banner94

banner77

banner69

banner88

20 milyon TL'lik yatırım

Yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırım bütçesi ile hayata geçecek olan özel Medicabil Hastanesi ek hizmet binasında 12 bin 575 metrekarelik kapalı alanda; 105 araçlık kapalı otopark, 18 yeni poliklinik, 2 yeni ameliyathane yer alacak.

İNŞAAT 07.06.2016, 13:34 07.06.2016, 13:34
20 milyon TL'lik yatırım
banner66

Toplamda 200 yatak kapasitesine ulaşılacak olan ek hizmet binasında, özellikle ortopedik cerrahi sonrası rehabilitasyon hizmetlerinin verilebilmesi için yeni uygulama alanları ve 55 metrekarelik iki adet gymnasium da bulunacak. İlave binada ayrıca, normal doğumu teşvik edecek şekilde poliklinik, sancı, doğum ve loğusa odası, doğumhane, ameliyathane ve yeni doğan yoğun bakım ünitesinin yer aldığı bir kat da dizayn edilecek. Yeni yatırımın açıklamasıyla birlikte diş ve kozmetoloji alanında da uygulama alanları ve poliklinikler hizmete girmiş olacak.

Özel Medicabil Bursa Hastanesi’nin ek binasının temel atma törenine; Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, Sağlık İl Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Özel Medicabil Bursa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen’in yanı sıra hastane çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bilgen, “Gelişmeye ihtiyacımız vardı”

Törenin açılışında konuşan Özel Medicabil Bursa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, “Bizim hastanemizin gelişmeye ihtiyacı vardı. Mevcut binamızdaki yetersizlik ile hastalarımızın daha rahat ve daha iyi hizmet alabilmeleri için ek bina yapma kararı aldık. Bugün de hayırlısıyla temelini atıyoruz. Ek binayla, daha güçlü kadrosuyla; daha iyi hizmet ihtiyacı olan herkese en iyi, en doğru, en güzel hizmeti sunmak adına bu işe girdik. İnşallah Allah bizi mahcup etmez” dedi.

Bursa’nın sağlık turizmi alanında olağanüstü bir ivme yakaladığını söyleyen Sağlık İl Müdürü Dr. Özcan Akan, “Burada çok müstesna bir hastanemizin ek binasının temelini atıyoruz. Bursa’mız son yıllarda sağlık yatırımları olağanüstü bir ivme yakalamıştır. Özel hastanelerimiz kendilerine düşen sorumlulukla gerekli yatırım kararlarını alıyor ve yatırımları gerçekleştiriyor. Şuanda Bursa’da 20’ye yakın özel hastane hizmet veriyor” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, “Medicabil; Nilüfer, Bursa ve bölge için gerçekten çok önemli bir hastane. Biz özel hastanelerin özellikle Nilüfer’de toplanmalarından da büyük mutluluklar duyuyoruz. Umarım bu bütün Bursa’ya yayılır. Bu duygu ve düşüncelerle yeni hastanemizin Nilüfer’e, Bursa’ya ve bölgeye hayırlar getirmesini dilerim

Köse, “Bu yatırım diğer kurumlara örnek olacak”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ise, “Bursa olarak son yıllarda çok şanslı günlerimizi yaşıyoruz. Bursa, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da, hem kamu hem özel sektör yatırımlarını alıyor ve almaya da devam edecektir. Bizim hedefimiz her zaman daha yukarısı olmalıdır. Bu yatırım, kamu hastanelerinin yükünü azaltacak ve hastalarımıza daha konforlu bir hizmet almayı sağlayacak. Bu kararı alan herkese teşekkür ederim. Bu yatırımın diğer kurumlara da örnek olacağını düşünüyorum” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından yeni hastanenin temel atma töreni tüm protokol mensuplarının katımıyla gerçekleştirildi.



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner92
banner89