Hakkımızda

2007 Yılından Beri

İnşaat sektörüne jeolojik ve jeoteknik alanlarında hizmet veren firmamız, güçlü ekipman ve teknik kadrosuyla “zemin ve temel mühendisliği problemlerine” çözüm amacıyla bilgi ve tecrübesini birleştirerek zemin ıslahı, derin kazı-iksa, kazıklı temeller gibi zemin ve temel mühendisliği alanında çok sayıda proje ve imalatı başarıyla hayata geçirmiştir.

Hizmetlerimiz

Fore Kazık

Sağlam olmayan zeminlerde kullanılmakta olan bir yapı zemin işlemleridir. Yapının yüklerinin daha sağlam zeminlere ulaştırılması amaçlanmakta olup 65, 80, 100 ve 120 cm çaplarında imal edilerek kullanılmaktadır. Kazı veya sondaj ile açılan kuyuların donatısız veya donatılı olarak betonla doldurulurma esasına dayanır.

Mini Kazık

Mini kazık makine ebatlarının fore kazık makinelerine göre daha küçük oluşu sebebiyle dar alanlarda da uygulama yapılmasına olanak sağlayabilmektedir. Zemin iyileştirme ve iksa uygulamalarında yaygın olarak kullanılan 25-30 cm çaplı kazık uygulamalarıdır. Zemin cinsine uygun seçilmiş makine ve ekipman ile çalışmalar yapılır.

Jet Grout

Yüksek basınç altında çimento su karışımının zemine enjeksiyonu ile kolon oluşturulurak yapılan bir konsolidasyon tekniğidir. Çİmento karışımından delinen yerlerde silindir şeklinde derinlemesine kolonlar elde edilmiş olur. Geniş spektrumdaki zeminlerde kullanılabilir oluşundan oldukça yaygındır.

Temel Etüt Sondaj

Temel Etüt Sondajı, yeraltı katmanlarının lokasyonlarını ne tür jeolojik yapılardan oluştuklarını, katmanların sismik hızlarını, ortamlar arası ivmeleri ve deprem esnasında sergiledikleri duruşları tespit amacıyla yapılan analize denir. Özetle herhangi bir yapı inşa edilmeden önce zemin hakkında yapılan araştırmalardır.

Ankraj İmalatı

Üzerine uygulanan çekme yükünü, kayma tabakasının arkasında bulunan taşıyıcı zemine aktaran yatay destek elemanıdır. Derin kazılarda perde arkasındaki zeminin stabilitesini artırarak ve hareketini en az seviyeye getirerek kazının güvenliği sağlanır. Açılan delgilere ankraj halatları (tendon) yerleştirildikten sonra ankraj kök bölgesine enjeksiyon doldurulur. Daha sonra halatlara hidrolik kriko ile öngerme uygulanır. Öngerme işleminin yapıldığı kısım “ankraj kafası” olarak adlandırılır. Perdeye gelen yükler ankraj kafası vasıtası ile ankraj kökünde oluşacak direnç kuvvetine aktarılır.

Güçlü Zemin, Güçlü Yapı

Gücümüz Tecrübemiz

Yılların tecrübesi, makine parkuru ve fark yaratan bakış açımızla gücünüze güç katmaya devam ediyoruz.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Profesyonel tavsiyeye ek olarak tamamen ücretsiz bir çalışma için fiyat teklifi isteyin.