banner94

banner77

banner69

banner88

Kentsel dönüşümde hedef; verimlilik ve sürdürülebilirlik

Bursa’da inşaat, projelendirme, danışmanlık ve taahhüt işlerinde göze çarpan çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Kafka Yapı, sektörel deneyim, global vizyon ve modern teknikleri birleştirdikleri yeni projelerine hız kesmeden devam ediyor.

İNŞAAT 16.10.2023, 16:42 14.11.2023, 18:40
Kentsel dönüşümde hedef; verimlilik ve sürdürülebilirlik
banner66

Kafka Yapı Kurucu Ortağı İnşaat Mühendisi Kayhan Özyıldırım, inşaat sektöründe amaçladıkları hedeflere ulaşmak için teknolojinin tüm imkanlarıyla donatılmış genç ve dinamik bir altyapıya sahip olduklarını vurguladı. Mesleki tecrübeleriyle, sektöre yenilik getiren bir vizyona sahip olduklarını vurgulayan Özyıldırım, bu vizyonu şehirlerin yeniden imarında çok önemli paya sahip kentsel dönüşüm projelerinde de uygulamaya özen gösterdiklerinin altını çizdi. Özyıldırım, sektördeki verimlilik ve inşaat sektörünün sürdürülebilirliğinin kentsel dönüşüm projelerinin global bir vizyona sahip firmalar tarafından ele alınmasının şart olduğunu kaydetti.

“Dönüşüm bugünü değil yarını düşünerek planlanmalı”

Başarılı kentsel dönüşüm projelerine imza atan Kafka Yapı’nın Kurucu Ortağı İnşaat Mühendisi Fırat Köksal ise, projelerinde en çok değer verdikleri hususun özellikle planlama aşamasında modern ve global bir vizyon olduğunu vurguladı. Kentsel dönüşüm projelerini planlarken, sadece bugün değil gelecekte de yaşama katma değer sağlamasını hedeflediklerinin anlatan Köksal, “Kentsel dönüşüm yalnızca binaları yenilemekten ibaret olmamalı. Bugünün gereksinimlerini karşılayan yapılar planlarken, yarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde çözümler de üretilmeli. Bu yüzden biz Kafka Yapı olarak tüm projelerimizi bugünü değil, yarını düşünerek tasarlıyoruz” diye konuştu.

Yarın düşünülerek planlanan önemli çalışmalarından birinin de kentsel dönüşüm projelerinden Kafka Milena Kükürtlü olduğuna işaret eden Köksal, projenin hem mimari hem sosyal donatı alanları hem de modernliği ile şehirlerin global vizyonla yeniden imarına örnek teşkil ettiğini vurguladı. 2 etaptan oluşacak projede ilk etapta 36 daire ve dükkanlar, ikinci etapta ise 21 daire ve dükkanların yer alacağını belirten Fırat Köksal, bu projenin, şehrin köklü semtlerinden Kükürtlü’ye değer katacağını söyledi.

Geleceğin yaşam alanlarını tasarlıyoruz

Kentsel dönüşüm projeleriyle inşaat sektöründe sürdürülebilirliği desteklerken Kafka Yapı’nın markası Gahus Tinyhouse adı altında ürettikleri tiny house modeli tekerlekli evler ile geleceğin yaşam alanlarını tasarladıklarını belirtti.

Dönüşümün yalnıza betonarme yapılardan ibaret olmadığının altını çizen Özyıldırım, yaşam alanlarının, konutların tasarlanmasında da geleceğe yönelik köklü dönüşümlere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bireyleri artık daha sade ve minimal yaşam tarzlarını tercih ettiklerinin altını çizen Özyıldırım, “İnşaat sektöründeki tecrübeleri ve inovatif çözümleri modern yapı teknikleriyle birleştirerek tekerlekli yapılar oluşturduk. Gahus Tinyhouse proleri ile bağımsızlığa ve doğallığa önem veriyoruz. Minimal alanların en verimli şekilde kullanıma sunulduğu, tekerlekli ev tasarımları oldukça yoğun ilgi görüyor. Geleceğe yönelik yaptığımız en vizyoner yatırımlardan ve dönüşümlerden biri de Gahus Tinyhouse oldu.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89