banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa’nın yükselen yıldızı: Yapıloji

Bursa’ya katma değer sağlayan markalarından biri olarak Türkiye’de 7 şehirde şubeleşen ve 35 farklı şehre hızlı sevkiyatıyla adından sıklıkla söz ettiren Yapıloji A.Ş. kapılarını Konut Yapı Gazetesi’nin Eylül sayısı için açtı.

YAPI MALZEMELERİ 20.09.2023, 16:42 22.09.2023, 13:34
Bursa’nın yükselen yıldızı: Yapıloji
banner66

Yapıloji A.Ş.’nin geniş ürün gamı, güçlü, güvenilir ve hızlı ürün tedarik zinciri, dijital satışları, ihracat hedefleri ve daha fazlası hakkında bilgi veren Yapıloji A.Ş. Genel Müdürü Kürşad Şehit, sorularımızı yanıtladı.

Röportaj: Dilek ATLI

Sizi tanıyabilir miyiz ve Yapıloji çatısı altındaki görevinizi, çalışmalarınızı öğrenebilir miyiz?

Ben, Kürşad Şehit. İstanbul Kabataş Erkek Lisesini bitirdikten sonra Trakya Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Ön Lisans hemen ardından Marmara Üniversitesi Ekonometri Lisans, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yöneylem Araştırma Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladım. Halen Kadir Has Üniversitesi Bankacılık&Finans Anabilim dalı Risk Yönetimi alanında Doktora eğitimine devam ediyorum. Koçfinans A.Ş., Tanı Pazarlama ve İletişim Hizmetleri A.Ş., Arçelik A.Ş., Park Bravo Group, Avea İletişim Hizmetleri A.Ş., VIP First Class Corporation, Taşyapı A.Ş., Kentsel Yönetim Hizmetleri A.Ş., Aldo Enerji San. ve Tic. A.Ş. gibi firmalarda üst düzey yönetici olarak görev aldım.

Şu an Yapıloji A.Ş.’de Genel Müdür olarak çalışıyorum, görevime başlayalı kısa bir süre oldu. Geliştirilebilecek oldukça fazla nokta var. En kısa sürede tüm ekibimle başarılı bir şekilde geliştirilecek tüm noktaların üzerinden geçeceğimize inanıyorum.

Firmanızın kuruluş öyküsünü anlatır mısınız?

Sektörde 20 yıllık tecrübe ve birikim ile 2008 yılında kurulan Yapıloji A.Ş.; doğalgaz, ısıtma, soğutma, tesisat ve yapı dekorasyon ürünlerini İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir, Düzce, Balıkesir şubeleri ile Güney Marmara ve Ege bölgesine başta olmak üzere tüm Türkiye'ye toptan satış ve pazarlamasını yapmaktadır. Türkiye ve dünyadaki önemli markaların bölge temsilcilikleri ile gelişimine devam etmekte olan Yapıloji A.Ş. bölgede toptancılık anlayışını değiştirerek, sadece ürün satışı değil, tedariğini gerçekleştirdiği ürünlerin satış öncesi ve sonrası ile ilgili sorunlara hızlı, pratik ve işlevsel çözümler üretmektedir.

İklimlendirme sektöründe büyük bir tecrübe ve birikime sahip olan Yapıloji A.Ş. ile Türkiye’nin önde gelen iklimlendirme sektörü üreticilerinden biri olan Copa Isı Sistemleri’nin de içinde bulunduğu Copa Endüstriyel Ürünler Pazarlama A.Ş. arasında ortaklık anlaşması imzalandı. Yapılan anlaşma sonucunda Yapıloji A.Ş.’nin ana hissedarı Copa Endüstriyel Ürünler Pazarlama A.Ş. olmuştur. Şu anda güncel isim olarak “Besler Group” bünyesinde faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Copa Endüstriyel Ürünler A.Ş’nin ortaklığı nasıl gelişti ?

Tüm dünyada Covid -19 mücadelesi verildiği dönemde, Yapıloji ve Copa’nın geçmişe dayanan ticaret ilişkileri sonucunda 2020 yılı içinde ortaklık görüşmeleri olmuştur. 2021 yılı başından itibaren Copa Endüstriyel Ürünler A.Ş ile ortaklık sağlanıp Besler Group çatısında yer almaktadır. Ortaklık sonucu beraberinde güç birliği oldu. Yapıloji A.Ş., günümüz durumu göz önüne alındığında tüm Türkiye’ye sevk yapabilen, 50.000 m2 depo alanı sahip, 10.000 farklı ürün hacmi olan ve 100'den fazla çalışana sahip bir yapı olmuştur.

Bugün itibariyle faaliyet alanlarınız nelerdir? Birlikte yol aldığınız markalar hangileri?

Faaliyetlerimiz arasında yapiloji.com en büyük öneme sahip. yapiloji.com sayesinde sektöre hamle yaptırma durumunda kaldık ve bunun gururunu yaşıyoruz. Rakiplerimizin örnek aldığı, aktif olarak takip edilen bir platform olmasının yanı sıra e-ticaret kavramını sektörümüze aşılamayı sağladı. Bu dönüşümle birlikte yapıloji.com üzerinden tüm organizasyon ve yapımızı yönetebiliyor hale geldik. Çok fazla markayla çalışıyoruz. 30’dan fazla markanın ana bayiliğini yapıyoruz. Bu markalar COPA, ECA, WİESSMANN, WAVİN, BORUSAN, SEREL, YTONG, TRAKYADÖKÜM, BİEN, DYO, KNAUF, DANFOSS, TEKA, BOSTİK, LOJİMAX, ODE, NORM, ESKA, KAS, GFS, REGEN, DUKA, AGT, WİLO, DUYAR, MASDAF, DAYGAS ve birçok daha markayla çalışmaktayız. İletişim kanalı olarak kullandığımız sosyal medya hesaplarımızdan ve Youtube platformunda bulunan “YAPILOJİ TV” kanalımızdan sektörümüz bizi aktif olarak takip ediyor.

Şubeleriniz Türkiye'de nerelerde mevcut? Ayrıca yurt dışı temas ve faaliyetleriniz var mı?

Yapıloji A.Ş,. 2023 itibariyle Bursa, İstanbul, Düzce, Eskişehir, İzmir, Ankara ve Balıkesir bölgeleriyle 7 şubeden oluşmaktadır. Yurt dışıyla ticaret hedefimiz 2023-24 yılları için var.

Yapıloji firmasında kaç kişi çalışıyor?

Biz şuan 124 kişilik bir aileyiz. Toplamda 55 bin metrekare bir alanda depolarımız ve 100'den  fazla personelimizle hizmet veriyoruz.

Firmanızın inşaat sektöründeki yerini nasıl özetlersiniz?

Bu soruyu bizde YAPILOJİ TV kanalımızdan müşterilerimize sorduk. Aldığımız cevaplar; güvenilir, kurumsal ve çözüm ortağı gibi ifadelerdi. Bu, bizi oldukça mutlu etti. Yapıloji A.Ş. olarak inşaat sektöründeki iş ortaklarımıza projelerinin hafriyat, temel aşamasından başlayan süreçte, şantiyelerinin her safhasında iyi bir ticari ilişki kurarak çözüm ortağı şeklinde çalışıyoruz. Sektörde çok kısa zamanda yapı grubu dünyasına ses getiren bir firma olduk diyebilirim. Yapı gurubu bambaşka bir dünya ama ekibimizin sayesinde çok büyük işlere imza atıyoruz.

Firmanızın örnek projeleri arasında hangi projeler var? Bursa’dan örnekler…

Yapıloji A.Ş. olarak Türkiye çapında prestijli projelerin tercih edilen markasıyız diyebiliriz. İMSİAD ile tüm Bursa müteahhitlerini bir araya topladık. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerinden olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi için tüm müteahhitlere bu dönüşümle ilgili desteğimizi sunduk.

Kampanyalarınız var mı? Güncel kampanyalarınız nelerdir?

Her sene bağlantı kampanyalarımız olur. Bağlantı kampanyalarımızla müşterilerimizi çeşitli tatil ve toplantı organizasyonlarımıza davet ederiz. Yılın belirli dönemlerinde çeşitli stratejimiz güçlendirmek adına başka kampanyalar da çıkarız. Geçtiğimiz aylarda uzun vade kampanyamız var ve yeni sonlandı. Yıl bitmeden 500 kişiden fazla çözüm ortağımızı tatile yolluyor olacağız.

Sizce sektörün belli başlı sorunları için hangi adımlar atılmalı?

Bence şu an için sektörün en önemli sorunu vadeler. Eğer firmalar müşterilerine ödeme kolaylığı sağlayacak olursa sektörün ciddi bir nefes ve haraketlilik alacağına inanıyorum. Şu an herkes kendini sıkmış, ne olacağını bekler durumda bu da sektörün kilitlenmesine neden oluyor.

Firma olarak yenilikçi fikirleriniz, adımlarınız var mı sektöre dair?

Aslında sektörümüzle ilgili birkaç fikir var ve hatta isimleri belirlenip patentleri bile aldık. Şu an geliştirilme aşamasında yer alıyor. Detayını şu an için açıklayamasam da Ustam Cafe ve Jet Servis projelerimiz ilerleyen dönemlerde faaliyet gösterecek. Bunun gibi birçok proje masamda bekliyor. Kısa sürede bu projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

BURTİMDER çatısı altında olmanın avantajları nelerdir?

Sektörümüzde bilinirlik açısından çok değerli buluyorum. Herkesi bu çatı altında toplanmayı davet ediyorum.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner89