banner94

banner77

banner69

banner88

Digital çözümlerin lideri

2011 yılında kurulmasına rağmen çok kısa sürede büyük ivme yakalayan LDR Tanıtım başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

KONUT VE YAPI 24.02.2015, 18:24 24.02.2015, 18:24
Digital çözümlerin lideri
banner66
Hakan ve Hasan Kızık kardeşlerin kurdukları ve profesyonel matbaacılık, yazılım, digital baskı ve yazılım hizmetleri veren LDR Tanıtım firması kısa zamanda yakaladığı başarı ile adından söz ettirmeye başladı. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörün yoğun olarak tercih ettiği LDR Tanıtım, reklam ve tanıtım hizmetlerinin yanı sıra 3 boyutlu, ışıklı bilboard uygulamaları konusunda önemli işlere imza atmayı başardı.



Son olarak Merinos AKKM’de yapılan Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde kurduğu müthiş sahne ile adından söz ettiren LDR Tanıtım’ı firmanın kurucu ortağı Hakan Kızık ve firmanın genel müdürü Murat Acar ile konuştuk.



Sektördeki yenilikler başta olmak üzere sektörün içinde bulunduğu son durumu, firma olarak hedeflerini ve sunmuş oldukları hizmetleri Konut ve Yapı Gazetesi olarak sizler için derledik.



LDR’yi biraz tanıyabilir miyiz?

Kökleri Balıkesire dayanıyor. Hasan ve Hakan Kızık kardeşler tarafından kuruldu. Bu sektörde değilken bir inatın getirmiş olduğu pozitif yaklaşıma bu sektöre girdiler. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren Kızık kardeşler 2011 deki krizden ötürü bu işi bırakıp Bursaya geldiler ve promosyon işi yapmak istediler. Ancak şu anki rakip firmamızla o zaman iş yaptıklarında ürün piyasasının çok üstünde bir fiyatla çalıştıklarını görünce bu sektöre girmeye karar vermişler ve LDR, Şubat 2011’de kuruldu. Ben Aralık 2011 gibi katıldım. LDR olarak büyük bir ivme yakaladık Bursa’da. İlk başta dijital çıktıcı olarak baş göstermeyi düşünüyorduk ancak sektör bizi çok farklı bir noktaya getirdi. Getirdiği nokta da hem açıkhava reklamcılığı hem promosyon hem dijital çıktı. Bu kategorilerde hizmet veriyoruz.



4 yıl gibi kısa bir süreçte bu ivmeyi nasıl yakaladınız bu başarıyı nasıl sağladınız?

Müşteri memnuniyetini ön plana aldık bu doğrultuda yürüdük. Müşteri müşteriyi getirdi olumlu referans sayesinde. Kamu kurumlarıyla ortak işlere imza attık ve hepsinden alnımızın akıyla çıktık. Sektöre hızlı adımlarla ilerlerdik ilerlemeye devam ediyoruz.



LDR’nin geldiği nokta hedeflediği nokta mıydı?

Hiçbir şekilde hedeflediğimiz noktada değiliz. Daha çok daha fazla daha olumlu daha pozitif istiyoruz. Daha çok sektörde yol almak istiyoruz.



2014-2015 değerlendirmesi alabilir miyiz?

2014’de üretim fabrikası kurmayı hedefliyorduk bunu gerçekleştirdik. Hedeflediğimiz şeylerin yüzde 94’ünü gerçekleştirdik 2014 senesinde. Bu sebeple 2015’e daha büyük hedeflerle girdik. 2015’te en büyük hedefimiz ihracat. İhracat yapmak istiyoruz başta Azerbaycan, Gürcistan ve İran olmak üzere tüm dünyaya ihracat yapmak istiyoruz. İlk ihracat yapan biz olmak istiyoruz sektörde. Dijital ve promosyon sektörü olarak Bursa’da en büyük istihdama sahip firmalardan biriyiz.



Bursadaki sektör nasıl değerlendirirsiniz?

2011 yıllarında biz sektöre girecekken Bursada 2-3 tane büyük firma vardı ve onların birbiriyle olan anlaşmaları sonucu belirlenmiş yüksek bir fiyat vardı ve bu şekilde iş yapılıyordu. Biz girdikten sonra fiyatları daha ekonomik ve makul seviyelere çektik ve rekabet şansı getirdik sektöre.



Sektörün sorunları nelerdir?

Nitelikli eleman problemimiz var. Bununda sonucu maalesef ki meslek lisesi mezunu sayısının az olması. Olanlarında bizim işlerimizi görebilecek yeterlilikte olmaması en büyük sorunlarımız arasında yer alıyor.



Yakın zamanda çıkarmayı planladığınız yeni ürünler var mı?

Bursa’ya ilk 3 boyutlu kabartmalı şekilli bir billboard çeşidi olan Ambiand billboard ürününü biz getirdik. Bununla ilgili çalışmalarımızı daha da geliştirmek istiyoruz.



Sizi diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir?

Ekonomik fiyat politikasıyla diğer rakiplerimizden ayrılıyoruz. Rakiplerimizin fiyatlarının halen çok yüksek olduğunu düşünüyoruz ve piyasada ciddi anlamda fiyatı düşürüyoruz.



Örnek projelerinizden biraz bahsedebilir misiniz?

En sıcak olan Kentsel Dönüşüm Zirvesi projemiz. Merinos AKKM Orhangazi Salon’a kurduğumuz sahne çok ses getirdi. Ayrıca Osmangazi Belediyesine ciddi anlamda hizmet veriyoruz. Osmangazi Belediyesinin Adrenalin Park Çocuk Dünyası Doğa Sporları gibi projelerinde bizim imzamız vardı.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89