banner94

banner77

banner69

banner88

Saye Grup, kaliteyi esas alıyor

Mekanik tesisat, proje ve taahhüt alanlarında faaliyet gösteren Saye Grup, endüstriyel ve ticari birçok işletmenin tercihi olmayı başardı. Saye Grup Mühendislik kurucu ortağı Anıl Sönmez, mühendislik ve projelendirme çalışmalarındaki tecrübeleriyle mekanik tesisat alanında en doğru çözümleri sunduklarını kaydetti.

RÖPORTAJ 17.01.2024, 14:10
Saye Grup, kaliteyi esas alıyor
banner66

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz ?

1989 yılında Bursa’da doğdum. Aslen Artvinliyim. Yıldız Teknik Üniversitesi mezunuyum. 12 yıldan bu yana mekanik tesisat, proje, taahhüt işleri yapıyoruz. Bu işlerin mühendisliğini, teknik şartnamelerin oluşturulmasını, projelendirilmesini, akabinde de uygulamasını yapıyoruz.

Firmanızın kuruluşundan biraz bahsedebilir misiniz?

Firmamız 2021 yılında kuruldu. Elimizde çok ciddi bir mühendislik birikimi olduğu için bu işi artık kendimiz yapma ihtiyacı hissettik. Bireysel olarak da yenilikleri sürekli takip eden bir yapım var. Fuarlara katılıyorum, sektörle alakalı güncel yayınları takip ediyorum. Mühendisliğe farklı bir bakış açısı kazandırabilmek amacıyla bir araya geldik ve firmamızın faaliyetlerini başlattık.

Faaliyet alanlarınız nelerdir? Ne tür hizmetler veriyorsunuz?

Faaliyet alanımız endüstriyel mekanik, proje ve taahhüt. Mekanik tesisat yapılarının projelendirilmesi, çevreyle bütünleşik bir şekilde projelendirilip hayata geçirilmesi, bunların şartnamelerinin hazırlanması, taahhüt için gerekli olan fiyatların toplanması işlerimizin esası. Akabinde de müşterilerimize teklifte bulunuyoruz ve anlaşma yaptığımız takdirde projelerimizi taahhüt ettiğimiz süre zarfında teslim ediyoruz. Endüstriyel mekanik tesisat ağırlıklı olmak üzere hastane, otel, plaza, iş merkezi gibi ticari binalar, spesifik konutlar, spesifik villa yatırımları, kazan dairesi, vrf sistemi, yerden ısıtma sistemi olan, yer konvektörü olan, arıtma suyu yumuşatma sistemi gibi daha fazla mühendislik isteyen uygulamaların bulunduğu yapılarda müşterilerimize taahhüt ve mühendislik hizmeti veriyoruz.

Saye Grup’u piyasadaki rakiplerinden ayıran özellikleri nelerdir?

Saye Grup bir mühendislik firması. Projelendirme konusunda da güçlü bir firmayız. Projelendirme konusunda da müşterilerimize destek ve hizmet veriyoruz.

Referanslarınız neler?

Petrokimya, gıda, otomotiv, otomotiv yan sanayi gibi bir çok sektörden firmaya hizmet verdik. Yeşilova Grup, Canel Otomotiv gibi markalarla çalıştık. Köfteci Yusuf’un Yenişehir’deki fabrikasının kazan dairesinin yapımı, buhar tesisatları gibi sistemlerinin yapımını üstlendik. Aroma meyve suyu fabrikasında çalışmalarımız oldu. Orhangazi’deki Sirena Marine Yat Tersanesi’nde çalıştık.

Mekanik tesisat hangi alanları içeriyor? Bu alanda hizmet almak isteyenler firma seçiminde nelere dikkat etmeli?

Mekanik tesisat, yapılardaki elektrik sistemleri ve betonarme dışındaki her şey olarak tanımlanabilir. Yangın tesisatı ısıtma, soğutma sistemleri, kazan daireleri, havalandırma tesisatı, yapının içindeki klimalar, havalandırma boruları, gıda prosesleri gibi sistemlerin hepsi mekanik tesisat alanına giriyor. Bu alanda hizmet alınacağı zaman firmaların öncelikle referanslarına bakılmalı. Firmaların mal yapılarına ve taahhütlerini zamanında yerine getirip getiremediklerine bakılmalı. İşin kalitesi çok önemli ve yaptıkları sistemlerin sürdürülebilirliği çok önemli.

Bursa dışında hizmet verdiğiniz iller var mı?

Biz Türkiye’nin her yerine hizmet veriyoruz ama ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteriyoruz. Tedarikçilerimiz, çalıştığımız ekipler genelde bu lokasyonda olduğu için bu bölgede projelere daha uygun fiyatlarla yanıt verebiliyoruz. Önümüzdeki yıllarda partner firmalarımızla birlikte yurt dışında da projeler yapacağız.

Saye Grup olarak hedefleriniz nelerdir?

Farklı sektörlerde yatırım yapmayı düşünüyoruz. Daha çok içinde mühendislik barındıran, güçlü olduğumuz alanlarda yer almayı düşünüyoruz. Hedeflerimiz bu konuda büyük ölçekteki müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir firma haline gelebilmek.

Son olarak eklemek istedikleriniz?

Yatırımcılar projelerinde malzeme kalitelerine dikkat etmeli. Biz mühendisler her zaman malzemenin dayanıklı, verimli  ve kalitelisini seçmeye özen gösteriyoruz. Ucuz gibi görünen şeylerin uzun vadede maliyetleri fazla olabiliyor. Yatırımcıların buna çok dikkat etmesi gerekiyor. Biz mühendisler olarak iyi ekipler, iyi ekipmanlar ve iyi malzemelerle çalışmayı önemsiyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner89