banner94

banner77

banner69

banner88

İş makinalarında Bursa’nın yükselen yıldızı: PS Platform

Farklı sektörlerin ihtiyaç duyduğu iş makinelerinin satış ve kiralama hizmetlerini güvenilir ve hızlı şekilde sağlayan PS Platform, genç kurucuları Batuhan Güler ve Sefa Şentürk’ün girişimiyle alanında Bursa’nın yükselen yıldızı konumunda.

RÖPORTAJ 14.02.2023, 18:06 15.02.2023, 17:09
İş makinalarında Bursa’nın yükselen yıldızı: PS Platform
banner66

İki çocukluk arkadaşı Güler ve Şentürk, ihtisaslarını yaptıkları ve ailelerinden gelen 30 yıllık inşaat sektörü ile 35 yıllık makine ve otomotiv tecrübelerini birleştirerek PS Platform markası altında iş makineleri sektöründe başarıyla hizmet veriyorlar.

Röportaj: Dilek Atlı

Sayın Batuhan Güler, PS Platform; ne zaman, hangi amaçla kuruldu?

PS Platform, ortağım Sefa Şentürk ile beraber 2022 yılının Mayıs ayında kuruldu. Bu yola çıkarken amacımız, iş makinelerinin satışını ve kiralamasını gerçekleştirmekti. Aynı zamanda ihtiyaç duyan taahhüt firmalarına işbirliği içinde yardımcı olmaktı.

Nerede, ne kadarlık bir alanda, kaç kişilik ekiple çalışmaktasınız?

Yerimiz, Nilüfer Ticaret Merkezi’nde (NİLTİM) bulunuyor. Burada yaklaşık 800 metrekarelik bir depolama alanımız yer alıyor. Ofisimiz aynı binada yer alıyor. Ortağım Sefa Şentürk ile birlikte müşterilerimizle direkt iletişimde olmayı tercih ederek hizmet sağlıyoruz. Kendi işimizi kendimiz görmeyi seviyoruz diyebiliriz. Büyüme aşamasında sağlam adımlar atan 8 aylık bir firma olarak ilerleyen zamanlarda yerimizi genişleterek, makine ve çalışan sayımızı artırmayı düşünüyoruz elbette.

Firmanız hangi sektörlere ne tür hizmetler sağlıyor? Ürünlerinizin en çok kullanıldığı sektörler hangileri?

PS Platform olarak bir satış kanalımız ve bir de kiralama kanadımız bulunuyor. Satış kanalımızda iş makinaları olarak genellesek de aslında spesifik olarak istif makineleri ve forkliftler satış yelpazemizde bulunuyor. Forklift çeşitleri olarak ürünlerimiz yakıtlı ve elektrikli forkliftler olarak ikiye ayrılıyor. Bu ürünlerin satışını yapıyoruz. Bu çerçevede satış hedeflediğimiz firmalar ise tüm firmalar aslında. Çünkü günümüzde stok ihtiyacı olan tüm firmaların kaldırma ve istif makinelerine artık ihtiyacı var.

Kiralama kanadımızda ise personel yükseltici olarak iş sunan makaslı platformlarımız var. Bunlar çeşitli yüksekliklere sahipler ve bu cihazlara genellikle taahhüt firmaları ihtiyaç duyduğu için kiralama yoluyla kullanıyorlar. Kapalı fabrika alanlarında, büyük ve yüksek metrajlı alanlarda çalışanların iş güvenliğini sağlamak için güçlü ve güvenilir makinelerimiz mevcut. Bu makinelere genelde yangın tesisatı yapan, elektrik taahhüt işleri yapan firmalar ihtiyaç duyuyor. Biz de firmaların ihtiyaçları doğrultusunda makaslı platformlarımızı kiralıyoruz. Bu makineler; 6 metre, 8 metre, 10 metre olup 12, 14 ve 16 metrelere kadar çıkabiliyorlar. 16 metrenin üzerindeki ihtiyaçlar için elektrikli ve/veya akülü makas platformları yeterli gelmiyor. Bu nedenle mazotlu makinelere geçiş yapılıyor. 4x4, 4x2 olan ve arazi şartlarına uyum sağlayan çeşitli niteliklerdeki makinelerimiz var. Bu doğrultuda firmaların ihtiyaçlarına yanıt verecek yönde makine parkurumuzun çeşitlerini kiralamak üzere kendilerine sunuyoruz.

PS Platform’un ürün çeşitlerinden kısaca söz eder mısınız? Kullanım alanlarıyla birlikte...

Akülü makaslı platform makinelerimiz, bizim asıl etkin kullandığımız ürünlerimizin başında yerini alıyor. Kapalı alanlarda kullanılması daha çok tercih edilen bu makineler, iş güvenliğinden dolayı yüzde 3 oranında eğime kadar kaldırma izni veriyor. Bu da demek oluyor ki şapı düzgün fabrika, depo alanları gibi yerlerde kullanılan makinelerden söz ediyoruz. Ürün çeşitlerimiz arasında, daha önce belirttiğim gibi, farklı metrajlarda hizmet veren makinelerimiz mevcut. Fabrikanın tavan yüksekliğine göre ya da isteğe bağlı olarak zemini düzgün açık alanlarda da ürün gamımızdaki makinelerin kullanımı, gerek akülü, gerek elektrikli olmak üzere hizmet sağlayabiliyor.

SATIŞTA EN ÇOK ELEKTRİKLİ MAKİNELER RAĞBET GÖRÜYOR

Daha çok hangi ürünleriniz tercih ediliyor?

Satış kanalımızda ürünlerimiz arasında en çok talep gören makineler, elektrikli makineler oluyor. Çünkü gelişen dünya ile birlikte fosil yakıtlı tüm cihazların – yalnızca iş makinesi olarak değil, otomobiller ya da günlük yaşantımızdaki cihazlar olsun- yerine elektrikli makinelerin kullanımına doğru evrilen bir eğilim var. Çevre dostu makineler tercih ediliyor. Bu nedenle elektrikli ürünlerimizin satışı diğerlerine göre daha hızlı diyebilirim. Özellikle elektrikli forkliftler ve elektrikli istif makineleri tercih ediliyor. Yakıt bazında bakılınca hem elektrikli ürünlerin maliyetinin daha az olması, hem de devlet teşviklerinden dolayı çevreye duyarlı makinelerin tercih edilmesi nedeniyle biz de elektrikli ürünlerimizi daha hızlı satıyoruz.

Kiralamada ise şu an hâlihazırda en çok kullanılan kiralama ürünlerimiz, elektrikli ve akülü makineler yine. Fosil yakıt tüketen makinelere rağbetin çok olduğunu söyleyemem. Arazi şartları nedeniyle zor koşullar varsa fosil yakıtlı makinelerin kiralamasına yönelim oluyor. Bursa’da hizmet verdiğimiz için günümüzde yapılmakta olan TEKNOSAB’daki fabrika alanlarının yükseklikleri çok fazla olduğu için kiralamada tercih edilen en sık ürünlerimiz 12 ve 14 metrelik makaslı makinelerimiz diyebilirim. Makine parkurumuzda da bu niteliklere göre daha fazla ürüne ağırlık veriyoruz biz de.

TÜRKİYE’NİN HER İLİNE SATIŞLARDA ÜCRETSİZ TESLİMAT

Satış sırasında ve sonrasında hizmetleriniz neler?

Satış kısmındaki hizmetlerimiz ailemden gelen 30 yıllık bir inşaat sektörü tecrübesi ve ortağım Sefa Şentürk’ün de yine ailesinden gelen 35 yıllık makine ve otomotiv tecrübesi sayesinde son derece nitelikli ve güvenilir diyebilirim. Özellikle forklift ve istif makineleri firmamızdan satın alınmak üzere müşterilerimizce sorulmaya başlanınca kiralamanın yanı sıra satış hizmeti de vermeye karar kıldık.

Bayilikler aldıktan sonra müşteri ihtiyaçlarını belirleyerek ürün gamımızı oluşturduk. Bu doğrultuda makine parkurumuzdan müşterimiz için en uygun modeli seçip mutabık kaldıktan sonra satış hizmetini gerçekleştiriyoruz. Yalnızca Bursa’ya değil, Türkiye’nin tüm illerine satış hizmeti veriyoruz. Satış yaptığımız her ile de teslimatı ücretsiz yapıyoruz. Bunun yanında teslimat yaptığımız firmada makinenin kullanım alanına göre ücretsiz kullanım eğitimi de veriyoruz.

Satış sonrasında ise müşterilerin arıza, bakım ve yedek parça kaynaklı ihtiyacına göre gerekli desteği veriyoruz. Makine garantimiz ise 2 yıl, 2 bin saatle sınırlı. Kiralama hizmetlerinde de aynı şekilde nakliye ve eğitimleri ücretsiz veriyoruz. Bir arıza durumda ise işin aksamaması için yedek makine bulunduruyoruz. Hemen makine değişimi yapıyoruz.

Müşteriler bu tür ürün ve hizmetleri satın alırken nelere dikkat etmeli? Satın alacak veya kiralayacak firmalara ne mesaj vermek istersiniz?

Öncelikle makinenin kullanım alanı çok önemli. Çünkü geçmişten günümüze gelen bazı ön yargılar var. Örneğin forkliftlerle her türlü ihtiyacını karşılamak istiyor müşteri. Ama bu noktada forkliftlerin bir iş makinesi olarak iş kapasiteleri olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bazısı 3 ton kaldırırken, bazıları da 3,5 ton kaldırabiliyor. Bu bakımdan kullanıcılar, kendi kullanım alan ve ihtiyaçlarını iyi belirlemeleri gerekiyor. Zira bunlar, birer iş makinesi olarak belirli emniyet katsayıları ile üretiliyor. Örneğin, bir forkliftin 3 tonun yanı sıra 3,5 ton kaldırabilir kapasitesi olsa da bu defa iş güvenliği olmuyor. Operatörün iş güvenliği tehlikeye giriyor. Bu bizim en çok karşılaştığımız problem. Fiyat farkı nedeniyle en düşük tonajlı makineyi tercih ettikten sonra yüksek tonajlı iş yapmayı istiyorlar. Ancak bu, makineye zarar vermenin yanı sıra güvenliği de riske ediyor. Bu nedenle satış öncesi makine listesine göz atarken müşterilerimizi bilgilendirerek doğru tercihler yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz.

“2023 YILINDA BÜYÜMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Sizi de tanıyalım lütfen, PS Platform girişiminizin yanı sıra makine ve otomotiv tecrübenizden, iş yaşamınızdaki geçmişinizden söz eder misiniz?

Ortağım Sefa Şentürk’ün otomotiv sektöründe 35 yıllık geçmişi var ve aynı zamanda İstanbul Aydın Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği mezunu. Otomotiv sektöründeki ilerleyişinde çocukluk arkadaşları olarak bir araya gelme kararı aldık Sefa Bey ile birlikte. Benim de ifade ettiğim gibi inşaat sektörü tecrübem var ve biz tüm bu birikimleri tek bir platform altında toplayarak şirketimizi kurmak istedik. PS Platform’un doğuş hikâyesi böyle gelişti özetle. Ben, 1993 doğumluyum. Evli ve bir kız çocuk sahibiyim. Uludağ Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği mezunuyum. LASPAR ve SKT firmalarında 3yıl mühendis olarak bir çalışma hayatı geçmişine sahibim. Aile şirketimizin başına geçtikten sonra da Sefa Bey ile kendi firmamızı kurma yolunu seçtik ve devam ediyoruz çalışmalarımıza.

Son olarak 2023 yılı planlarınız ve hedefleriniz nelerdir?

Yeni bir firmayız. Bununla birlikte hızlı yol alıyoruz. Makinelerimizin satışı hızlı ilerliyor ve kiralama kanadımız da çok aktif çalışıyor. Makine parkurumuzu genişleterek müşteri sayımızı artırmayı hedefliyoruz kısa süre içinde. Kısaca, hedeflerimiz büyük. 2023 yılında şirketler belirsizlikler nedeniyle bekleme yoluna gidiyor. Ancak bu yıl yapılacak seçimlerden sonra yakalanacak ivme ile belirsizliklerin yerini daha güvenli bir ortama bırakacağını düşünerek umutlu bakıyoruz. TEKNOSAB ve Togg gibi yatırımlar sayesinde 2023 yılında makine sayımızı artırmayı planlıyoruz. Bizim için güzel ve verimli bir yıl olacağını düşünüyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89