banner94

banner77

banner69

banner88

Bir başarı hikayesi “ Üçcan Yapı“

1996 yılında yola çıkan Üçcan Yapı kısa sürede yakaladığı başarı ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

KONUT VE YAPI 24.02.2015, 18:55 24.02.2015, 18:55
Bir başarı hikayesi “ Üçcan Yapı“
banner66
Yiğit Yıldız kimdir?

1987 doğumluyum. Bahçeşehir mimarlık fakültesini bitirdim. Okulu bitirip Bursa’ya döndüm ve ailem ile birlikte çalışmaya başladım. Ben şirketin genelde proje tasarımı ve pazarlama takibi görüşme aşamalarında kısacası işin alımından montajın bitimine kadar her aşamada varım.



Firma profilinizden bahseder misiniz?

Yiğit Yıldız: Firmamız1996 yılında kuruldu. Ailem dışında 2 ortağımız daha vardı. 3 ortaklı kuruldu. Onların ortaklıkları zamanla son buldu ve aile şirketi olarak biz kaldık. İlk zamanlar daha çok perakende şeklindeydi şimdi ise hem toptan hem perakende olarak devam ediyoruz. İnşaat firmaları için genelde mutfak, banyo ve kapı üretiyoruz. Otel işlerinde ise komplo ahşap lake işi yapıyoruz.

Sevtap Yıldız: Şu an Çalı sanayi bölgesinde 50 kişinin çalıştığı bir fabrikamız var. 2011 yılında kuruldu. Bizim genelde aile şirketi olarak kurulduğumuzu bilirler ama öyle değildir. Daha sonradan ortaklarımızın ayrılmasıyla aile şirketi olarak kaldık. Biz sermayesiz büyük riskler alarak sıfırdan bu firmayı kurarak bugünlere getirdik.



Ürün profilinizden bahseder misiniz?



Tek bir tip ürün üretmiyoruz. Tek bir tarzımız yok. Gelen talebe göre ürün üretiyoruz. Ahşap lake ağırlıklı olsa da genelde karma bir tarzımız var. Bizim iş genelde bireyin isteği ve zevkine göre olduğu için gelen talebe göre ürün üretip tarz yaratıyoruz.

Firmanın hedefleri nelerdir?

Marka bilinirliliğini ileri düzeye taşımak ve Bursa’da daha tanınan bir firma olmak istiyoruz. Yapımızı da kurumsallaştırmak istiyoruz. Daha sonra da Türkiye de söz sahibi bir firma haline gelmek istiyoruz. Ayrıca kapasiteyi büyütmek istiyoruz. Fiziksel alanda da ürün anlamında da daha büyük şeyler arzuluyoruz.



Bursa ve Türkiye genelinde mutfak sektörünü nasıl değerlendirirsiniz?



Yiğit Yıldız: Mutfak sektörü, inşaat bazında özellikle toplu işlerde çok yükselişe geçti. Bunun sebebi inşaat sektörünün gelişmesi, çok firmanın inşaat işi yapması. Çok olduğu için rekabet arttı o sebeple bu rekabet bizim sektöre de hız kazandırdı. Çünkü artık inşaatçı sadece kabasını yapmıyor iç dizaynını da el attı.



Sevtap Yıldız: Artık çoğu şirket kurumsal. Marangozhanelerden çıkıp daha iyi yerlerde ve şartlard hizmet vermeye başladı çoğu yer. Daha ergonomik daha estetik daha teknik daha aksesuara dönük mutfaklar yapılmaya başladı. Tüm bunlar piyasaya hız kazandırdı.



Yiğit Bey sektöre yeni giriş yapan biri olarak, bu zamana kadar en çok neye şaşırdınız, en büyük sorun ve sıkıntı nedir size göre?

Biz kalite standartlarında işler yapmak istiyoruz ama bu da belli bir ücret getiriyor. Piyasada kaliteyi gözetmeyen ucuz fiyata iş yapan yerler de var. Ve maalesef inşaat işi yapanlarda kendi inşaatlarını kaliteli yaparken mutfak iç dizaynını ucuza yaptırıyorlar. Bu da sektöre darbe vuruyor. Kaliteli inşaat firmalarının kendi kalitesinde devam etmemesi beni çok şaşırttı.



Yakın zamanda piyasaya süreceğiniz yeni bir ürününüz var mı?



Banyo dolaplarıyla alakalı yeni çalışmalarımız var. Bununla ilgili ihracatta düşünüyoruz. Çalışmalarımız var bitirdiğimiz takdirde başka bir marka ile yurt dışı fuarlarına katılmayı planlıyoruz.



İhracat yapıyor musunuz?



İhracatta başlangıç seviyesindeyiz. Malta ve Gana ile ihracat yapıyoruz. Ortalık karışmadan önce Erbile gönderiyorduk. New York’ta bağlantılarımız var.



Yurt dışında Türk ürünlerine bakış açısı nasıl?



Afrika ülkelerinde talep görüyor ama Avrupa ve Amerikada henüz o talebi göremedik. Çünkü şüphe ile yaklaşıyorlar. Daha önce başlarına gelen işlerden ötürü türk firmalarla iş yapmak istemiyorlar. Ben yurt dışında gittiğim çoğu fuarda Türk firması olduğumuzu öğrenenler iş yapmak istemediklerini söylediler. Ama yavaştan algı değişiyor.



Sevtap Hanım 2014 - 2015 yılları hakkında görüşleriniz nelerdir?



2014 sektör açısından iyi geçti. Bizim açımızdan da iyi geçti. 2015 ten daha iyi beklentilerim var. İnşaat sektöründeki arkadaşlarımız da aynı şeyleri düşünüyorlar.



3 maddede kendi başarınızı nasıl özetlersiniz ?



Sevtap Yıldız: Çok çalışmak, hedeflerinizin olması ve istikrar



Yiğit Yıldız: Kalite, söz tutmak ve istikrar
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89