banner94

banner77

banner69

banner88

23.12.2022, 09:32 73

1050 Konutlar kördüğümü nihayet çözülüyor

Akpınar Mahallesi’nde 80’li yıllarda yapılan ve 1050 Konutlar olarak bilinen bölge, özellikle 99 depreminin ardından, zaten tamamlamış olduğu fiziki ömrünün de etkisiyle hayati tehlike arz etmeye başlamıştı. Kentsel dönüşümün hızlı olduğu dönemde dönüşümü gerçekleştirmek için defalarca çaba sarf edilmişti. 2 binin üzerinde konut bulunan yerleşim bölgesinde bir türlü uzlaşma sağlanamadığı için dönüşüm çabaları sonuçsuz kalmıştı. Ancak deprem gerçeği bir köşede sinsice beklemekte ve kaçınılmaz sona doğru gün geçtikçe yaklaşılmaktaydı. Bölge halkı tedirgin, korku içerisinde ve öfkeliydi. Defalarca medyada haberlere konu olmuş ve adeta tabutta yaşadıklarını ifade ederek yetkililerden çözüm beklediklerini haykırmışlardı.

Pek çok sonuçsuz denemeye rağmen dönüştürülemeyen bölge nihayet Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın konuyu çözüme ulaştırmak için gösterdiği ısrar ve kararlılıkla mutlu sona doğru bir kapı araladı. Bursa’nın adeta kanayan bir yarası haline dönüşmüş Akpınar Mahallesi’nin dönüşmesi önce bölge halkının can ve mal güvenliği ardından da kente değer katacak bir proje ile beki de kent için yeni bir cazibe merkezi haline dönüşecek. Bu noktada 1050 Konutlar/ Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği ile İMSİAD’ın hakkını da teslim etmek gerek. Bu dönüşüm için onlar da büyük emek sarf ettiler.

Bu süreçte İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç’ın BURTİMDER olarak katıldığımız ve yüzde 100 destek verdiğimiz dönüşüme dair “Bunun Bursa’nın kendi dinamikleriyle yapılmasının şehrimiz için en doğrusu olacağından eminiz” açıklamasının altına biz de imzamızı atıyoruz. Bu dönüşüm, son yıllarda Bursa’da gerçekleştirilecek belki de en büyük inşaat projesi olacak. Ve biliyoruz ki dönüşümden sonra da yine burada mevcut bölge halkı oturmaya devam edecek. Dolayısıyla süreç tamamlandıktan sonra muhataplık ve teslimat sonrası sunulacak hizmetler için projenin Bursalı şirketler tarafından imal edilmesi hem vatandaşların işini kolaylaştıracak hem de güvence altına alacaktır.

Umarız en kısa sürede inşaat sürecine başlanarak bu kördüğüm çözülür, Bursa’ya, bölge halkına yakışacak bir proje ile bu yılan hikayesi mutlu sonla tamamlanır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89