banner94

banner77

banner69

banner88

Yolçatı, Görükle’nin tahtına oturacak

Bursa’nın yeni yerleşim yerlerinden biri olan Yolçatı Mahallesi, hem müteahhitler, hem de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Yolçatı Mahallesi, konumu ve sağladığı ulaşım avantajları açısından Bursa’nın adeta yeni gözdesi konumunda.

RÖPORTAJ 16.05.2023, 13:38 14.07.2023, 23:53
Yolçatı, Görükle’nin  tahtına oturacak
banner66

Yatırımcılar ise Yolçatı Mahallesi’nin eski cazibesini kaybeden Görükle’nin yerini alacağı değerlendirmesinde bulunurken Konut Yapı Gazetesi olarak Yolçatı’nın gelişimini, bölgedeki projeleri daha yakından incelemek üzere masaya yatırdık.

Röportaj : Eşref Aydemir

İsrafil Karataş

Karnur İnşaat YK Başkanı

Yolçatı Mahallesi her ne kadar şehre uzak gibi dursa da arsa maliyetini aşağı çeken, ev fiyatlarını alınır duruma getiren şirin bir mahallemiz. Bu mahallemiz coğrafi konumu gereği pek çok avantaj sağlıyor. Uludağ Üniversitesi’ne bitişik olması, yeşil alanlarının fazla olması, İstanbul - İzmir Otoyoluna yakın olması gibi... Bulunduğu yerin zemin yapısı da depremle gündeme gelen endişeleri gideriyor. Bizim öngörümüze göre yatırım yapılacak iyi yerlerden biri haline gelme yolunda. Yolçatı’ya yapılan ve yapılacak olan yapılar daha çok orta gelirli kişilere hitap edecektir. Yatırımcılarımız buradan iyi kar elde edeceklerdir. Bu bölgeyi tercih etmemizin sebeplerinden birisi de diğer çalıştığımız bölgelerde arsa fiyatlarının aşırı derecede yüksek olması. O bölgelerde arsa payının yüksek olduğundan dolayı daire fiyatları da yüksek. Henüz projelerimiz ruhsat alma aşamasında. Bu bölgeyle ilgili 35 yıllık bilgi birikimimizi kullandık. Burada 4 farklı proje üreteceğiz. 2023 ve 2024 yıllarında Yolçatı inşa alanımız olacak. Bölgede çalışmak isteyen tüm meslektaşlarımıza hayırlı ve bereketli işler diliyorum. Konut Yapı Gazetesi’ne de gösterdiği dikkat nedeniyle çok teşekkür ediyorum.

Macit İlker

Kıvam Grup YK Başkanı

Bizim de Yolçatı’da onaylanmak üzere 2 + 1’den oluşa 8 dairelik bir inşaatımız var. Yolçatı Mahallesi, Bursa’nın batı bölgesinde yeni gelişen bir yer. Kuzeyinde yeni kent halinin olması, Bursa Şehir Hastanesi’ne yakın olması ve bunların yanında Bursa’nın modern yapısı ve gözde semtlerinden olan Özlüce’nin hemen arkasında oluşu Yolçatı Mahallesi’ni cazip kılıyor. Bir de zemini depreme karşı dayanıklı, bu da vatandaşların korkularını biraz da olsa dindiriyor. Mahallenin geleceği parlak, o nedenle ilk projemizi burada hayata geçirme kararı aldık. Şehirler genellikle batıya doğru gelişir burası da batıda bulunan bir yer. Ben de gelişime açık olduğu inancındayım. Buradaki ikinci projemiz için de görüşmelerimiz sürüyor. Depremde yaşadığımız acıların bir daha yaşanmaması adına modern yapılar inşa etmeliyiz. Dönüşüme ağırlık vermeliyiz. Tüm bunları bölgenin halkıyla istişare ederek yapacağız. Vatandaşa depremin yıkımını anlatacağız. Yeni açılacak ana yollar, yanı başındaki otoban sayesinde Yolçatı mahallesinden kısa sürede her yere ulaşım sağlayabilirsiniz. Otoban bağlantıları üzerinde, Şehir Hastanesi’ne ve Bursa Uludağ Üniversitesi’ne çok yakın. Özlüce ve Balat gibi Bursa’nın en gözde yerleşim bölgelerinin tam ortasında kalıyor. Yolçatı’yı Bursa’nın güzel bir parçası haline getirmek için çalışmalarımız devam ediyor.

Melih Güngör

Enfaş İnşaat YK Başkanı

Enfaş İnşaat olarak imar planı 2 yıl önce çıkan Yolçatı Mahallesi’ni zaten takip ediyorduk. Vatandaşlarımızın ilgi odağı olan yerleşim yelerinden biri. Gelişime çok açık. şimdilik sadece yerleşim içi ruhsata açıldı ama gelecekte kalan tarafların da açılacağı öngörülüyor. Buranın geleceğini parlak. Yeni inşaat firmalarının bölgeye gelmesiyle birlikte çok kısa bir zaman içerisinde modern bir yerleşim mahallesi halinde gelecektir. Temiz havası, Bursa Şehir Hastanesi’ne yakın olması, Bursa Uludağ Üniversitesi’ne yakın oluşu ve ulaşım imkânları herkesin tercihinde önemli bir yer tutuyor. Otobana yakın olan bölge gelişime açık demektir. Enfaş İnşaat olarak hayata geçireceğimiz projenin adı Emirkent Yolçatı, bu projemiz de 3 blok ve 15 daireden oluşuyor. 2 + 1 olarak tasarlanan modern yapıdaki projemiz ferah ve sessiz bir yaşam alanı sunuyor.

Hakan Sancar

Bursa Global İnşaat YK Başkanı

Yolçatı Mahallesi Bursa’da en son imara açılan bölgelerden bir tanesi. Bursa’nın ulaşım aksı ve lokasyonu bakımından en güzel konumunda. Balat’ı, Bursa’ya ve Görükle’ye bağlayan son yer burasıdır. Bu mahalleden Bursa’nın gözde yerleşim yerlerine ulaşım 5 – 10 dakika mesafede. Görükle, Özlüce, Altınşehir, Balat ve Mudanya’a çok kısa sürede gidebilirsiniz. Çok fazla el değmeyen bir alan olması daha planlı gelişmesini sağlayacak. Yatırımcısına da modern yerleşim yerlerinin içinde daha ucuza daire sahibi olma imkânı sunacak. Fiyat avantajı sağlıyor, bunun yanında çok temiz havası var. Mevcut yapıların dönüşmesiyle birlikte nitelikli sitelerin inşa edileceği, havuzlu, yüksek güvenlikli yapıların burada yükseleceği inancındayım. Buradaki projemizi 1500 m2’lik alan içerisinde inşa ediyoruz. Bunun 500 m2’si binamız, geri kalan ise donatılar ve yeşil alan olacak. Yerden ısıtmalı lüks daireleri vatandaşlarla buluşturacağız.

Mezher Aykut

Aykut İnşaat ve Özmen İnşaat YK Başkanı

Yolçatı, 2020 yılında imara girmiş 4 kat ve 2 kat bahçeli ile bitişik nizam imar planına sahip olan Nilüfer ilçesinin en gözde mahallelerinden birisi. Yolçatı; Bursa Şehir Hastanesi, Özlüce, Görükle ve Balat gibi gözde mahalleler arasında kalması hasebiyle her gün değerine değer katan bir öneme sahip. Biz, Aykut İnşaat ve Özmen İnşaat sahibi olarak 2014 yılından beri Yolçatı Mahallesi’nde yatırım yapmaktayız. 2020 yılında bölge imara açılınca kendi yerlerimize Yolçatı Vizyon Evleri adı altında inşaata başladık. İlk etapta 24 daire 2 dükkândan oluşan Yolçatı Vizyon Evleri-1 projemizi bitirdik ve şu an orada yaşam başladı. Onun akabinde 85 daireden oluşan Yolçatı Vizyon Evleri-2, Vizyon Evleri-3, Vizyon Evleri-4 projelerine de başladık. Daha da devam etmekteyiz. Vizyon Evleri-5, Vizyon Evleri-6 ve Vizyon Evleri-7 projelerimiz de ruhsat aşamasında. Ruhsatımız çıktığında bu projelerimize de başlayacağız. Projelerimiz, 2+1 ve 3+1 daireler olacak şekilde her kesime ve bütçeye hitap etmektedir. Amacımız, Yolçatı Mahallesi’ne vizyon katmak ve yaptığımız projeler ile de bunu başardığımıza inanıyoruz.

Yılmaz Uludağ

Yolçatı Mahalle Muhtarı

5 bin 700 nüfusa sahip olan Yolçatı Mahallesi konum olarak çok güzel bir yerde. Şehir Hastanesi’ne yakın olması, Uludağ Üniversitesi’ne komşu olması gibi etkenler bu bölgeyi cazip kılıyor. İmarımız geçti ve 2 yıl önce tapularımızı aldık. 1 emsal şeklinde imara açıldık. Yalnız imar sadece mevcut yerleşim yerinin içine verildi. Mahallemiz önü gelişime açık bir bölgede. Biz isteriz ki diğer alanlar da imara açılsın. Eğer açılırsa daha modern bir şehirleşme gerçekleşir. İmar yollarımız açılırsa ilgi daha artacaktır.

Halim Eryılmaz

Emlak Danışmanı

Yolçatı’nın 2013 yılında köy statüsünden çıkarak mahalle statüsüne geçmesiyle birlikte imar planları tartışılmaya başlandı. Bu süreç 2021 yılında kadar devam etti. 2021 sonlarında imar planları çıktı, bu bizim için elbette sevindirici ama sadece yerleşim yerinin içiyle sınırlı kaldı. Daha geniş bir plan gerekliydi ve toprak sahiplerinin de beklentileri o yönde. Konumu gereği bizce Doğanköy’den daha avantajlı. Özlüce, Görükle, Çevre Yolu ve Şehir Hastanesi’ne yakın konumda yer alan Yolçatı’nın geleceği parlak. Ulaşım açısından bir engeli yok. Yeni bir Görükle olacağı öngörülüyor. Geniş çaplı projelerin yapılması lazım, ama planlar buna uygun hale gelmeli.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner89