banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaatların yapı taşı : mekanik tesisat

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) Bursa Şubesi, üyelerine ve sektör temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor.

SEKTÖR AKTÜEL 17.01.2024, 14:14
İnşaatların yapı taşı :  mekanik tesisat
banner66

Mekanik tesisat şantiye kuruluş ve işleyiş aşamaları’ hakkında detaylı bilgilendirme yapılan bir toplantı gerçekleştiren TTMD Bursa Şubesi, üyelerine ve sektör temsilcilerine teknolojik ve sistemsel yenilikleri aktarıyor. Gerçekleştirilen toplantıda hakkında konuşan Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Hüseyin Uludaş, “Derneğimiz, 1997 yılında 28 meslektaşımız tarafından Ankara’da kuruldu. Tamamen mesleği geliştirmek, geliştirici faaliyetleri arttırmak amacıyla kurulan bir dernek. Amacımız gençlerimize, mühendislerimize, tekniker arkadaşlarımıza mesleğimizi sevdirmek, mesleğimizi çağın gereksinimlerine uydurmak. Mekanik tesisat, yapıların en önemli yapı taşlarından bir tanesi. Yaşam alanlarımızda konforumuzu sağlayan unsurlar, ticari yapılarımızda verimliliği sağlayan sistemler. Bu sistemlerin, enerji verimliliği dikkate alınarak en doğru şekilde kurulması çok önemli. Artık daha verimli, çevreci, sürdürülebilir sistemler kurulması gerekiyor. Bizler de her fırsatta bu anlamda aktarımlar yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi SMM Tesisat Komisyonu Başkanı Bilal Çetinkaya ise “Toplantımızda mekanik tesisat şantiye kuruluş süreçleri, işlerin alınmasından proje süreç yönetimlerine ve bu aşamalarda dikkat edilmesi gerekenlere dair tüm detayları ile birlikte genel bir bilgilendirme yaptık. Bilgilendirme toplantılarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen Makine Mühendisi Suat Gülçimen ise şunları söyledi:

“Alanımızda hizmet veren örgütlerimizle özellikle son yirmi yıldır çok ciddi paylaşımlar yapılıyor. Teknolojik ve sektörel gelişmeler, yeni sistemler hakkında sürekli olarak meslektaşlarımıza aktarılıyor. Bu durumun sektöre çok büyük faydası olduğunu düşünüyoruz. Mekanik tesisat, inşaatlardaki en teknik donanımlı ve teknolojinin yoğun olarak kullanıldığı bir yapı. Binlerce kalemin olduğu, dinamik bir yapı. Sürekli çalışan bir mekanizmadan bahsediyoruz. Sektörümüz her gün kendini geliştiriyor. Mühendis ve teknikerlerimizin donanımlarının artması ile uygulamalar doğru bir şekilde yapılmaya çalışılıyor.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner89