banner94

banner77

banner69

banner88

Yurt dışına odaklanan Kıvam Grup'un hedefi sınırları aşmak

Kıvam Grup Yönetim Kurulu Başkanı Macid İlker, kuruluşundan itibaren güven esaslı çalışma anlayışları ile Bursa’da isminden söz edilen bir firma haline geldiklerini belirterek “En büyük hedefimiz dünya standartlarında işler yapabilmek” dedi.

İNŞAAT 20.10.2023, 10:53 14.11.2023, 18:40
Yurt dışına odaklanan Kıvam Grup'un hedefi sınırları aşmak
banner66

TEKNOSAB başta olmak üzere yaptıkları her projenin en büyük referansları olduğunu vurgulayan Macid İlker, “Müşterilerimizin güveni bizi bu noktaya getirdi. Aynı anlayışla yürüyüşümüzü emin adımlarla sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz? İnşaat sektörüne nasıl girdiniz?

1986 Muş doğumluyum. Yaklaşık 25 yıldır Bursa’da ikamet ediyorum. İnşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. 1977 yılında amcalarımın Kuveyt’te ve sonrasında 1992 yılında İzmir’deki Hilton Otel’de inşaat sektörü üzerine çalışmaları olmuş. Daha sonra Bursa’ya gelmişler. Biz de büyüklerimizin bu sektördeki mazilerinden dolayı inşaat sektörüne atıldık. Ben hayatımda her şeyi sırasıyla yapmak istemişimdir. Önümde vatani görevim vardı, 2009 yılında askere gittim, 2011’de terhis oldum. 2012 yılında Teknik Yapı İnşaat’ı kurdum ve Bursamızda faaliyetlerimizi Teknik Yapı çatısı altında devam ettirdik. 2020 yılında ‘krize inat’ sloganımızla Kıvam Grup firmasını kurduk. Halihazırda iki firmamızla inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz ve Türkiye’nin belirli bölgelerinde hizmet vermeye devam ediyoruz.

Kıvam Grup’un kuruluş hikayesi nedir?

Biz 2012 yılında Teknik Yapı firmasını kurduğumuzda o dönemde piyasada daha çok yalıtım sektörü revaçtaydı. Biz de ilk olarak bu işe girdik. Bu işte yılda yaklaşık 100 bin metrekare gibi bir üretimle ciddi bir yol kat ettik. İlk başta mevcut binaların yalıtım işlerini yapıyorduk ve her seferinde yaklaşık 11-12 şantiye kuruyorduk. Daha sonra müteahhit firmalara ve 2018 yılından sonra da bu alanda sanayi yapılarına da hizmet vermeye başladık. 2020 yılında Kıvam Grup firmamızı da faaliyete başlattık ve ‘Her şey kıvamında olacak’ mottomuzla firmamızın temellerini atmış olduk.

Hangi alanlarda faaliyet gösteriyorsunuz?

Yalıtım hizmeti verdiğimiz kurumsal firmalardan olumlu dönüşler aldık ve sanayi yapıları alanında üç yıldır çalışıyoruz. TEKNOSAB’a ilk giren firmalardan birisiyiz. O bölgede üç projemize başlamıştık, ikisini teslim ettik. Bir projemiz devam ediyor. Yeni bir proje için de anlaşma aşamasındayız. Firmamız büyüdükçe istihdamımız da artmaya başladı. Firmamız büyüdükçe işlerimizi de çeşitlendirmek istedik. 2021 yılında Yolçatı Bölgesi’nde bir arazi için anlaşmaya varmıştık. Projemiz şu anda bitmek üzere. Kısmet olursa dairelerimizi 14 Şubat’ta teslim etmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin ihracata yönelik çok büyük açılımları var. Biz de bu durumun farkında ve bilincinde olarak sanayi yatırımlarımıza daha fazla ağırlık vermeye başladık. Şu anda ağırlıklı olarak TEKNOSAB’da çalışıyoruz. Bu bölgede çok büyük bir alan ve büyük yatırımlar var. Buradaki sanayicilere, yatırımcılara hizmet vermeye devam edeceğiz.

Bursa dışında projeleriniz var mı?

Bursamızın dışında Bandırma’da villa projeleri var, görüşme aşamasında olduğumuz. Burada taahhüt işlerimize başlayacağız. Süreçte son aşamalara geldik. Geçmişte Yalova Çınarcık’ta taahhüt işleri yapmıştık. Yakın geçmişte Kocaeli Başiskele’de büyük bir firmanın fabrikasını yapmıştık.

Kıvam Grup’u sektöründeki diğer firmalardan ayıran özellikleri nelerdir?

Biz bu işe dört ortakla başlamıştık. O dönemde ortaklarımıza; ‘Yapacağımız işler geleceğimizin teminatını oluşturur’ derdim. Bu anlayışla her zaman işlerimizde dürüstlük ve liyakati esas alarak çalıştık. Dolayısıyla Kıvam Grup, her işinde dürüstlük ilkesi ile anılan bir firma olmuştur. Bu anlayışımızdan asla taviz vermeden, verdiğimiz taahhütleri zamanından önce yerine getirmeye çalışıyoruz. Önümüzde farklı projelerimiz var onları da kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Sorumluluk alarak, üzerimize düşen görevleri layığı ile yapmaya çalışarak firmamızı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.

İhracat konusunda çalışmalarınız var mı?

İnşaat sektörünün dışında inşaat malzemelerinin satışı ve gıda sektöründe de yurtdışında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ağırlıklı olarak Avrupa ve Güney Afrika ülkelerinde çalışmalarımız söz konusu. Yakın zamanda bu bölgelerde gerçekleşecek olan fuarlara katılmayı planlıyoruz. Gerekli görüşme ve çalışmaları yaptıktan sonra inşallah ürünlerimizi bu bölgelere de pazarlayacağız.

Sektörünüzün zorlukları var mı?

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar olarak dönem dönem girdi fiyatlarının sabit kalmamasından dolayı zorlandığımız oluyor ama bu bizim mücadele azmimizi kıracak bir şey değil. Biz mücadelemizi esas tutup çalışmalarımızı sürdürüyor ve emeklerimizin meyvelerini görüyoruz.

Yapı sektörü ülkemizde çok farklı bir sektör. Zorluklarının yanı sıra insana mutluluk veren yanları da var. Sektörümüzde ne yazık ki kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyor. Çalışanlarımızı genelde en alttan üst kademeye kadar öncelikle kendimiz yetiştiriyoruz. Mesleki okullarda sektörümüzün üretim kısmı ele alınırsa kalifiye ve nitelikli eleman bulma sıkıntımız çözüme kavuşturulacaktır. Firmamızın başarısının en büyük sırrı çalıştığımız insan gücüdür. Son teknoloji makineler ve insan gücünü bir araya getirerek müşterilerimize en iyi hizmeti sunabilmek için çabalıyoruz.

Genç girişimcilere ya da bu sektöre giriş yapmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir ?

Gençlerimizin kesinlikle sorumluluk almasını tavsiye ediyorum. Topluma, ülkeye ve kendilerine faydalı işlere girişip sorumluluk aldıktan sonra başarıların, başarılara giden yolda yaşanan zorlukların insana neler kattığını kendileri çok güzel bir şekilde anlayacaktır. Gençlerimize yapacakları işi severek, saygı göstererek, kendilerine bir dostmuş gibi özen göstererek yapmalarını tavsiye ediyorum. Sevdikleri işleri layıkıyla yapmaya çalıştıklarında her alanda başarı kaçınılmaz oluyor.

İş yaşamı dışında sivil toplum örgütlerinde de aktif rol alıyorsunuz? Size ya da firmanıza ne tür katkılar sağladı?

Sivil toplum kuruluşlarının iş insanlarına katkıları yadsınamaz. Bu tür organizasyonlar sayesinde çok farklı düşünce yapılarına sahip, farklı işlerle uğraşan insanlarla tanışıyoruz. İş yaşamında, sektörlerde yaşanan sıkıntıların belirlenip, kamuoyu oluşturulup, ilgili makamlara sunularak çözüme kavuşturulması noktasında bu birliktelikler çok etkili oluyor.

Hedefleriniz nelerdir?

Bu soruyu on sene önce sormuş olsaydınız, bu konuma gelmeyi, bu işleri yapabilmeyi belki de hayal dahi edemezdik. Firmamızın kuruluşundan itibaren ciddi bir mücadele ile çok önemli bir yok kat ettik. Bu başarı işlerini sırayla, itinayla ve sabırla yapabilmeyle elde edildi. İşlerimizle sektörümüzde iyi bir iz bıraktığımızı düşünüyorum. Hangi alanda olursa olsun iş yaparken en büyük problemin insanı idare etmek olduğunu gördüm. İnsanı idare etmek ayrı bir meziyet istiyor. Bu gerçeğin farkında olarak çalışanlarımıza, müşterilerimize değer vererek faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Firma olarak da tabi ki hedeflerimiz var. Ülkemizin gayrisafi milli gelirine, istihdamına, ihracatına, ekonomisine katkı sağlamak için sorumluluğumuzun bilinciyle çalışıyoruz.Firmamızı uluslararası seviyeye taşıyabilmek için çalışmalarımız mevcut. Bunun için zamana ihtiyacımız var. Prensiplerimiz ve önceliklerimizden ayrılmadan mücadelemizi sürdürüp, hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89