banner94

banner77

banner69

banner88

Anahtar teslim projelerin güvenilir adresi : Aura Grup Mimarlık

Projelerinin her aşamasında kaliteyi önceliyor

RÖPORTAJ 16.04.2024, 13:16
Anahtar teslim projelerin  güvenilir adresi : Aura Grup Mimarlık
banner66

Ağırlık olarak sanayi yapıları alanında faaliyet gösteren Aura Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ali Berker Akıncı, Bursa’da, taahhüt denilince akla gelen ilk firmalardan biri olma hedefiyle çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Anahtar teslim anlayışıyla müşterilerimize kaliteli ve zamanında teslim projeler taahhüt ediyor ve bunu gerçekleştiriyoruz. Amacımız, Aura Grup’u alanında en iddialı firmalardan biri haline getirmek” dedi.

İş hayatına nasıl girdiniz?

2002 yılında üniversiteden mezun oldum. 2002 yılı itibariyle sektörde kendi alanımda çalışmaya başladım. Öncelikle Sözüneri Mimarlık firmasında proje mimarı olarak çalıştım. Daha sonra şantiyede çalışma arzusu ile Netol Mimarlık Şirketi’ne geçtim. Orada ticari ve sanayi yapıların inşaatlarında şantiye şefliği yaptım. Bu inşaatların proje aşamalarında da bulundum. Sanayi ve ticari yapılara girme maceram da bu şekilde başladı. Daha sonra bir dönem gayrimenkul sektöründe hizmet verdim. Gayrimenkul eksperi olarak çalıştım. İki sene sonra bu işimde de bölge müdürlüğüne yükseldim. O sırada çok fazla bina inceleme fırsatım oldu.

Aura Grup nasıl kuruldu?

2007 yılında firmamı kurarak iş sahibi olarak sektöre giriş yaptım. Mimari proje ,taahhüt ve yap-sat işleri yaparak firmamız Aura Grup Yapı Mimarlık olarak büyümeyi sürdürmektedir.

Hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?

Projelendirme işinde en iddialı olduğumuz alan sanayi yapıları. Konut projeleri de üretiyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 25 fabrika projesini bitirdik. Bunların içinde birçok sektörde üretim yapan firmaların fabrikaları var. Bursamızda, ilçelerimizde projeler ürettik. İzmir Söke’de, Aydın’da, Isparta’da, Gebze’de çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Şu anda Çorlu İlimizde bir alüminyum fabrikasının kurulumlarını yapıyoruz. Endüstriyel yapılar için her türlü hizmeti verebiliyoruz. Firma olarak hem teknolojiyi hem de kullanılan malzemelerdeki gelişmeleri çok iyi takip ediyoruz. Uygulamacılarımız artık çok profesyonelleşti. Biz anahtar teslim iş yaptığımız için her kalemde iş yapabiliyoruz.

Yurt dışına proje ürettiniz mi?

Yurt dışından bizimle çalışmak isteyen çok firma oldu. Biz çok fazla makine temeli ve imalatla ilgili kurulumlar yapıyoruz. Bu açıdan makine imalatçıları bizimle çalışmayı çok istiyorlar ancak şu ana kadar yurt içindeki işlerimizin yoğunluğundan dolayı bu taleplere yetişemedik. Bu konuda talepler ve arzumuz var ancak işlerimizin yoğunluğundan dolayı bu şekilde bir açılım yapmadık.

Müşterileriniz firmanızı hangi özelliklerinizle tercih ediyor?

Mimar olmamdan ötürü müşterilerimiz projelendirmelerde sorun yaşamıyor. Biz inşaatlarımızın tüm projelerini kendimiz çiziyoruz. Bir de inşaatı bilen mimarın projeleri çok daha profesyonelce şekilleniyor. Çok daha rahat bir şekilde inşa edilebiliyor. Projelerimizi kendimiz inşa ettiğimiz için doğru malzemeler, yöntemler ve şartnamelerle işimizi yürütüyoruz. Arsayı alıp müşterilerimize hangi üretime ya da yaşam tarzına uygun şekilde istiyorlarsa o şekilde teslim etmeyi taahhüt ederiz.

Sahada yaşadığınız, gözlemlediğiniz problemler var mı? Nasıl çözümler üretiyorsunuz?

Dünyada yaşanan resesyonun etkilerini bizler de yaşıyoruz. Çalıştığımız firmalar daha düşük bir iştahla yatırım yapıyorlar. Daha temkinli adımlarla ilerlemeyi tercih ediyorlar. Bunun yanı sıra yatırımlar devam ediyorlar. Şu anda üzerinde çalıştığımız dört şantiyemiz var. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yanı sıra yeni teklifler de hazırlıyoruz. Sektörümüzde bir de yetkin eleman bulma sıkıntısı var ancak bizim kadromuz bir çoğunu kendimiz yetiştirdiğimiz tecrübeli arkadaşlarımızdan oluşuyor. Biz kendi elemanlarımızı sürekli eğitme yoluna gidiyoruz ve projelerimizi her aşamasında kaliteli bir şekilde, istenilen zamanda teslim edebilmek için çalışıyoruz.

Hedefleriniz nelerdir?

Biz firmamızda ağırlıklı olarak inşaatını yaptığımız firmalara proje hizmeti veriyoruz. Şu ana kadar büyük oranda kendi çizdiğim projelerin inşaatını yaptım. Müşterilerimden özellikle bunu talep ediyorum. Projeyi sıfırdan alarak anahtar teslim şekline getirmeyi tercih ediyorum. Bu şekilde iyi kadrolarla, emin adımlarla hizmet vermeye devam edeceğiz. Yurtdışında da Orta Doğu ve Avrupa’yla görüşmelerimiz var. Yurtdışında da projeleri takip ediyoruz. Yanı sıra Bursamız’da taahhüt denilince akla gelen ilk firmalardan biri haline gelmeyi hedefliyoruz. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner89