banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

İMDER yeni döneme hazır

Sabri Şen ve yönetimi projelerini hazırladı.

RÖPORTAJ 13.08.2024, 12:30 27.08.2024, 10:17
İMDER yeni döneme hazır
banner66

Gittikçe büyüyen İnegöl’ün konut, ticarethane ve sanayi yapılarına artan ihtiyacı karşılayan müteahhitlerin tek çatı altında buluştuğu İnegöl Müteahhitler Derneği (İMDER), yeni dönemde farkını ortaya koymaya hazırlanıyor.

Haziran ayında gerçekleştirilen seçimle göreve gelen yeni Başkan Sabri Şen ve yönetim kurulu üyeleri, İMDER olarak İnegöl’de hayata geçirmeye hazırlandıkları projelerini gazetemizle paylaştı.

Sabri Şen (İMDER YKB)

İnşaat mühendisi ve mimar ağırlıklı olmak üzere 15 kişilik genç bir yönetim kurulu oluşturduk. Sektörel mozaik diyebileceğimiz şekilde tedarikçi ve gayrimenkul sektöründe hizmet veren arkadaşlarımıza da yönetim kurulunda yer verdik. Hem sektörümüze hem meslektaşlarımıza katkı vermeye çalışıyoruz.

İMDER 2010 yılında kurulan bir dernek. Önceki dönem Başkanımız Yusuf Şehitoğlu’ndan bayrağı devraldıktan sonra mevcut durumu daha da yukarı çıkarmak adına çalışmalarımıza başladık. Önceliğimiz 200 olan üye sayısını yukarı çıkarmak. Şehrimize katkı vermek istiyoruz.

İMDER olarak en önemli konu başlığımız İnegöl’deki riskli yapılarla mücadele etme anlamında kentsel dönüşüm bilincini artırmak. İkinci önemsediğimiz konu ise bilindiği üzere İnegöl ticari olarak güçlü bir bölge. Bunun için tasarım anlamında İnegöl’e sembol yapılar kazandırmak istiyoruz.

Şehrin gelişimi anlamında İMDER olarak önemli bir paydaş olduğumuzun farkındayız. Bu kapsamda İMSİAD ile yakın ilişkiler içerisindeyiz. İMSİAD’ın federasyon kurulması görüşlerine gönülden destek veriyoruz.

Özhan Öztürk (YK Bşk. Yrd.)

İMDER olarak planlı şehirleşme adına önceki yönetim dönemlerinde çok fazla gayret gösterildi. Yeni yönetim olarak bu konuyla ilgili komisyonlarımız çalışmalarını sürdürüyoruz. İnegöl’ün yapılaşması 1980’lerde başlayarak 2000’li yılların başında tamamlanmış. Şehir merkezi olarak konuştuğumuzda artık yeni planın kentsel dönüşüm olarak yapılması lazım. Daha önceki kentsel dönüşüm projelerine dernek olarak gereken katkıyı verdik. Bundan sonraki süreçte de destek vereceğiz.

Alihan Gülerer (YK Üyesi)

İnegöl’de yılda 800’e yakın konut üretimi yapılıyor. Her geçen gün artmakla birlikte 250’ye yakın müteahhit firma bulunuyor. Ağırlıklı olarak ülke genelinde inşaat sektörü olarak baktığımızda azalma olsa da İnegöl’de bu durum artan talepten dolayı fazla olumsuz bir durum yansıtmıyor. Sanayi şehri olmamızdan dolayı artan talep sayesinde firmalarımız bölgeye doğru katma değer kazandırıyor.

Alper Şeker (YK Üyesi)

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar maalesef bu dönemde kronik bir duruma geldi. Mevcut ara eleman profili içerisinde işinin ehli insanı bulmak oldukça zorlaştı. Aynı şekilde alttan da yetişen yeni ara eleman sayısı az. Diğer konular ise inşaatta kullandığımız malzemeler ve bunların nakliyesinde yaşanan maliyet artışları. Bu konuların çözümü için en başta ara eleman yetiştirmek adına meslek liselerinin artırılması ve nitelikli, kaliteli personel yetiştirilmesi gerekir.

Cengiz Bayram (YK Üyesi)

İnşaat sektöründeki sorunlar yüzde doksan müşterek sorunlardır. Mali sorunlar, yapısal sorunlar, yapı denetim, şantiye şefliği, çimento karteli başta olmak üzere oluşan zamlar, arsa tedarik, konut kredi faizlerine erişim ve finansman sorunu gibi temel başlıklarda sorunlarımız var. Bu sorunların çözümü için devlet, vatandaş ve müteahhitler el ele vermelidir. Ekonomik aksaklıkların giderilmesi gerekmektedir. Sektördeki sorunların aşılması için önlemler alınmalı, sesimize kulak verilmelidir.

Mehmet Sümbül (YK Üyesi)

Ülkemiz deprem kuşağı ülkesi olduğu için deprem gerçeği ile yaşamak zorundayız. 17 Ağustos depreminin üzerinden 25 sene geçti. Bilinçli, depreme dayanıklı yapılar yapmak için ruhsat alınmalı, teknik destek alınmalı, yapı denetim bulundurulmalı ve yapılar tamamen depreme dayanıklı halde inşa edilmelidir. Bu bağlamda; yapı taşıyıcı sistem seçimi, yapı tasarımı ve uygulama mühendisliği de büyük önem kazanmıştır. Deprem yönetmelikleri harfiyen uygulanmalı can ve mal kaybının önüne geçilmelidir.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner102
banner61
banner62
banner89