banner94

banner77

banner69

banner88

Anadolu Rise’nin zemini güvenli ellerde

Depremle beraber önemi daha da iyi anlaşılan zemin etüdü ve zemin iyileştirme çalışmalarında gözler güvenilir ve tecrübeli firmalara çevrildi. Bursa’nın köklü zemin iyileştirme firmalarından biri olan Güney Marmara Zemin, Yıldırım’da hayata geçirilecek Anadolu Rise projesinin zemin sağlamlaştırmaları çalışmalarına ilk kazmayı vurdu.

RÖPORTAJ 13.06.2023, 10:50 14.07.2023, 23:51
Anadolu Rise’nin zemini güvenli ellerde
banner66

Haber: Eşref Aydemir

2004 yılında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun olduktan olan ve 2007 yılında Güney Marmara Zemin firmasını kuran İlkay Kartal, Bursa’da inşaat sektörünün parlayan yıldızlarından biri olan Adiloğlu İnşaat’ın Anadolu Rise projesinin zemin iyileştirme çalışmalarının Güney Marmara Zemin’e emanet edildiğini açıkladı.

Adiloğlu Grup’la yapılan işbirliği ve zemin iyileştirmenin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güney Marmara Zemin Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Kartal, “Anadolu Rise projesinin zemini çok kötü bir zemin değil. Ama burada zemin etüt raporu verileri sonucunda zemin iyileştirme gereksinimi oldu. Çünkü projede kat âdeti fazla, zemin çok kötü değil fakat kat âdetinden dolayı binada bir oturmaya mahal vermemek açısından Jet Grout yöntemi ile zemin iyileştirme projesine başladık. Burada Jet Grout 2 yöntemini uyguluyoruz, hem su ve çimento hem de havayı kullanarak bu uygulamayı yapıyoruz. Bu yöntemle zemini yarıp kolon oluşturuyoruz. Projeye yeni başladık, bir hafta oldu. Çalışmalarımız gayet iyi ilerliyor. Adiloğlu Grup’la beraber güzel bir işbirliği içerisinde çalışmalarımız sürüyor” dedi.

“Zemin bizim işimiz”

Güney Marmara Zemin’in kuruluşu ve uygulamaları hakkında da bilgi veren Kartal, “Zemin iyileştirme işleri, zemin etüt işleri yapan bir firmayız. Güney Marmara Zemin’i 2007'de kurdum ve yıldan beri bu işleri yapıyoruz. Zemin iyileştirme ile ilgili hemen hemen bütün yöntemleri uyguluyoruz. Farklı zeminlerde ve farklı bölgelerde fore kazık çalışmaları, akıtma çalışmaları, farklı ilk saha çalışmalarındaki kazı önlemlerine yönelik çalışmaları yapıyoruz. Zemin ile ilgili A'dan Z'ye aklınıza gelecek her türlü çalışmayı uygulayabiliyoruz. Zemin bizim işimiz” diye konuştu.

“Konut alırken zemin etüt raporlarına bakın”

Depremin tüm Türkiye’nin canını yaktığını ve binlerce insanın ölümüne neden olduğunu belirten Güney Marmara Zemin Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Kartal, vatandaşlara konut alırken zemin konusunda da bilgi almalarını tavsiye etti. Kartal sözlerini, “Konut alırken sadece binanın dış görünüşüne bakılmaması lazım, projesinin iyi incelenmesi lazım. Zemin etütlerinde bir zemin iyileştirme çıktıysa bu ilişkinin nasıl yapıldığına, ne şekilde uygulandığına bunların yapımına hükmüne ve testlerini bunlara bakılması gerekiyor” ifadelerini kullanarak sonlandırdı.

“Zemin çalışmaları işinin ehli kişilere teslim edilmeli”

Güney Marmara Zemin’le uzun yıllardır işbirliği yaptıklarını ve projelerini emanet ettiklerini ifade eden Adiloğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Adiloğlu da, “Adiloğlu Grup olarak uzun yıllardır Güney Marmara ile zemin çalışmalarında işbirliği içerisindeyiz. Projelerimizi onlara teslim ediyoruz, zemin iyileştirme çalışmalarımızı yapmaktalar. Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden sonra zemin iyileştirmenin önemi bir kez daha ortaya çıktı, zemin iyileştirme çalışmalarında işini doğru yapan firmaların tercih edilmesi çok önemli. Test aşamalarından uygulama aşamalarına kadar işini iyi yapan firmalar tercih edilmelidir. Yaptığımız yapı ne kadar sağlam olursa olsun öncelikle zeminin iyi olması gerekli, zemin çalışmaları iyi olmadıktan sonra ne kadar sağlam yaparsanız yapın, zemindeki bir oynama ile yapının hasar görme ihtimali her zaman var” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
az bulutlu
banner61
banner62
banner89