banner94

banner77

banner69

banner88

Konut Yapı’nın Temmuz sayısı yine dopdolu

Bursa’nın ilk ve tek konut ve gayrimenkul gazetesi Konut ve Yapı'nın Temmuz sayısı çıktı.

KONUT VE YAPI 13.07.2022, 15:47
Konut Yapı’nın Temmuz sayısı yine dopdolu
banner66

Bu sayımızda;

Ülkü Mercan Küçükkayalar, inşaat sektöründe kendine yer edinmiş iş kadını kimliğinin yanı sıra bir meslek örgütü başkanı olmanın da sorumluluğunu taşıyor.

Eşiyle birlikte kurdukları Ka Yapı ile beton prefabrikasyon sektöründe 1995 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Küçükkayalar, emekli olmayı da düşünmüyor.

Küçükkayalar, hayatın kendisine hep güzel şeyler sunduğunu belirterek, kendisinin de verilen fırsatları iyi değerlendirdiğini vurguluyor.

Ülkü Mercan Küçükkayalar ile sektörü, kadının sektördeki yerini ve hayallerini konuştuk. Ayrıntılar röportajımızda.

Sektörün Kilit Taşları’nda bu kez Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi üyelerini konuk ediyoruz. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi Başkanı Başar Bulut, kendilerini “mülkiyetin doktorları” olarak nitelendiriyor.

Başkan Bulut ile mesleği, mesleğin öne çıkan sorunlarını ve çözüm önerilerinin yanı sıra Oda faaliyetlerini anlattı.

Ahşap Sanayicileri ve Profesyonelleri Derneği (AHŞAPDER) Başkanı Erkan Kalafat, yapı sektöründe ahşaba geçilmesini öngördüklerini belirterek, ağacın karbonu hapsetmesi, ahşap için harcanan enerjinin betona göre daha az olması gibi nedenlerle sürdürülebilir bir gelecek için bunun altyapısının oluşturulması gerektiğini söylüyor. Ahşabın yapı sektöründeki yerini ve geleceğini röportajımızda okuyabilirsiniz.

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, bulunduğu lokasyon, yapılan yeni yollar ve köprülerle Bursa’nın, gayrimenkul sektörünün ileriye dönük sanayi ve lojistik anlamında Türkiye’nin en önemli üssü olacağını düşündüğünü belirtiyor.

İnşaat sektörü zorlu bir dönemden geçerken bir yandan da yetişmiş insan gücü anlamında ciddi sorunlar yaşıyor. Sektörün temsilcilerine yaşadıkları kalifiye eleman sorununu, nedenlerini ve çözüm önerilerini sorduk.

Bursalı inşaat firmaları, Bursa’nın yanı sıra şehir dışı projelere de imza atıyor. Konut Yapı Gazetesi olarak şehir dışında yatırımlarını sürdüren Bursalı firmaların projelerini derledik.

Dekorasyon bölümümüzde ilham verecek tasarımlarla sizleri buluşturmaya devam ediyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
kapalı
banner61
banner62
banner89