banner94

banner77

banner69

banner88

Buray İnşaat’ın başarısında imzası var: Ayşegül Özbek

Proje aşamasından anahtar teslime kadar tüm süreçlerde kaliteli işlere imza atan Buray İnşaat ve Mühendislik’in ortağı Ayşegül Özbek, tüm çalışmalarda işin merkezine kaliteyi oturttuklarını belirtti.

RÖPORTAJ 13.02.2024, 18:17 13.02.2024, 18:23
Buray İnşaat’ın başarısında imzası var:   Ayşegül Özbek
banner66

Sektördeki erkek egemen yapıya rağmen kadınların başarılı çalışmalara imza attığını söyleyen Özbek, “Kadın meslektaşlarımızın başaramayacağı hiçbir şey yok, yeter ki kendilerine güvensinler” dedi.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde 1993 yılında doğdum. Orta öğrenimimi Isparta’da tamamladım. Yozgat Bozok Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. İki sene Eğirdir Kaymakamlığı’nda görev yaptım. Daha sonra evlenip Bursa’ya taşındım. Özel bir firmada şantiye şefliği yaptıktan sonra 4 sene İMO Bursa Şubesi’nde Şube Müdürlüğü görevinde bulundum. İki senedir de kendi firmamda inşaat ve taahhüt işleri yapmaktayım.

İş hayatına nasıl girdiniz? Firmanızın kuruluş hikayesini biraz anlatabilir misiniz?

Mezun olduktan sonra farklı görevlerde bulundum. Tabi bu süreçte her genç meslektaşım gibi ben de kendi işimi yapmak istiyordum. Bu arada eşim de inşaat mühendisi . 2018 yılında eşim Buray İnşaat ve Mühendislik firmasını kurdu. Firma ismimiz de Burak ve Ayşegül’ün kısaltmasından geliyor.

Ne tür projeler üzerine çalışıyorsunuz?

Daha çok inşaat ve taahhüt işleri yapıyoruz. Proje aşamasından anahtar teslime kadar tüm süreci yönetiyoruz. Kendi bünyemizde kaba inşaat ekibimiz var. Tüm ince imalatlarımızı kontrol mühendisi eşliğinde takip ederek uyguluyoruz.

Bursa’da kaç projeye imza attınız?

Sayısını şu an bilemiyorum ama kısa zamanda özellikle Nilüfer Bölgesi’nde birçok proje gerçekleştirdik. Aktif olarak Gümüştepe’de 8 villa, Özlüce’de 1 villa ve konsept kafe tasarımı işlerimiz mevcut.

Farklı illerde ya da yurtdışında projeleriniz var? Bu alanda girişiminiz var mı?

Yurtdışında henüz planladığımız bir projemiz mevcut değil. Isparta’da ve Antalya’da görüştüğümüz projelerimiz var. Genel olarak Bursa’ya hizmet veriyoruz.

Yapı sektörü erkek egemen bir uğraşı olarak görülüyor. Bir kadın olarak zorluk yaşıyor musunuz? Nasıl aştınız?

Mesleğimiz gereği oldukça erkek egemen bir sektördeyiz. Her meslekte olduğu gibi inşaat sektörünün de zorlukları var. Bir kadın olarak birçok zorluklar yaşadım. Şantiye koşulları, hava şartlarını bir kenara koyarsak bence en önemlisi bir kadın olarak şantiyede kendini kabullendirmek. Aslında en önemli zorluk bu.

Genel anlamda sektörünüzde yaşadığınız ya da gözlemlediğiniz sorunlar var mı? Çözüm önerileriniz nelerdir?

Birçok malzemenin döviz kuru üzerinden gelmesi, sürekli artan malzeme ve işçilik fiyatları, usta ve kalifiye personel bulunamaması, uzun süren ruhsat aşamaları ile vergi ve harçlar başlıca sorunlar olarak göze çarpıyor. Devletimizin en kısa zamanda bu sorunlara çözüm bulmasını temenni ediyorum.

Genel anlamda sektörünüzde yaşadığınız ya da gözlemlediğiniz sorunlar var mı? Çözüm önerileriniz nelerdir?

Devletin kalifiye eleman yetişmesi için çeşitli teşvikler vermeli ve üniversite bölümlerinde kontenjan kısıtlaması getirmeli.

Dinamik ve tecrübeli bir girişimci olarak sektörde yer almaya çalışan gençlere ne tür tavsiyelerde bulunursunuz?

Girişimci gençler ve genç meslektaşlarım hayallerinden vazgeçmesinler. Ben de genç bir girişimciyim. Çok zor yollardan geçtik ve geçiyoruz. Vazgeçmemeliler. Kadın meslektaşlarıma da ayrıca birkaç şey söylemek istiyorum. Bir kadın olarak başaramayacağımız hiçbir şey yok. Yeter ki kendimize güvenelim. Özgüvenimizi yüksek tutalım. Pes etmeyelim.

Şahsınızda ve firma olarak hedefleriniz nelerdir?

Maalesef ülke olarak çok acı günlerden geçtik. Firma olarak ilk hedefimiz depreme dayanıklı, ergonomik, işlevsel, engelsiz ve doğa dostu yapılar inşa etmek. Firmamızı büyüterek sektörün önde gelen firmalarından biri olmak istiyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89