banner94

banner77

banner69

banner88

Şehrin yeni gözdesi: Dumlupınar Mahallesi

Bursa’nın gözde yerleşim yerlerinden biri olan Görükle Dumlupınar, son yıllarda ailelerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği mahalleler arasında dikkatleri üzerine çekiyor. Sektör temsilcileri yeni imar alanlarının açılmasının gerekliliğine işaret ederek, Dumlupınar’ın artık kabına sığmadığını ifade ettiler.

RÖPORTAJ 13.06.2023, 10:42 14.07.2023, 23:51
Şehrin yeni gözdesi: Dumlupınar Mahallesi
banner66

Daha çok üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı bögede son yıllarda ailelerinn de konut tercihlerinde ilk sıralara yazdığı mahallerden biri olan Dumlupınar’ın gelişimini ve bölgede bitmiş, başlayacak ve devam eden konut projelerini Konut ve Yapı Gazetesi olarak “Bölge Analiz” dosyamızda ele aldık.

Röportaj : Eşref Aydemir

Mücahit Baylan

Baylan İnşaat YKB

Görükle’de 2016’dan beri inşaat yapıyoruz. Bu bölge çok hareketli, üniversite öğrencilerinin yoğunlukta tercih ettiği yerlerden. Tabii daha çok yatırımcılara hitap eden 1 + 1 ve 2 + 1 dairelerden oluşan, ağırlıklı olarak öğrenci, çalışan ve yeni evliler ile yatırım yapacakların tercih ettiği projelere imza attık. Burası da zaten buna uygun bir bölge. 2010 yıllarında Görükle daha çok öğrenci kentiydi. Fakat 2015’ten sonra ailelerinde gelip oturduğu ev aldığı bir yer haline geldi. Şu an için Dumlupınar’ın ve Görükle’nin yüzde 60-70 ’i çalışan aile ve memurlardan oluşuyor. Sadece yüzde 30 – 40’ı öğrencilerden oluşuyor. Diğer mahallelerden ayıran özelliklerin başında ailelerin ve yatırımcıların ekonomik düşük fiyatlarla ev alabilmeleri geliyor. Öte yandan Dumlupınar için yakın zamanda bir imar söz konusu değil. Arsa alanlarımız doldu, neredeyse kalmadı. Mevcut yerler sürekli inşaatla doluyor. Yeni imar bölgesi açılırsa mevcut yüksek fiyatlar düşebilir. Burası zaman içinde bir konsept şeklinde oluştu. Bunun yanında yaptığımız inşaatlarda da gördük, buranın zemini çok iyi. Depreme karşı zemin daha sağlam. Bizim de ruhsat aşamasında olduğumuz 280 dairelik bir projemiz var.

Şevket İlhan

Nilüfer Proje Tasarım YKB

Bursa’nın en çok tercih edilen mahallelerinden birisi olan Dumlupınar, yatırımcıları için fırsat olmaya devam etmektedir. Görükle mahallesine göre sonradan yapılaşan, gelişen ve gelişmeye devam eden bir bölge olup, yapımı tamamlanmış ve devam eden birçok inşaat bulunmaktadır. Dumlupınar mahallesinde genellikle aileler ve çalışan kişiler ikamet ettiğinden, oturan kesim daha elit ve herkesin öncelikle tercih ettiği bölgedir. İzmir Yolu’nun yakınında olması, otoban bağlantısının olması ulaşım konusunda uzak kavramını ortadan kaldırmıştır. Teknosab, Togg ve Gemlik Serbest Bölge’de çalışanların da ilgisi büyüktür. Ayrıca Dumlupınar mahallesi kendi içinde de ulaşımın kolay olduğu bir bölgedir. Bursalılar ve şehir dışından gelen vatandaşlar tercihlerinde ilk sıraya Görükle Dumlupınar mahallesini koyuyorlar. Tüketiciler, geçmişini bildikleri, inandıkları ve güvendikleri projelerde yer almak istiyor. Güney Grup ile ortak olarak yaptığımız “Avlu Görükle” projelerimiz Dumlupınar mahallesinde yer almaktadır. Şimdiye kadar 3 etap olarak yaptığımız projemizin birincisi Avlu Görükle 1, 3 blok ve 261 daireden oluşuyor. Tamamlanan ve teslimine başlanmış olan 2.etap projemiz Avlu Görükle 2’de de sona geldi. Burası da 2 blok 132 daireden oluşmaktadır. Yaz sonu gibi teslimine başlayacağımız Avlu Görükle 3, 3.etap projemiz de 2 blok şeklinde ve toplamda 172 daireyi kapsıyor. Tüm projelerimizde kapalı otopark, açık yüzme havuzu ve güvenlik gibi sosyal donatılarımız bulunmaktadır.

Mehmet Kamil Güney

Güney Grup YKB

Dumlupınar Mahallesi’ni diğer mahallelerden ayıran en büyük özelliklerden birisi de alım – satım – kiralama gibi işlemlerde diğer mahallelere göre daha hızlıdır. Bu bölgede yapılan inşaatlarda daireler, genel olarak mobilya ve eşyalı olarak oturuma hazır şekilde teslim edilmektedir. Dairelerde yaşamak isteyen kişiler kıyafetleri ve mutfak malzemeleriyle doğrudan yaşamlarına başlayabiliyorlar. Bu sebeple yeni evlenen çiftler, emekliler, çalışan kişiler ve yatırım için alanlar tarafından çokça tercih edilmektedir. “Nilüfer Proje Tasarım” ve “Güney Grup” ortaklığında yaptığımız “Avlu Görükle” projelerimizde yer alan dairelerin özelliklerinden bahsedeyim, 1+1 dairelerimiz 87 m2 brüt, 55 m2 net kullanım alanına sahiptir. 2+1 dairelerimiz 100 m2 brüt, 65 m2 net kullanım alanına sahiptir. Dumlupınar mahallesinde yapılan en büyük m2’li dairelerden olup alan ve oturan kitlemiz aile ve çalışan kesimdir. Bu bölgede yapılan projelerin her biri çok kıymetli. Dumlupınar’a genel olarak bakacak olursak buradaki imar yüksekliği en fazla 5 kattır. Çok yüksek katlı yapı bulunmaz. Zemini birçok mahalleye göre daha sağlamdır. Her yaştan her kesimden birçok insanın bir arada yaşadığı bu mahallede herkese uygun sosyal yaşam imkanları da bulunmaktadır. Bu da sürekli gelişmesi, yeniliklere ayak uydurması ve dinamik kalması demektir. Ayrıca biraz ileride Teknosab’ın yapımı devam etmektedir. Bu da yeni bir büyümenin gerekliliğini ve şehrin batıya ilerleyişinin devam edeceğini devam edeceğini göstermektedir. Az katlı ve zeminin sağlam olması insanların öncelikli tercih sebepleri arasındadır. Çünkü depremden sonra herkesin haklı olarak öncelikleri değişmiş durumda.

Kenan Doğan

Doğan Emlak YKB

Görükle bölgemiz son yıllara Bursamız’da öne çıkan yerlerinden biri. Dumlupınar Mahallesi de bu bölgede son yıllarda gittikçe yıldızı parlayan ve aileler ile yine üniversite öğrencilerinin oturmak için tercih ettiği yerlerden. Eskiden köy statüsünde olan bölge mahalle statüsünden sonra çok hızlı gelişerek yapılaşmasını nerdeyse tamamladı. İmara açılması planlanan yerler var. İhtiyaç oduğuna da inanıyoruz. Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği bir mahallemizde daha çok 1+1 ve 2 + 1 ağırlıklı dairelerden oluşuyor. Son yıllarda ailelerde sık sık gelip ev alıyor, bazıları oturuyor bazıları da yatırım amaçlı alıyor. Dumlupınar biraz daha tepede kalıyor havası temiz. Mahallenin yapılaşması tamamlandı. Ayrık nizam şeklinde imarı olduğu için ve otoyola bağlanan bir geniş bir yol da yapıldı bu da çok değer kattı. Parklar yapıldı, cafeler zaten var yani sosyalleşme imkanları da eskiye göre epey gelişti. Ulaşımda sorun yaşanmıyor ve zemini kayalık, depreme dayanıklı. Vatandaşlarımızın rahatlıkla yatırım yapabileceği ve satabileceği bir bölgedeyiz.

Mustafa Aktaş

Dumlupınar Mahalle Muhtarı

Dumlupınar Mahallesi olarak 27 binden fazla nufüsa sahibiz. Her geçen gün mahallemize olan ilgi artıyor bu elbette bizi sevindiriyor. Yapılaşma kısmında mahallemizin yüzde 90’a yakını tamamlandı diyebiliriz. Fazla yer yok. İnşaat alanı için en son İrfaniye tarafı imara açıldı. Yer olarak çok güzel bir yerdeyiz, havamız çok temiz. Üniversitemiz, okulumuz ve hastanemiz var ve çok yakınlar. Ulaşım son yıllarda gelişti, metronun geleceği sözünü de Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’tan aldık. Metronun gelmesiyle ulaşım bakımından hiçbir sorunumuz kalmıyor. Yapılan daireler daha çok küçük ebatta 1 + 1 şeklinde fakat daha büyük dairelerin yapılaması lazım. Çocuklu büyük aileler bu konudan çok rahatsızlar. Dumlupınar’da 3+1 dairelerin ortalama kiralarının şu an için 8 – 10 bin TL arasında olduğunu görüyoruz. Bunlara ek olarak ise mahallemizin büyük bir yüzme havuzuna, spor salonuna ve zaman geçirebileceği sosyalleşebileceği parklara ihtiyacı var. Belediye parklar yapıyor, ama yetmiyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89