banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaat ve yapı malzemeleri sektör temsilcileri New York’ta

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren firmalar için hayata geçirdiği UR-GE projesi kapsamında ilk yurt dışı iş gezisi organizasyonu New York’ta gerçekleştirildi.

KONUT VE YAPI 15.03.2022, 01:17
İnşaat ve yapı malzemeleri sektör temsilcileri New York’ta
banner66

Firmalara uluslararası alanda rekabet gücü kazandırmak amacıyla Ticaret Bakanlığı destekleriyle düzenlenen etkinliğe BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Yönetim Kurulu Üyeleri Alparslan Şenocak ve Irmak Aslan ile BTSO üyesi firmaların temsilcileri katıldı. BTSO heyeti, inşaat ve yapı malzemeleri alanında kentin en büyük sektörel buluşması niteliği taşıyan New York Build Expo'yu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, New York’ta gerçekleştirilen fuar çalışmaları ve yapılan etkinliklere ilişkin değerlendirmede bulundu. New York Build Expo’nun çok geniş bir iş ağına sahip olduğunu belirten Şener, “Bildiğimiz fuar konseptinden çok daha farklı olan bir organizasyonunda yer aldık. Daha çok iletişim ve firmaların birbirini tanımasına dönük olan bu etkinlik kapsamında pek çok yeni firmayla tanışma fırsatı bulduk” dedi.

Ur-Ge kapsamındaki ilk yurt dışı faaliyeti

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak da “Buradaki asli amacımız iç pazarda daralan sektörümüzü yurt dışına açmaktı. Firmalarımızı yurt dışına taşıyarak iş potansiyelini geliştirmek istiyoruz.” ifadelerini kullanan Şenocak, şöyle devam etti: “UR-GE faaliyetlerimiz kapsamında firmalarımız arasında ortak hareket kültürü oluşturmak temel önceliğimiz. Firmalarımızdan aldığımız enerjiyle çok başarılı ve etkin bir program gerçekleştirdik. Ülkemize ihracatçı kazandırmak adına çalışlarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ise BTSO’nun Ticaret Bakanlığı destekleriyle gerçekleştirdiği iş gezisi programının oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Bu görüşmelerin sonucunda önemli bir network de oluştu. Görüşme trafiğimiz sürecek. Özellikle New York Belediye Başkanı ile yaptığımız toplantı can alıcı etkinliklerden biri oldu. New York’ta iş yapmak belki bizim yatırımcılarımız ve iş insanlarımız için zor gibi görünse bile BTSO önderliğinde çok güzel bir kapı aralandı burada” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89