banner94

banner77

banner69

banner88

Stat inşaatları sektörü ivmelendiriyor

Türkiye’de sportif dönüşüm hızla devam ediyor. Birçok kentte şehrin yeni simgeleri arasına girmek için gün sayan stadyumlar, aynı zamanda Türkiye’nin inşaat sektöründe geldiği noktayı da gözler önüne sererek yeni iş alanları olarak da dikkat çekiyor.

İNŞAAT 24.10.2020, 13:05
Stat inşaatları sektörü ivmelendiriyor
banner66

Türkiye son yıllarda ciddi bir sportif yatırım atağına sahne oluyor. Bir zamanlar beton merdivenlerden tüm fiziki olumsuzluklara takımına desteklemeye çalışan taraftarlar, Türkiye’nin dört bir yanında UEFA kriterlerinde yükselen modErn statların tamamlanmasını dört gözle bekliyor.

Özellikle son yıllarda Bursa’dan Trabzon’a, İstanbul’dan Eskişehir’e, Samsun’dan Gaziantep, Malatya ve Antalya’ya kadar pek çok şehir yeni stada kavuşurken, yapımı devam eden stadyum inşaatları da tüm hızıyla sürüyor. Hatay’dan Giresun’a, Ordu’dan Adana’ya, İzmir’den Sinop’a kadar birçok kente kazandırılacak olan stadlar, hem kapasite, hem de estetik olarak Türkiye’nin sportif geleceğine kalacak en önemli miraslar olarak göze çarpıyor.

Son teknoloji inşaat teknikleriyle dikkat çeken ve çevre dostu olan futbolun yeni adresleri, Türkiye’nin inşaat sektöründe geldiği noktayı da gözler önüne seriyor. Stadyumlar.net sitesinden yararlanarak inşaat ve proje aşamasındaki statları inceledik.

İNŞAAT AŞAMASINDAKİ STADYUMLAR:

YENİ HATAY STADYUMU

25 bin kapasiteli stadyum inşaatında sona yaklaşıldı. Yüzde 98 seviyelerinde olan inşaat yaklaşık 130 milyon TL’ye mal oldu.

GİRESUN ÇOTANAK STADYUMU

22 bin kapasiteli olarak inşa edilen stadyum yüzde 98 seviyelerinde devam ediyor. Yakın zamanda açılması beklenen stadyumda son rötuşlar yapılıyor.

ORDU STADYUMU

Kapasitesi 22 bin olan stadyumun inşaatı devam ediyor. Yüzde 95 seviyelerine ulaşan stadyumun maliyeti yaklaşık 145 milyon TL

YENİ ADANA STADYUMU

35 bin kapasiteye sahip olacak olan ve yaklaşık 140 milyon TL maliyetle hayata geçirilen stadyum şu an yüzde 90 seviyelerinde ilerliyor.

ALSANCAK STADYUMU

İzmir’in köklü takımı Altay’a ev sahipliği yapan Alsancak Stadyumu yıkılıp eski yerine yenisi inşa ediliyor. 15 bin kapasiteli ve yaklaşık yüzde 75 seviyelerinde devam eden stadyumun maliyeti yaklaşık olarak 80 milyon TL.

ERZİNCAN STADYUMU

Yıkımı yapılan 13 Şubat Stadyumu’nun yerine yapılan 12 bin 500 kapasiteli yeni stadyumun inşası, yaklaşık 140 milyon TL yatırımla yüzde 70 seviyelerinde sürüyor.

SİNOP STADYUMU

10 bin kapasiteli stadyum 33 milyon TL bir maliyetle yapılıyor. Yüzde 50 seviyelerine yaklaşan stadyum inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

YENİ ELAZIĞ STADYUMU

23 bin kapasiteli stadyumun inşaatı, yüzde 30 seviyelerine yaklaştı.

Projesi Hazırlanmış Olup İhale Sürecini Bekleyen Stadyumlar:

Ankara Stadyumu,

İzmir Karşıyaka Stadyumu,

Denizli Stadyumu,

Kahramanmaraş Stadyumu

İstanbul Karagümrük Stadyumu

Kütahya Stadyumu

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89