banner94

banner77

banner69

banner88

En akıllı kamu binası Osmangazi'de

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker ile birlikte yapımı tamamlanan, Bursa’nın en akıllı kamu binası Soğanlı Kültür Merkezi’ni gezerek bilgi aldı.

KONUT VE YAPI 30.03.2015, 12:08 30.03.2015, 12:08
En akıllı kamu binası Osmangazi'de
banner66
Sahip olduğu fonksiyonel özellikleri ve kendi kendini kontrol edebilen otomasyon sistemi sayesinde Bursa’nın en akıllı kamu binası konumunda olan Soğanlı Kültür Merkezi, önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle hizmete açılacak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılış öncesi Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker’e kültür merkezini gezdirerek binanın teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. Başkan Dündar, Toplam 8 bin metrekare inşaat alanına sahip olan ve otomasyon tertibatı için 80 bin metreden fazla kablonun döşendiği kültür merkezinin, özel sektörün bile önüne geçen bir kamu binası olduğunu söyledi.



Yangın, havalandırma, güvenlik, aydınlatma, bina işletim sistemleri gibi tamamı merkezi sistemle kontrol edilecek olan Soğanlı Kültür Merkezi’nin her şeyiyle örnek bir proje olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Soğanlı Kültür Merkezi, içerisinde kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılabileceği, sergilerin açılabileceği, OSMEK kurslarının düzenlenebileceği salonların yer aldığı, gıda ve erzak yardımlarının yapılabileceği bir aşevi ile, gençlerin vakit geçirebileceği spor salonu ve kafeteryanın bulunduğu komplo bir tesis. Akıllı bina formatında inşa ettiğimiz bina, otomasyon sistemi sayesinde 24 saat gözetim altında tutulacak. Olası bir yangın, havalandırma, bilgi işlem arızası gibi durumlarda, bu arızaların merkezi sistemde belirlenip kısa sürede giderilmesi sağlanacak. Kurulan güneş enerji sistemi sayesinde binamız sıcak su ihtiyacı da kendisi karşılayacak” dedi.



Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker de, Soğanlı Kültür Merkezi’nin gerek mimarisi, gerekse de teknolojik özellikleri ile takdire şayan bir yapı olduğunu belirterek, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı böyle önemli bir kültür merkezini Bursa’ya kazandırdığı için tebrik etti. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner92
banner89