banner94

banner77

banner69

banner88

Binalar ısı yalıtımıyla enerji verimli ve iklim dostu olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

KONUT VE YAPI 25.04.2022, 23:28
Binalar ısı yalıtımıyla enerji verimli ve iklim dostu olacak
banner66

Buna göre, yeşil kalkınma vizyonu kapsamında iklim dostu projeler desteklenerek enerji verimliliği yüksek, ‘Neredeyse Sıfır Enerjili Bina’ konseptine aşamalı olarak geçiş yapılacak. Yeni düzenlemelerin Türkiye’nin geleceği için iklim değişikliği ile mücadeleye önemli katkılar sağlayacağını belirten Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı, ısı yalıtımı yapılırken ısı yalıtım levhasının kalınlığında yapılacak 1 cm’lik artışın, yüzde 20 daha verimli bir ısı yalıtımı sağladığına dikkat çekti.

Özdayı, “AB ülkeleri başta olmak üzere birçok gelişmiş ülkede yıllık enerji limitleri metrekare başına 30-50 kW seviyelerine çekiliyor, binalar enerji verimliliği yüksek hale gelecek şekilde ısı yalıtımlı olarak tasarlanıyor. Modern ve verimli ısı yalıtımı için en önemli etken ısı yalıtım levhasının kalınlığıdır. Isı yalıtımı yapılırken ısı yalıtım levhasının kalınlığında yapılacak 1 cm’lik artış, yüzde 20 daha verimli bir ısı yalıtımı sağlıyor. Türkiye’nin ısı yalıtımı konusunda en fazla ürün, sistem ve hizmete sahip şirketi Baumit olarak ısı yalıtımının önemi konusunda toplumda da farkındalık yaratmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89