olumsuz baskılar; plansız kentleşmeyi, tarım alanlarının tahribini, ulaşım ve altyapı yetersizliklerini, çevre kirliliğini ve kaçak yapılaşma gibi problemleri de beraberinde getirmiştir. Altyapı ve sosyal donatı alanları yetersiz, kalitesiz ve riskli yapılardan oluşan gecekondular bir virüs gibi şehirleri sarmıştır. 1984 yılına kadar ortalama 2-3 yılda bir çıkarılan imar afları da, can güvenliğini tehdit eden sağlıksız yapı stokunu artırmıştır.



1999 yılı Marmara Depreminde ve Van depreminde riskli binalar yüzünden bir çok insan hayatını kaybetti. 1. ve 2. Derece deprem kuşağı üzerinde olan şehirlerimizde her an deprem riski var. Belli periyotlarla bu bölgelerde 7 ve üzeri şiddetinde depremler olacaktır. Önemli olan depremlerle barışık yaşamaktır, çünkü deprem öldürmez, riskli ve çürük yapılar öldürür. Türkiye’nin 2023 kentsel vizyonuna paralel olarak, modern ve güvenli şehirler yapılmalı ve mevcut olanları da kentsel dönüşüm projeleri ile yenilenmelidir. Halkımızın güven ve huzur içinde yaşadığı çevre ile barışık, depreme ve afet risklerine karşı güvenli, planlama standartlarına uygun kentsel dönüşüm ile yenilenmiş modern kentler oluşturulmalı insanımızın yaşam kalitesini ve üretkenliğini arttırılmalıdır.Kentsel dönüşüm projeleri ile depremlerdeki can kaybı önlenirken, ülke ekonomisinin en az zarar görmesi sağlanacak ve yeni istihdam alanları açılarak, inşaat sektörünün canlanmasına katkı sağlanacaktır.



AR-GE aşamasında olan veya piyasaya sürmeyi hedeflediğiniz yeni ürün var mı?

Nolte özellikle bu yıl müthiş ataklar yaptı. Hem renk, hem tarz bazında sıra dışı mutfaklar tasarladı. Örneğin;

*2015 tasarım fuarında ilk kez sergilenen NEO LOFT serisi ile mutfaklarımız yeni boyut kazanacaktır.

*NolteKüchen’in büyük beğeni ile karşılanan ve 2015 Yılı Ocak Ayında Köln’de özel bir fabrikada dünya lansmanı yapılan NOLTE NEO serisinin bir diğer çarpıcı modeli “SALON” aynalı kapaklarıyla mutfaklara derinlik ve anlam katıyor.

* Nolte’nin nisan ayında Türkiye pazarında satışa sunacağı NOLTE NEO. Gelecekte artan nüfusa paralel olarak metrekaresi küçülecek evlerden yola çıkan marka, mutfağı yaşam alanı haline getirme fikriyle oturma grubu, kütüphane, televizyon ünitesi gibi ürünleri mutfak paketinin içine sokarak algılarda değişime neden oluyor.



Nolte’yi diğer markalardan ayıran özellikleri nelerdir?

• 90 yıllık köklü birikimi,

• Günde 750 mutfak üretebilen müthiş kapasite

• Arge çalışmalarına ayırdığı yüksek bütçe ile verdiği önem

• Bugüne kadar monte edilen mutfaklardaki müşteri memnuniyetleri

• Dolap yüksekliklerinde tüm ölçülerin 15cm ve katları olmasın sağlayan

• 17 farklı gövde rengi ile tüm dolapların dışı ile içi aynı renkte yapılabilmesi

• 16 mm kalınlığında tezgâh ile eşsiz minimalist tasarımlar yapabilme.

• 20.000 dünya çapında perakende noktaları

• 50 ülkeye ihracat ( tüm kıtalara )

• Gövde renkleriyle aynı renkte laminat tezgâh yaparak bütün bir tasarım sağlayabilme.

• İyi tasarımı, fonksiyonelliği ve uygun fiyatlar ile buluşturabilmesi

• Nolte’ye özel üretim ile 80 cm 90 cm ve 100 cm genişliğindeki çekmecelerde 80 kg yük taşıma kapasitesi.



Son olarak, Konut ve Yapı Gazetesi ile ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?

Konut ve Yapı gazetenizi yakından takip ediyorum .,Her sayınızı en ince ayrıntısına kadar okuyorum. Inşaat sektörünün nabzını tutan başarılı bir kaynak olarak değerlendiriyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89