banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

Cengizhan Yapı, sektörünün öncüsü

Cengizhan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cengizhan Cengiz, Pimapen, Albert Genau ve Isıcam sistemleri üretimi ve tedariği konusunda en büyük üreticilerden biri olduklarını söyledi. Almanya, Fransa, Romanya gibi ülkelere ihracat...

15 Mayıs 2024, 18:40
Cengizhan Yapı, sektörünün öncüsü

Cengizhan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cengizhan Cengiz, PimapenAlbert Genau ve Isıcam sistemleri üretimi ve tedariği konusunda en büyük üreticilerden biri olduklarını söyledi.

Almanya, Fransa, Romanya gibi ülkelere ihracat yaptıklarını, dünyada inşaat yapı sektörünün olduğu her yerde ürünlerinin kullanıldığını belirten Cengiz, ayrıca Tiny House da ürettiklerini söyledi.

İlk olarak sizi tanıyabilir miyiz?

Bursa doğumlu Bursalı inşaat kökenli bir ailenin oğluyum. Evli ve bir kız çocuk babasıyım. Lise eğitimimi Bursa’da tamamladıktan sonra İstanbul Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nden mezun oldum. Üniversite eğitimi döneminden itibaren sektörün içinde çeşitli proje, tasarım ve uygulama hizmetlerinde çeşitli firmalarda şantiye takibi ve proje yönetimin içinde bulundum. 2018 yılında Cengizhan Cengiz mimarlık firmasını kurarak sektörde yerimizi aldık ve kendimizi geliştirerek devam etmekteyiz.

İş hayatına nasıl atıldınız?

Ailemin inşaat sektörünün çeşitli dallarında olması sebebiyle kendimi bildim bileli inşaat tozuyla haşır neşirim. Dolayısıyla başka sektörler hiçbir zaman ilgimi çekmedi. Bu sebeple kendi işimi yapma arzusu çocukluğumdan beri hep içimdeydi. İç mimarlık bölümünden mezun olduktan sonrada inşaat sektörünün içinden kendime bir dal arayışındaydım. Bu sırada dayımın PVC makineleri üretmesi, bu sektörün ilgimi çekmesine sebep oldu ve kendime en yakın hissettiğim, sektördeki boşluk gördüğüm PVC & alüminyum doğrama işine girmeye karar verdim.

Firmanızın kuruluş hikayesini anlatabilir misiniz? Kuruluştan bugüne kadar geçirdiğiniz aşamaları sizden dinleyebilir miyiz?

PVC & alüminyum işine girmeye karar verdikten sonra kendimi bu dalda geliştirmek adına 1 yıl İzmir’deki bir firmada deneyim kazanma amacıyla çalışmaya başladım. Daha sonra Bursa’ya geri dönüş yaparak. Deneyimlerime dayanarak sektörde bizi öne atabilecek olan son teknoloji CNC makine parkurumuzu kurarak, Pimapen ve Albert Genau gibi kendini kanıtlamış, sektöre adını vermiş firmaların üretici bayiliklerini alarak sektöre hızlı ve emin adımlarla iddialı bir giriş yaptım. Sektörde kendimizi öne çıkarmak adına CNC çift cam üretim tesisini bünyemize katarak entegre bir tesis haline getirdim. Pandemi ve depremden sonra trend olan Tiny House’lara pencere tedariği yaparken “Biz bunu nasıl geliştirebiliriz?” diye düşünce içine girdik ve luxury tiny house’lar üretimine de başlamış bulunduk.

Üretim tesisinizi tanıtabilir misiniz? Kaç m2’lik bir alanda faaliyet gösteriyorsunuz? Makine parkurunuzla ilgili bilgi verir misiniz? Üretim kapasiteniz nedir?

Üretim tesisimizde, 1.500 m2 içinde PVC alüminyum doğrama üretimi, 500 m2 içinde cam balkon üretimi, 1.000 m2 içinde çift cam üretimi için kapalı alan bulunmaktadır. Stok ve tiny house için ise 2.000 m2 açık alan olmak üzere toplam yaklaşık 5.000 m2 içinde üretim yapmaktayız. Makina parkurumuzdan bahsetmek istersek profilleri el değmeden ölçüsünde, açısında ve kol, menteşe, su tahliyesi markalama gibi işlemlerini el değmeden CNC makinalarımız sayesinde sıfır hatayla standart bir şekilde elde edebiliyoruz. Daha sonrasında kesilen profilleri çerçeve haline getiren 4 kafa kaynak makinamız sayesinde hızlı ve hatasız sağlam kaynak elde etmiş oluyoruz. Çerçeve haline gelmiş doğramaları, robot kol alarak CNC köşe temizleme hattında otomatik olarak kendi temizler sonrasında otomatik aksesuar toplama ünitesinde kilit mekanizmaları bağlanarak kasa kant birleşimi gerçekleşir. En son aşama çıta makinasında kesilerek sevk bölümüne geçer ve şantiyelere sevki sağlanır. Çift cam üretimi makine parkurumuzda ise şişe camdan gelen tabaka camları cam sehpa istasyonlarına 5 tonluk tavan vincimiz sayesinde güvenli ve hızlı bir şekilde istifleyebiliyoruz. Camları cam tutma ve yatırma robotu sayesinde iş güvenliğini önden tutarak camları el değmeden alır ve CNC kesim masasına kendi sürer CNC kesim istenilen ölçüde keser ve varsa konfor cam sıyırma işlemini gerçekleştirir. Camlar kesildikten sonra eşlenerek presli dikey cam yıkama hattında çift cam haline getirilir son olarak döner tablalı tiakol makinasında ilaçları çekilerek kuruma ve sevk bölümüne bırakılır.

Yıllık üretim kapasiteniz nedir?

PVC ve alüminyum üretiminde 8 saatlik çalışma ile ortalama günlük 1.000 ve 1.600 mtül iş çıkarmaktayız. Bu bizim için yıllık 350 – 400 bin mtül üretim kapasitesi demektir. Çift cam üretiminde ise 8 saatlik çalışma ile ortalama 300-400 m2 çift cam çıkmaktadır, bu da yıllık 110 bin m2 üretim kapasitesi demektir. Senede 100 tiny house üretim kapasitemiz vardır.

Kadronuz kimlerden oluşuyor?

Yönetim kadromuzda finans alanında yıllarını vermiş finans müdürümüz Sabire Hanım ve teknik ve proje takip ekibimizde mimarımız Burak Bey ile beraber çalışmaktayız, Satış ve pazarlama bölümümüze Arif Bey bakmaktadır. İşinin ehli deneyimli montaj ve üretim ustalarımızla birlikte değerli müşterilerimizin işlerine imza atmaktan gurur duymaktayız.

Ana hatlarıyla faaliyet konularınızı özetler misiniz? Üretim çeşitleriniz nelerdir? Çalışma, üretim ve projelendirme anlayışınızdan bahseder misiniz? Pimapen ve Albert Genau üretici bayiliklerinizin yanında Isıcam üretim merkezi olarak ta faaliyet gösteriyorsunuz? Çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Faaliyet alanlarımız yapıların PVC & alüminyum pencere kapıları, balkon ve merdiven korkulukları cam balkon, silikon cephe kapaklı cephe kompozit cephe ve çift cam üretimi gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Cengizhan Yapı olarak tamamen proje odaklı bir firmayız. İnşaat firmaları projelerini bize ilettikleri taktirde teknik bölümüz projeyi inceleyip en uygun ve istenilen şartlarda çalışarak müşterilerimizin isteklerine hizmet sunmaktayız.

PVC Kapı ve Pencere sistemleri neden tercih edilmeli? Sundukları avantajlar nelerdir?

Kapı pencere sistemleri bir yapının ortalama yüzde 40’ını oluşturmaktadır. PVC'nin özelliklerine ve önemine değinecek olursak, yapı malzemeleri olarak dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Aynı zamanda, ısı yalıtımı konusunda avantaj sağlar ve enerji maliyetlerini düşürerek iç mekanlarda konforlu alanlar sunar. Renk çeşitliliği ile birlikte estetik görünüm açısından da önemlidir. Modern şık bir görünüm sağlar ve binalara estetik değer katar. Ayrıca, geri dönüştürülebilir ve çevre dostu olması da önemli bir avantajdır, inşaat sektöründe önemli bir rol oynar.

Cengizhan Yapı’yı nasıl tanımlıyorsunuz? Müşterileriniz sizce firmanızı neden tercih ediyor? Ürünlerinizi Bursa ve Türkiye genelinde kimler kullanıyor?

Cengizhan Yapı yaptığı bütün işlerde her zaman kaliteyi, güveni, teslimat sonrası servis desteğini sağlayan, müşteri memnuniyetini ön planda tutan ve en büyük reklamın tavsiye olduğuna inanan, müşterilerin çözüm ortağı olmayı hedefleyen bir firmadır. Müşterilerimiz bizi entegre bir tesis olmamız ve ürün yelpazemizin geniş olması sebebiyle tercih ediyor. Cengizhan Yapı olarak ürünlerimizi Almanya, Fransa, Romanya gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Dünya pazarında da inşaat yapı sektörünün olduğu her yerde ürünlerimiz kullanılmaktadır.

Firmanızı gelecekte nerede konumlandırıyorsunuz? Önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladığınız projeler var mı? PVC ve inşaat sektörünün dışında farklı alanlarda yatırımlarınız olacak mı?

Ülkemizin konumu gereği Avrupa pazarına ihracat yapabilmek bizim sektörde önemli bir noktadadır. Firmamızı ileride büyük bir pazar olan Avrupa ve Orta Doğu pazarına hizmet verebilen büyük bir tedarikçi haline getirebilmek ilk hedeflerimizdendir. Önümüzdeki süreçte inşaat kökenli bir yapımız olduğu için yatırımlarımıza sektörün rahatladığı ve piyasaların bir nebze daha açıldığı zaman devam etme niyetindeyiz. Girişimci bir ruhumuz olduğu için günün şartlarındaki iş fırsatlarını değerlendirebiliriz. Ayrıca Kültürpark içerisinde yer alan Sadabad Sarayı’nın işletmesini yapmaktayız.

İMSİAD üyesisiniz. İMSİAD’ın çalışmaları hakkında neler söylemek istersiniz?

İMSİAD değerli bir kuruluştur, sektörü bir arada tutan bir araya getiren, sektörün sesini üst mercilere duyurabilen elit ve kaliteli firma sahiplerinden oluşan bir yapıdır ve böyle bir kuruluşun içinde görev almaktan şeref ve gurur duymaktayım.

Bir yatırımcı ve girişimci olarak sektörünüzün zor ve keyifli tarafları nelerdir size göre?

Sektörün benim için en zor tarafı domino taşı gibi bir sistemin olması yapılan her kalem iş birbirine bağımlı olduğu, birbirini etkilediği için siz işinizi ne kadar iyi yaparsanız yapın işi zorlaştırıyor. Kendi işimden örnek veriyim kolon perde şakülünde olmadığında tuğla yamuk gidiyor tuğla yamuk olduğunda sıva düzgün çıkmıyor sıva minhayı etkilyor. Şap mermeri mermer doğramayı gibi hep birbirine bağlı olan şeyler dolayısıyla iş yapmakta zorluk çekilebiliyor. Keyifli kısmına gelecek olursak her şeye rağmen düzgün kaliteli bir üretim ve montaj işi çıkarttığımız için onun verdiği keyif ve zevk paha biçilemez.

Konut ve Yapı gazetesi ile ilgili düşünceleriniz ?

Konut ve Yapı Gazetesi’ne sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Sektörü hem aydınlatan hem sesini duyuran sektörü yakından takip eden haber ağı ile işini kaliteli sunuyor. Dürüst haberciliğin hakkını veriyor. Ayrıca bize olan ilginiz içinde tekrar size teşekkür ediyorum.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
23°
açık
banner102
banner61
banner62
banner89