banner94

banner77

banner69

banner88

Asansör sektörü yeni yönetmelik bekliyor

Konut ve Yapı Gazetesi olarak her sayımızda yaptığımız ‘Sektörel Buluşma’ kapsamında Bursa Asansör Sanayicileri Derneği’nin (BURSAD) toplantısına konuk olduk.

KONUT VE YAPI 30.05.2015, 14:45 30.05.2015, 14:45
Asansör sektörü yeni yönetmelik bekliyor
banner66
Ülkemizde inşaat sektörü hızla büyüme gösterirken lokomotif misali peşine taktığı bütün sektörleri de büyütüyor. İnşaat sektörünün içerisinde olan asansör sektörü de bu büyümeye ayak uyduruyor. Sektörün gidişatından oldukça memnun olmalarına rağmen sektörün büyümesiyle birlikte bazı sorunlarının da baş gösterdiğine değinen Bursa Asansör Sanayicileri Derneği (BURSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Baki, BURSAD Sekreteri ve CE Mühendislik Genel Müdürü Cem Bozdağ, BURSAD Başkan Yardımcısı ve APEX Asansör firmasının sahibi Hilmi Kaşlıoğlu ve ÇEBAS Asansör LTD. firma sahiplerinden İsmail Çevik ile bir araya gelip sektörün sorunlarını konuştuk.



Özellikle Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Belediyelerin uyguladıkları farklı yorumlardan dert yanan asansörcüler bunun bir standarta bağlanmasını istiyorlar. Tüm Belediyelerin aynı belgeleri istemeleri gerektiğini savunan sektör temsilcileri bürokratik ve diper teknik sorunların önüne geçilirse sektörün büyük bir ivme yakalayacağına inanıyor.



Toplantıda konuşan Cem Bozdağ çok önemli bir gelişmeyi aktardı. Yeni yapılan düzenlemeye göre; yetkilinin usulune uygun kullanılmaması sonucu oluşacak yaralanma ve ölüm olaylarından dolayı, ilgili il özel idaresi ve belediye yetkilileri 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre sorumlu hale geldiğini söyleyen Bozdağ bunun devrim niteliğinde bir karar olduğunu ifade etti.




"Sektörel görüşlerin tamamı Konut ve Yapı Gazetesi Mayıs sayısında"
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
24°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89