banner94

banner77

banner69

banner88

Bademli yeniden cazibe merkezi oluyor

Mudanya yolu üzerinde yıllardır seçkin bir kesimin oturduğu Bademli, pandemi sonrasında yeni yatırımların odak noktası oldu.

İNŞAAT 17.05.2022, 16:25 25.05.2022, 12:39
Bademli yeniden cazibe merkezi oluyor
banner66

Eve kapanmalar, bu kapanmalarda bir avuç toprağa, havaya duyulan özlem müstakil ve bol yeşil ve sosyal alanı olan projelerin de ortaya çıkmasına neden oldu.

Pandemi tecrübesi, şu an mimari tasarımları belirleyen en önemli unsur.

Dolayısıyla doğasıyla, merkeze ve daha birçok yere yakınlığı ile bu imkanı sunan Bademli, yeniden cazibe merkezi haline geldi.

Birçok yatırımcı firma, Bademli’de en özel projelerini bir bir hayata geçiriyor.

Haber: Nagihan GÖRKEN

Cevat Durmaz

Bademli Mahallesi Muhtarı

Bademli’de 6 bin 500 dönüm üzerine kurulu bir yerimiz var. 3 bin 500 dönümü imarlı, 3 bin dönümü de hem tarım amaçlı hem orman konumlu bir yer. Bademli’de şu an 10 bin kişi yaşıyor. Devamlı büyüyen bir mahalleyiz. Hem Mudanya hem de Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklı olarak imar biraz durmuştu. Bildiğim kadarıyla 300 dönüm kadar imara açılmış yer var. Bu imardan sonra projeler başladı. Maliyetler arttığı ve imarlı yer olmadığı için arazilerin metrekareleri bin liradan 5-6 binlere kadar çıktı. 5 milyon liraya satılan villa şu an 25-30 milyon liraya satılıyor. Talebi de var. Pandemiden dolayı bu tür projelerde bir hareketlenme oldu. Vatandaşlar çok sıkıldı salgın sürecinde. Daireler çok sıktı. Vatandaşlar artık bahçeli evler tercih ediyor. 1,5 sene içinde inşaatlar bitecek. 2 sene sonra mahalle nüfusumuzun bin 500 kişi daha artacağını tahmin ediyorum.

Göksel Birsen

TÜGEM Bursa Başkanı

İnsanlar, pandemi sürecinde kapalı kalmalarından dolayı villa imarlı bölgelere yöneldiler. Bursa’da da başı çeken yer Bademli oldu. Bademli’ye dönüş oldu esasında. Daha önce Çekirge’de oturan varlıklı aileler Bademli’ye göç etmişti. Daha sonra yeni nesil Balat’a göç etti. Ama son dönemde daha fazla yeşil alan ihtiyacı ve yoğunluğun az olması nedeniyle Bademli ön plana çıktı. Kişi tarafında bu böyle… Öte yandan toprak sahiplerinden kaynaklı bir üretim de söz konusu. Burada müteahhitlerin kârlılıkları çok yüksek. Dolayısıyla burada yapılan inşaatların maliyetleri diğer mahallelere göre aynı olmasına rağmen satış fiyatları daha yüksek. Dolayısıyla üreticiler, kârlılıkları diğer yerlerde yapacakları inşaatlardan daha yüksek olacağı için Bademli’yi tercih ediyor. Toprak sahipleri de boş olan yerlerini değerlendirmek için en doğru zaman olarak görüyorlar. Çünkü arsaları değerlendi. Kat karşılığı verecekler, alacakları villalardan daha fazla gelir elde edecekler. Üretim tarafında arzın oluşması diğer taraftan da kişilerin talebinin olması bölgeyi cazip hale getirdi. Nitelikli doğayla bütünleşen projeler oluşmaya başladı Bademli’de ve metrekare fiyatları da şu an Bursa’da en yüksek seviyeye geldi.

Bademli’de hem müstakil villa hem de bahçe katı, dubleks şeklinde projeler oluyor.

Murat Susanbağ

Reality Word Yön Gayrimenkul Danışmanı

Uzmanlık bölgem Bademli, Göynüklü, Nilüferköy. Buralarda villa, lüks konut uzmanlığı yapıyorum. Pandemi nedeniyle Bademli ve Nilüferköy’deki müstakil evlere rağbet başladı. Bundan dolayı bu bölgelerde satışlarımız arttı. Son dönemdeki konut fiyatlarındaki artışlar bu bölgelerde de 3+1 normal dairelerden daha çok müstakil evlere olan rağbeti artırdı. Bundan sonraki dönemde de talepler bu bölgelerde devam edecek. Bademli, Nilüfer ve Mudanya’nın güzide yerlerinden biri olmaya devam ediyor.

Konut fiyatları maliyetler çok arttığı için arttı. Fiyatlar yüksek olsa da yatırım talepleri devam ediyor. Bölgede metrekare birim fiyatları çok yüksek şu anda. Ama insanlardan müstakil hayata geçiş için talep alıyoruz ama konut sıkıntısı var. Konut bulamıyoruz. Sıfır konutta ciddi problem yaşıyoruz. Şu anda taleplerimiz devam ediyor. Yeni projelerle satışlarımız daha da artacaktır.

Bademli’deki projeler:

Bursa’nın en güzel villaları Kıratlı’dan

Bursa’nın seçkin noktalarında nitelikli konutlar inşa ederek sektörde kendine saygın bir yer edinen Kıratlı İnşaat, Kıratlı İş Merkezi’nin ardından 4 farklı villa projesiyle bu defa da Bademli’ye imzasını atmaya hazırlanıyor.

Kıratlı ailesinin 1966 yılında Gaziantep’te başlayan ticaret hayatı, 1980’de İstanbul’da gıda sektöründe kurulan ve faaliyetini halen sürdüren Gaziantep Pazarlama ile devam ediyor. Aile şirketi, güçlü yapısına Hüseyin Ergün Kıratlı önderliğindeki faaliyetlerle 1994 yılında Bursa’da kurulan Kıratlı İnşaat’ı da ekleyerek iki farklı sektörde başarılara imza atmaya devam ediyor.

Bursa’da 1994 yılından 2010’a kadar gıda ticaretiyle de uğraşan Hüseyin Ergün Kıratlı, inşaat sektörüne adım attığı günden bugüne pek çok iddialı ve güzel konut projesini Bursa’ya kazandırarak kent ekonomisine olduğu kadar kent kültürüne de hizmetlerde bulundu.

Hüseyin Ergün Kıratlı:

“Yap-sat tarzı müteahhitlik hizmeti veriyoruz. Bu kapsamda villalar, konutlar ve iş merkezleri yaptık. Şimdi de Bademli’de 4 projeden oluşan toplam 32 villalık yeni bir projeyi hayata geçirme aşamasındayız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 29 Ekim 2023’de anahtar teslimi yapacağız. Arsa ve bölgenin özelliğine göre proje geliştirilmesi önemli. Yeni projelerimiz; Sidelya Plus Bademli, Kıratlı Bademli Evleri, Kıratlı Yamaç Evleri ve Bademli Ladera olarak isimlendiriliyor. Projelerimizin tamamı villalardan oluşacak. Kıratlı İnşaat’ın bugüne kadar yaptığı diğer projeler gibi, bu projelerimizde de nitelikli ve çok özel villalar inşa edeceğiz. Bademli’nin en güzel villalarını yapmak konusunda iddialıyız. Projelerimize Nisan-Mayıs aylarında başlayacak ve 29 Ekim 2023 tarihinde teslim edeceğiz.”

Bursa Bademli’de Başka Bir Hayat Başlıyor!

Sınırlı sayıda müstakil yaşam eşsiz ayrıcalıklarıyla yeni ev sahiplerini bekliyor. Yalnızca 28 konuttan oluşan Başka Bademli, Bursa’nın en gözde yerinde bambaşka bir yaşam vaadi ile yola çıkıyor.

GBC İnşaat imzasıyla hayata geçen Başka Bademli projesi, GBC İnşaat’ın bitmiş ve devam etmekte olan onlarca başarılı projesinden bir tanesi. Bu projeyi ayrıcalıklı kılan ise, Başka Bademli’nin 22 adet iki katlı, 6 adet tek katlı olmak üzere 28 adet müstakil konuttan oluşması… Bu 28 ayrıcalıklı konutun yer aldığı projede; sosyal tesis, 2 kapalı garaj, depo alanı, her eve ait havuz ve peyzajlı bahçe, zen bahçesi, 4 farklı açıda manzaraya sahip olması için V-plan house tasarımı gibi benzersiz detaylar yer alıyor.

Konutların iç alanları ise lamine parkeden askıda şömine ayrıntısına, üst sınıf ankastre seçiminden, üst kalite mermer kullanımına kadar 4 banyolu, 1 misafir tuvaletli, vestiyer odalı, geniş metrekareli, yerden ısıtma sistemli lüks bir yaşama dair detayları kapsıyor. Üstelik proje 3.40 metreye ulaşan tavan yüksekliğiyle de özlenen ferahlık ve özgürlük hissini yaşatmayı amaçlıyor.

Şehir Hastanesi, önemli çevre ve bağlantı yolları, hayatın nabzının attığı popüler AVM ve sosyal tesisler, İDO, BUDO ve önemli okullar Başka Bademli’ye yalnızca kısa dakikalar mesafesinde yer alıyor. Başka Bademli’nin önemli bir ayrıntısı da doğaya son derece saygılı bir proje olması… Proje alanındaki sağlıklı zeytin ağaçları korunarak, projenin peyzajında kullanılıyor. Yeni ekim alanlarına imkan sunarak doğadan almak yerine, doğaya daha fazlasını veriyor.

GBC İnşaat güvencesiyle…

2007 yılında GB Gruba katılan GBC İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., grubun 1978 yılından beri elde etmiş olduğu deneyimlerin desteği ile inşaat sektöründe yerini almış ve hızla yükselmeye başlamıştır. GBC İnşaat, bünyesinde bulunduğu GB GRUP’un diğer firmalarıyla birlikte Türkiye’de ve dünyada her türlü endüstriyel yapı, konut, sosyal tesis, sanayi sitesi, arıtma ve geri kazanım tesisleri ile biyogaz tesisi, ticari yapılar, çiftlikler, tahıl depoları gibi birçok projenin tasarlanıp hazırlanmasından, anahtar teslimine kadarki süreçte etkinlik gösteriyor.

Orman içinde özel bir yaşam alanı

Meşe ormanı içerisinde yer alan projede, 6 adet villa ve 12 adet tek katta yaşam alanı sunan ev olmak üzere toplamda 18 adet bağımsız hane bulunuyor.

Proje, içinde açık ve kapalı ortak yüzme havuzu bulunduran sosyal tesise de sahip. Vera Türkün Evlerinin altı tamamen kapalı otopark ve depolardan oluşup, araç trafiği de buradan sağlanıyor. Açık havada bulunan tüm yollar tamamen yayalara ayrılmış.

Vera Türkün Evlerinde yer alan villalar; kendine ait yüzme havuzu, 8 araçlık kapalı otopark alanı, hizmetli dairesi, asansör ve kendini diğer projelerden ayıran plan ve metrekareleriyle özel bir yaşam sunuyor.

Vera Türkün Evleri daire tipleri; bahçe katı ve teras katı dairelerinden oluşup, 3 araçlık özel kapalı otoparkı, depo alanları, otoparktan dairesine çıkan asansörü, hizmetli daireleri, planları ve metrekareleriyle tek katta villa yaşamı sunuyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89