banner94

banner77

banner69

banner88

MMG Bursa Şubesi’nde Ali Yılmaz güven tazeledi

Mimar Mühendisler Grubu (MMG) Bursa Şubesi’nin yapılan olağan genel kurulunda mevcut başkan Ali Yılmaz, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi.

KONUT VE YAPI 22.04.2015, 13:10 22.04.2015, 13:10
MMG Bursa Şubesi’nde Ali Yılmaz güven tazeledi
banner66
MMG Bursa Şubesi’nin olağan genel kurulu, Sheraton’da yapıldı. Genel kurula; TOKİ Başkanı Ergün Turan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, MMG Genel Başkanı Murat Özdemir Ak parti Nilüfer ilçe Başkanı Celil Çolak, Bursa Kadastro İl Müdürü Feridun Yörük, TÜİK İl Müdürü Ünal Can, TEİAŞ Bölge Müdürü Hüseyin Bozkurt yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında konuşan MMG Bursa Şubesi Başkanı Ali Yılmaz, mimar ve mühendislerin değerlerin korunması anlamında önemli bir görevi olduğunu söyledi. Ali Yılmaz, MMG’nin de en önemli misyonunun değerlere sahip çıkmak olduğunu ve bunu da ortaya koyduğu çalışmalarla kanıtladığının ifade etti.



Özdemir: Seferberlik havasında çalışmalıyız

Türkiye’de MMG gibi oluşumlara var olan ihtiyaca dikkat çeken MMG Genel Başkanı Murat Özdemir ise, bir ülkenin ancak mimar ve mühendislerinin omuzlarında yükselebileceğini belirtti. Hedeflere ulaşmak adına seferberlik havasında çalışılması gerektiğine inandıklarını söyleyen Özdemir,” Bizler, iyiliği emreden kötülüğü men eden hükmünü meslek alanında icra etmek üzere biraraya gelmiş bir toplumuz. Koymuş olduğumuz hedeflere ulaşabilmek için çok çalışmamız lazım. Bir seferberlik havası içinde çalışmamız lazım. Bu noktada bizlere çok daha fazla sorumluluklar düşüyor. Bizler, kanun koyucuların iyi yaptıkları her şeyde onlara destek olmak, işletme körlüğünün yaşandığı anda da onlara daha iyisini yapmak noktasında destek vermek durumundayız. Biz MMG olarak bunun gayreti içindeyiz” dedi.



79 ilde 800 şantiye

Toplantıya katılan TOKİ Başkanı Ergün Turan da,”2023’e Doğru TOKİ ile Geleceğin Şehirleri” başlıklı sunumuyla TOKİ’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. TOKİ’nin bugün 79 ilde 800’e yakın aktif şantiyede, yıllık yaklaşık 12 milyar lira yatırım yapan büyük bir kuruluş olduğunu belirten Ergün, TOKİ’nin ağırlıkla konut inşa ettiğini, yalnız şuanda şantiyelerin yaklaşık yüzde 50’sinin stadyum, hastane ve öğrenci yurdu gibi kamu binalarının inşasına yönelik olduğunu söyledi.



TOKİ tarafından son 3 yılda 140 hastane yapıldı

TOKİ olarak, son 3 yılda ihale edilen 286 hastanenin 140’ını tamamladıklarını ve teslim ettiklerini kaydeden TOKİ Başkanı Ergün, 146’sının ise inşasın devam ettiğini dile getirdi. Bugüne kadar TOKİ’nin yaptığı konutların yüzde 85’inin sosyal konut olduğunu hatırlatan Ergün, bu oranı düşürmeden sosyal konut üretimini hedeflediklerini dile getirdi.



5 Milyon vatandaş TOKİ evlerinde oturacak

Ergün, 3 ayı geride bırakılan 2015 yılı için ise asgari 50 bin nitelikli konut, uzun vadede ise 2023 yılına kadar TOKİ’nin 1 milyon konut üretimi hedefi olduğunu ifade etti. Bu hedefe ulaşacaklarını belirten Ergün, Allah izin verirse, biz burada oluruz ya da olmayız, 2023 itibarıyla 1 milyon konut hedefini kesinlikle aşmış olacaktır. Bu şu demektir 5 milyon insanımız, nüfusa baktığınızda TOKİ evlerinde oturacaktır” dedi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan’ın açıklamalarının ardından geçilen genel kurulda, oy birliğiyle Ali Yılmaz yeniden MMG Bursa Şubesi Başkanlığına seçildi.



Ali Yılmaz’ın Yönetim Kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

“Kasım Şükrü Karabulut, Alpaslan Şenocak, Mustafa Arslan, Bilal Bal, Recep İnal, Alparslan Odabaş”

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri de, Yrd Doç Dr. Erhan Bulat, Hayri Özturan, Cem Kürşat Hasanoğlu, Kemal Gür, Aydın Özdemir, Mehmet Yaşar, Oktay Yılmaz” isimlerinden oluştu.



Denetim kurulu asıl listede Talip Akçı, Özer Bursa ve Sıddık Ebubekir Arslan yedek ise Muhammed Emin Ünal, Rıdvan Emre, Adnan Yakut yeraldı.

 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
23°
az bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89