banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa’nın cazibe merkezi: Balat

Bursa’da son yıllarda gelişen ve gözde yerleşim yerlerinin başında gelen Balat, yapılaşmaya devam ediyor.

İNŞAAT 15.11.2022, 23:32 16.11.2022, 16:58
Bursa’nın cazibe merkezi: Balat
banner66

Haber: Eşref AYDEMİR

Balat hem doğası hem temiz havası hem de lokasyonuyla vatandaşlar ve yatırımcıların tercih ettiği bölgelerin başında geliyor. Sosyal hareketliliğin yoğun yaşandığı alanlara yakınlığı gibi diğer bölgelerden ayıran özellikleriyle öne çıkan Balat, üst gelir grubu yatırımcının ilk tercih ettiği bölgeler arasında.

Bursa Şehir Hastanesi’ne yakınlığı, TEKNOSAB’a konumu, otoban bağlantı yolu güzergahında oluşu gibi imkânlarla Balat, yatırımcıların da göz bebeği olma özelliğini koruyor.

Sektör temsilcileriyle Balat bölgesini değerlendirdik.

Erdal Çelebi

BEMO Başkanı

Balat Mahallesi lokasyon olarak şehrin gelişim gösteren ve yatırımların yoğunlaştığı bir konumdadır. Sosyal hareketliliğin yoğun yaşandığı alanlara yakınlığı Balat’ı diğer mahallelerden ayıran özelliklerin başında gelmektedir. Üst gelir grubu yatırımcının ilk tercih ettiği bölgelerin başında gelmesi Balat’ı Bursa’nın en gözde semtlerinden biri haline getirmiştir.

Balat biten ve devam eden katma değerli sosyal donatılı projelerin yoğun olduğu bir lokasyon olduğundan Bursa’nın cazibe merkezi haline gelmiştir. Bu gelişimlerin önümüzdeki dönemde de artarak devam etmesini ön görüyoruz. Konut projelerinde müteahhit firmalar katma değerli imalat ortaya koyabildiklerinden dolayı Balat ilk tercih edilen bölgelerin başında gelmektedir. Gayrimenkul sektörünün temsilcileri olarak Balat bölgesinde portföy pazarlama yönetimi oldukça ciddiyet ve profesyonellik istemektedir. Bölgedeki prestijli yapıların tanıtımı sunumu ve pazarlanması bu doğrultuda alıcı potansiyelindeki müşteri adaylarının taleplerine uygun mülklere yönlendirilmesi en hassas konudur.

Balat bölgesindeki konut müşterisi adayları sosyal donatılı projelere talep gösterdikleri gibi, Bursa’nın en prestijli mahallesinde oturmak istiyor oluşları da bitişik nizam konut ünitelerine de ilgiyi arttırmıştır.

**

Göksel Birsen

TÜGEM Bursa İl Başkanı

2010 yılında 6.212 kişinin yaşadığı Balat ve Ahmet Yesevi Mahallelerinde bugün 28.316 kişi yaşamaktadır. Hane kişi sayısı Ahmet Yesevi’de 3,17 iken Balat’ta bu rakam 4,29’dur. Bursa’nın en yüksek binası bu bölgededir.

Bölge, Bursa’da nitelikli sitelerin ve metrekare fiyatının en yüksek olduğu bölgedir. Daire metrekare fiyatları 25.000 TL-50.000 TL arasında özellik ve konumuna göre değişmektedir. Bölgeyi diğer mahallelerden ayıran en temel özellik yer sahiplerinin Bursa’nın köklü ailelerinin olmasıdır. Nitelikli projeler bu ailelerin sahibi olduğu arsalarda oluşmuştur. Devamında da oluşan özel imalatlar ve konfor ile mahalle diğer mahallelerden ayrışmıştır. Esasında bu ailelerin arsaları Özlüce lokasyonunda olsaydı daha da gözde bir yer olabileceğinden bahsedebiliriz.

Bu bölge tüm mahalleler içerisinde son 1 yılda en çok artış yaşanan bölgedir. Dolar bazında da artış sağlayan bölge hem yatırımcısına hem de barınmasını sağlayan mal sahiplerine kazanç getirisi sağlamıştır. Bölgede çok fazla boş parsel kalmamakla birlikte merakla beklenen hapishanenin taşınması ve buraya sahip olacak firmanın 65.000 metrekare üzerine yapacağı proje merak konusudur. Doğanköy’ün imara açılmasıyla birlikte bölge gelişimini tamamlayacaktır. Doğanköy yeni Balat pozisyonunda olacaktır.

**

Görkem Soydaş

Görkem Soydaş Gayrimenkul Danışmanlığı

Balat, Nilüfer ilçesinde iki mahalleden oluşmaktadır Ahmet Yesevi ve Balat Mahallesi olarak fakat genel olarak semt adı Balat kullanılmaktadır. Şu anda inşaat yapım aşaması devam eden projeler ile gelişim sürecini büyük ölçüde tamamlayacaktır.

Balat’ın imar planı genel olarak büyük parsellerden oluştuğundan sosyal donatılı marka konut projeleri yapılmasının önü açılmıştır. Bununla beraber kullanıcıların bu yaşam tarzını benimsemeleri, şehir hastanesinin bölgeye yakın konumu, otoban bağlantı güzergahında bulunması, yeni sanayi bölgemiz TEKNOSAB ile otobandan ulaşımın olması ile beraber semt Bursa’nın yükselen değeri konumuna ulaşmıştır ve yeni yapılacak yatırımlar ile beraber değerlenme süreci devam etmektedir. Şehrin farklı bir bölgesinde sosyal donanımlı konut projeleri yoğun olmadığından bölge tercih sebebi ve yatırım yapan ve kullanıcı yatırımları artarak değerlenmeye devam ediyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89