banner94

banner77

banner69

banner88

Mimarlar Odası’ndan üyelerine Şantiye Şefliği Uygulamaları semineri

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi üyelerine yönelik seminerlerine devam ediyor.

DİĞER 17.05.2022, 16:40
Mimarlar Odası’ndan üyelerine Şantiye Şefliği Uygulamaları semineri
banner66

Bu kapsamda şube konferans salonunda Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Şencan ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Alper Meydan tarafından Şantiye Şefliği Uygulamaları başlığı altında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Şencan, kendi tecrübelerinden yola çıkarak yaptığı sunumunda şantiye şefinin, şantiye yönetimine dair ekibin koordine edilmesi, çalışmanın uyum içerisinde sürmesi amacıyla tüm sorumlulukları üstlendiğini söyledi.

Şantiye şeflerinin görev tanımlarını ve şantiyelerde iş güvenliğinin önemi nedeniyle alınması gereken önlemleri de anlatan Şencan, şantiye şeflerinin çalışan her kişinin yaşamından sorumlu olduklarını bu nedenle iş güvenliği uzmanlarıyla çalışmak gerektiğinin altını çizdi.

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Alper Meydan da Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada 3.sırada yer aldığını, iş güvenliğine çok önem verilmediğini belirterek, iş güvenliği uzmanlarının alınacak önlemler noktasında şantiye şefi ile çok iyi iş birliği sağladığını ancak işverenin bu durumlarda vicdanı ile cüzdanı arasında kaldığını dile getirdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89