banner94

banner77

banner69

banner88

Mahalle kültürünü yaşatacak proje

BTG İnşaat, yeni projesi Mahalle 222 ile büyük ilgi görüyor.

RÖPORTAJ 21.10.2015, 09:48 21.10.2015, 09:48
Mahalle kültürünü yaşatacak proje
banner66
 Yaşam standartlarımızın artmasıyla mahalle kültürü içerisinde yaşadığımız evlerimizi bırakıp toplu konut ve site yaşamını tercih etmeye başladık. Bu da yıllar geçtikçe doğup büyüdüğümüz mahalle kültürüne özlem duymamıza sebep oldu. Bursa’nın önemli inşaat firmalarından biri olan BTG İnşaat bu özlemi gidermek ve mahalle kültürünü yeniden canlandırmak için yeni bir projeyle Bursalıların karşısına çıktı.

2005 yılında İnşaat Mühendisi Berat Göral tarafından kurulan ve birçok önemli projeye imza atarak bulunduğu bölgeye değer katan BTG İnşaat, yeni projesi “Mahalle 222” ile de Altınşehir’e özlenen mahalle konseptini kazandırıyor. Proje lansmanının 1. bölümünü bitirip 2’ye geçmeye hazırlandıklarını belirten BTG İnşaat Operasyon Yönetimi ve İş geliştirme Direktörü Tolga Bora Şahin, satışların çok iyi gittiğini belirtti.

 

Kısaca kendinizi ve şirketinizi tanımlayabilir misiniz?

Ben BTG İnşaat’ta Operasyon Yönetimi ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapıyorum. BTG İnşaat, İnşaat Mühendisi Berat Göral tarafından 2005 yılında kurulan bir firmadır. Bugün gelinen noktada nitelikli ve müşteri dostu konutlar ve projeler denince akla ilk gelen markalardan biri olmayı başaran BTG İnşaat, yenilikçi çözümler ve mecralar konusunda bölgesinin lider firmalarından biri konumundadır. Şirket sahibimiz inşaat mühendisi olduğundan teknik kapasitesi daha yüksek olan bir ekipten oluşuyoruz. Diğer müteahhitlik ve inşaat firmalarından bu yönümüzle büyük oranda ayrılabiliyoruz.

Son dönemler yıldızı iyice paralayan inşaat sektörü ile ilgili neler düşünüyorsunuz?

İnşaat işi birazda ekmek yapmaya benziyor. Ekmek yapmak için un su ve tuz lazımdır. Çok basittir. Ama iyi bir ustanın elinde iyi bir ürün ortaya çıkarken kötü bir ustanın elinde ise iş bulamaca dönebilir. Bizler de kendimizi iyi birer usta olarak görüyoruz. Ki bu da satışlarımızdan ve ortaya çıkan ürünlere gösterilen olumlu tepkilerden belli oluyor.

Yola çıkarken sizin için olmazsa olmaz kural neydi?

Bu ülkenin müteahhitlerle geçmişi çok parlak değil. 1999 Büyük Marmara depremi öncesi ve sonrasında yapılan hatalar insanlarımızın müteahhitlere güven duymasını engelledi. Bursa'da da bazı inşaat firmalarıyla ilgili yaşanan sıkıntılı durumlar, mağdur olan vatandaşları ve güvensizliği ortaya çıkardı. Bizler bu konuda çok hassasız ve güvenilir bir şirket olmak için yola çıktık. Bu konuda kurumsallaşmaya gidip başarılı olduğumuzu ve güven verici bir firmaya dönüştüğümüzü düşünüyorum.

Nasıl çalışıyorsunuz?

Bizler bir arsayı sadece güzel ve değerli diye hemen almıyoruz. Oradan geçen insan sayısı, yaş ortalaması gibi çeşitli konularla ilgili anketler yapıyoruz. Fiziki özelliklerin yanı sıra demografik ve sosyolojik açıdan da oraları bilimsel verilerle inceliyoruz. Sonraki aşamada müşterimizi tanımış ve buna yönelik tanıtım yapmaya ve projeler üretmeye koyuluyoruz.Redwin style="font-size:13.0pt;line-height:115%">

Şirketinizin daha önce tamamlamış olduğu projeleri nelerdir?

Biten projeler:

Orsel 1

Orsel 2

Seldan

Moda Evleri

Göral Apartman

Demirci Şema Kooperatifi

Göral Evleri

Naz Evleri

Dörtçelik Evleri

Rota Blocks

City 222

Mahalle 222 projemizde devam eden bir projedir.

Mahalle 222’den bahseder misiniz?

222 daire 4 bloktan oluşuyor projemiz. Lansman döneminin 1. Paketini bitiriyoruz. 2. etaba geçeceğiz. İçinde halı sahası da yer alan bir alandan bahsediyoruz. Basketbol sahası, yapay göleti, açık ve kapalı spor alanları açık ve kapalı havuzu, çocuk parkları ve içinde uzun mesafe yürüyüş yapabileceğiniz bir yürüyüş yolu olan sosyal ve yeşil özellikleri ile donatılmış bir bölgede yer alıyor.  3+1 ara kat / 3+1 bahçe katı, 2+1 ara kat / 2+1 bahçe katı, 3+1 köşe dubleks daireler, 3+1 ara dubleks daireler, 4+1 dubleks daire özelliklerinin yer aldığı proje bölgesinin en büyük projesi dir.

Satışlar nasıl gidiyor?

Şu ana kadar çok ciddi bir satış yaptık. Sektör ortalamasına göre çok iyi bir durumdayız. Kendi ortalamalarımızın da çok çok üstüne çıktık.

Proje ismini nerden alıyor?

İnsanlarımızın yaşam standardı ve yaşam parametreleri yükseldi. Eskiden herkes mahallelerde yaşıyorken şimdilerde çoğunluğu daha lüks yerlerde yaşamlarını sürüyor. Ama bu mahalleye özlem duymaya yol açtı. Mahalle kavramına, komşuluğa, eskiye hepimiz özlem duyuyoruz. O sebeple bu fikirle yola çıktık. Önümüzdeki 5 yılda herkesin bu konseptte ilerleyeceğini düşünüyorum. Kurumsal bakış açımızı projelerimize yansıtıyoruz. Aynı kurumsal bakış açısı ve mantıkla birbirinden farklı projeler yapıyoruz.

Proje hangi bölgede yer alıyor?

Bursa’nın gelişen gölgesi Nilüfer Altınşehir’de yer alıyor projemiz. Zaten İzmir yolu üzerinde Paşa Çiftliğinden sonra büyük olarak kalan tek arazi burası. Metro ve ana caddeye yakın. Altında ve yanında ticari birçok alan ve alışveriş merkezi mevcut.  Kapıdan çıktığınız anda her şeyi 100 metre içerisinde çözebileceğiniz bir alanda yer alıyoruz.

Projeyi ne zaman bnitirmeyi düşünüyoruz?

Bir aksilik çıkmadığı takdirde Haziran 2015’te başladığımız projemizi Haziran 2017’de bitirme hedefindeyiz.



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner92
banner89