banner94

banner77

banner69

banner88

Güvenli yapıların adresi: Sait Zorlu İnşaat

1996 yılından bugüne Bursa’da ve farklı illerde pek çok yapıya imza atan Sait Zorlu İnşaat’ın sahibi Sait Zorlu’nun güven ve dürüstlük ilkesiyle ele aldığı yeni projeler, başta kentsel dönüşüm olmak üzere kentlilik bilincine yeni yapılar armağan etmeye devam ediyor.

RÖPORTAJ 17.07.2023, 16:39 17.07.2023, 18:44
Güvenli yapıların adresi: Sait Zorlu İnşaat
banner66

Sait Zorlu İnşaat’ın bugüne kadar kimseye yanlış yapmadığını ve önce hayal etmenin yeni projelerde yüzde 50 oranda yolu yarılamak olduğunu belirten Sait Zorlu, Konut Yapı Gazetesi’nin Haziran sayısına özel açıklamalar yaparak tüketicilere de tavsiyelerde bulundu.

Röportaj: Dilek Atlı

Sait Zorlu İnşaat’ın kuruluş hikâyesini anlatır mısınız?

Sait Zorlu İnşaat, sektörde 30. yılına doğru ilerliyor. 1993 yılında Bursa’ya yerleştim ve 1996 yılında şirketimizi kurduk. O günden bugüne faaliyetlerimizi ve projelerimizi sürdürüyoruz. Elbette 1993 yılında öncesine dayanan bir inşaat geçmişimiz var. Ancak Bursa’da 1996 yılından beri inşaat sektöründe çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2003 yılından beri bu faaliyetlerimiz daha da yoğunluk kazandı ve 20 yıldır aynı yoğun faaliyetlerle yapı sektöründe yerimizi alıyoruz.

Hangi projelere imza attınız? Örnek verebilir misiniz?

Örneğin Nilüfer’de Zorlu Plaza’yı Bursa’ya kazandırdık. Beşevler’de ve FSM’de projelerimiz büyük ilgi uyandırdı. Nilüfer başta olmak üzere Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde de pek çok projelerimiz oldu ve olmakta.

Başka şehirlerde de projeleriniz var mı?

Evet, Afyonkarahisar ilimizde projelere imza attık. Ayrıca Isparta ve Bursa’nın Yenişehir ilçelerinde de projelerimizi hayata kazandırdık.

Şu anda devam eden projelerinizi var mı peki?

Beşevler’deki kentsel dönüşüm projemizi henüz tamamladık. Şimdi de Ataevler’de bir AVM projesi yapmaktayız. Ataevler Pazarı’nın olduğu bölgede Nilüfer Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçireceğimiz bir proje bu.

Kentsel dönüşüm ile ilgili gelecekte projeler olacak mı?

Kentsel dönüşüm ile ilgili 3-4 projenin görüşmelerini yürütüyoruz. İşimiz proje üretmek ve elbette kentsel dönüşüm konusu da şu an gündemimizde. İlerleyen günlerde netleşecek projelerimiz olacak.

Peki, 2023-2024 yılları içindeki sektördeki hedefleriniz neler?

Hedefler, gelişim için önemlidir diye düşünüyorum. İnsanın hedefleri mutlaka olmalı. Güzel planlarımız var. Bunu yakın gelecekte kamuoyu ile paylaşacağız.

Yatırımcılar açısından sormak gerekirse önerileriniz nedir?

6 Şubat depremlerinden sonra yeni yapılan inşaatlarda firma tercihi daha da önemli hale geldi. Bildiğiniz insanlarla çalışmak daha güvenli kuşkusuz ki. Bu bakımdan yatırımcılar ve konut almak isteyenler için önerim lokasyon kadar inşaat firmaları üzerinde de durmaları ve seçimlerini buna göre daha güvenilir firmalardan yapmalarıdır.

İş hayatında başarının formülü nedir size göre? Başarı olmak için neler yapmak gerekiyor?

İnsan, hayatında yaşadığı sıkıntıları azimle yenebilir. Azimli olmak önemlidir. Ama en büyük başarı ise dürüstlüktür. Dürüst kalabilmektir. Her yaptığın işin daha iyisini yapmalısın. Önce hayal etmelisin, sonra gerçekleştirmelisin. Hayalini kurduğun işi zaten yüzde 50 yapmış sayılırsın.

İş yaşamının dışında çeşitli hobileriniz var mı?

Spor hayatımda önemli bir uğraş benim için. Yüzmeyi seviyorum. Yürüyüş ekibimiz var. Yurt dışında seyahat için bulunmayı tercih ediyor, kültürler keşfediyorum.

Yurt dışında ziyaret ettiğiniz ülkeleri düşünürsek oralardaki inşaat sektörü faaliyetleri ve özellikleriyle Türkiye’yi kıyaslar mısınız?

İnşaat sektöründe Türkiye daha ileride. Ancak şartlar konusunda ise iyi örnekler yurt dışında var. İnsanlarımız bazı konuları sektörel bazda ne yazık ki ihmal ediyor diyebilirim. Örneğin, İsviçre’de 3 gün işe gitmesen 4. gün çıkışını veriyor ve hak talep edemiyorsun. Ya da yaptığın bir hatanın bedelini ödüyorsun.

İMSİAD’daki görev ve çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

İMSİAD Yönetim Kurulu üyesiyim. Haftada bir toplantılarımız var. Kentsel Dönüşüm Komisyonu’nda yer alıyorum. Ayrıca deprem nedeniyle de bir komisyon kurduk ve orada da görev alıyorum. İMSİAD çatısı altında olmak, geliştirici diyebilirim. Düşünce ve sıkıntılarını paylaşıp çözüm arayabiliyorsun. İşini sevmek, takip etmek bakımından da destekleyici bir kurum.

Sait Zorlu İnşaat’ı konut tüketicileri neden tercih etmeli?

Bizim bugüne kadar Bursa’da ve başka illerde tercih edenlerin ilk nedeni dürüst olmamızdır. Eksikliklerimiz varsa telafi etmeye çalışıyoruz. Sait Zorlu İnşaat, kimseye yanlış yapmadı ve herkes bizim için güven kelimesini özenle kullanılır. İnsan nasıl yaşarsa öyle ölür. Her şeyin başı dürüstlüktür.

Bursa’nın inşaat sektöründe 2023-24 fotoğrafını çekersek neler söyleyeceksiniz?

6 Şubat depremlerinden sonra inşaat sektöründe farklılıklar olacağını düşünüyorum. Örneğin, devletin konut kredilerinde vatandaşa desteği gibi. Bu sektörü güçlendirecektir. Umutluyum. Bir inşaatı, güvendiğiniz firmalardan temeli atılırken satın almak en idealidir vatandaşlar için. Firma ve projeyi iyi araştırmalarını öneririm.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89