banner94

banner77

banner69

banner88

Türkün Yapı geleceğe yürüyor

Bursa’da ve ülkemizde birçok büyük projede imzası olan Türkün Yapı, geçmişten aldığı güç ve güvenle iddialı projeleri sayesinde geleceğe yürüyor.

İNŞAAT 13.06.2023, 11:02
Türkün Yapı geleceğe yürüyor
banner66

Türkün Yapı, 1928 yılında aslen tekstilci bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya gelen Kemal Türkün tarafından 1957 yılında Kemal Türkün Mühendislik Müşavirlik Kolektif Şirketi adıyla kuruldu.

Firma, 1980 yılında Türkün Yapı ve Tesisat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. adını aldı. 1974 yılında kurulan Tan İnşaat Taahhüt Ticaret Ltd. Şti. ile Bursa’da hem konut, hem de sanayi yapıları konusunda Bursa’da önemli eserler bıraktı.

“Birçok ilkte imzamız var”

1968 yılında Bursa’da doğduğunu belirten Hakan Türkün, ikinci kuşak yönetici olarak, Türkün Yapı’nın Bursa’nın birçok ilke imza attığını belirterek, “Rahmetli Babam Kemal Türkün, Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşunda hizmet veren beş mühendisten biridir. Organize Sanayi Bölgesi’nin yapımından sonra Bursa’nın hızlıca sanayileşmeye yönelmesi ile teknik malzeme ihtiyacı doğdu. Mühendislik hizmetlerimize teknik malzeme satış faaliyetlerini de ekledik” dedi.

“Üç kuşak mühendisiz”

Hakan Türkün, ayrıca, “Ben ve babam inşaat mühendisiyiz, oğlum da inşaat mühendisliğinden mezun olacak. Sanayi inşaatları dışında Kükürtlü, Bademli ve Balat bölgelerinde binin üzerinde konut inşaatını tamamladık. Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde bir plastik enjeksiyon fabrikasının yapımını sürdürüyoruz. Erzurum’da Emin Holdinge ait 160 bin metrekarelik inşaatın mekanik tesisat müteahhitliğini yapıyoruz. Ayrıca Kamil Koç’un Sakaldöken Yokuşundaki tarihi binasının güçlendirme ve yenileme çalışmalarını yaptık. Ek olarak 2022’de ürün gamımıza Mapei de kattık. Rahmetli Kurucu Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Türkün’ün bizlere bıraktığı bu güçlü mirası her geçen gün daha da büyüterek yaşatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner89