banner94

banner77

banner69

banner88

Temelden çatıya kadar onların imzası var: Zeyn Yapı

Dünyanın en büyük ve en önde gelen yapı kimyasal üreticilerinden biri olan Sika Yapı Kimyasalları ürünlerinin satışı ve pazarlaması amacıyla kurulan Zeyn Yapı Kimyasalları, Güney Marmara Distribütörü olarak sektörde deneyimli satış kadrosu ile 2014 yılından beri hizmet veriyor.

YAPI MALZEMELERİ 30.08.2021, 17:27 30.08.2021, 17:32
Temelden çatıya kadar onların imzası var: Zeyn Yapı
banner66

Kurumsal marka olarak Sika markasının çatısı altında bulunan 600’den fazla ürün çeşidi ile tüm sektörlere kurumsal çözümler sunduklarını ifade eden Zeyn Yapı firma ortağı Erdinç Kırcımanoğlu 1989 Bulgaristan göçüyle ülkemize geldikten sonra askerlik ve Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği tahsilini bitirip sektöre giriş yaptığını söyledi.

Yaklaşık 25 yıldır sektöre hizmet ettiğini belirten Kırcımanoğlu, iş insanı Erol Dağlıoğlu ile birlikte 2014 yılında Zeyn Yapı’yı kurduklarını ifade etti. Kırcımanoğlu, “İsviçre menşeli Sika, 1910 yılında kurulmuş çok köklü bir firmadır. 80 ülkede 150'den fazla üretim ve pazarlama ortağına sahip küresel bir şirket. Türkiye’de 30 küsur tane distribütör var, Zeyn Yapı olarak biz de bunlardan biriyiz. Biz Bursa distribütörü olarak kentimiz dışında Bilecik, Bozüyük, Yalova, Susurluk, Bandırma bölgelerine de bakıyoruz. Sika temelden çatıya kadar her noktada ürünü olan ve kullanıcısına hizmet sunan bir firma” diye konuştu.

“600’ün üzerinde ürünümüz var”

Kırcımanoğlu şöyle devam etti: “Sika’da bütün yapı kimyasal ürünleri inşaat sektörü içerisinde kalite artırma adına oluşturulmuş ürünlerdir. Bunlar binayı daha güçlü kılabilmek, bir harç yaparken su geçirimsizliğini sağlamak adına düşünülmüştür. Su, yangın, ısı ve ses olmak üzere tüm yalıtımlar mevcut. Beton katkılarından, izolasyona, zemin kaplamalarından güçlendirme ürünlerine kadar 600’ün üzerinde ürün var. Ürünlerimiz çok amaçlı ve kullanımı çok basit, herkesin rahatlıkla evine alıp tatbik edebileceği ürünler.”

“Sadece konut değil montajda da varız”

Bursa’da çoğu inşaat firmasıyla çalıştıklarını söyleyen Kırcımanoğlu, “Sadece konut üreten, fabrika üreten inşaat firmaları değil tekstil makine montajları, rüzgâr gülü montajları yapan firmalarla da çalışıyoruz, oralarda da bizim ürünler kullanılıyor” dedi.

“Kaliteyi artırır, maliyeti etkilemez”

Maliyet artışları içerisinde yapı kimyasallarının çok payı olmadığına dikkat çeken Kırcımanoğlu, “Sika, fiyat ve kalite olarak üstlerde bir marka. Müteahhit arkadaşlarımız artan maliyetlerden dolayı ister istemez biraz fiyat odaklı düşünebiliyorlar. Yine de her bölgeden müteahhitle çalışabiliyoruz. Çünkü müteahhit arkadaşlar bazen gözü arkada kalmak istemiyor. Kaliteli bina yapmak isteyen, sonrasında çok fazla sorun yaşamak istemeyenler genelde bizi tercih ediyor. Fiyatlar geçen sene artış anlamında daha normaldi ama bu yıl önlenemez bir yükseliş var. Fiyatlarını yüzde yüz katlayan ürünlerimiz oldu. Çünkü bu ürünü üretebilmek için hammadde ihraç edilmesi lazım. Hammaddelerdeki bu fiyat artışı ve bunlar döviz bazında da olunca ister istemez ürünlere de yansıyor. Ancak inşaat maliyetlerinde bizim payımız yüzde 1-2 civarında. Çimento ve demire oranla biz çok düşük kalıyoruz. Ürünlerimiz kaliteyi artırırken maliyeti çok fazla etkilemez” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
kapalı
banner61
banner62
banner89