banner94

banner77

banner69

banner88

“Fabrika inşaatları, uzmanlık alanımız”

Y.Mosbo İnşaat A.Ş. ve Zone İnşaat A.Ş. Kurucu Ortağı Özgür Şimşek, firmalarının kuruluşundan bu yana yaptıkları projelerin en büyük referansları olduğunu belirterek, “Dayanıklı ve çevreye duyarlı yapı anlayışımızla büyük talep görüyoruz” dedi.

RÖPORTAJ 17.01.2024, 21:17 18.01.2024, 10:01
“Fabrika inşaatları, uzmanlık alanımız”
banner66

Özgür Şimşek, firmaları çatısı altında 5 yıldır özellikle fabrika yapıları ve teknik inşaatlar konusunda çalıştıklarını anlattı. Bursa Organize Sanayi Bölgesi, Bursa Serbest Bölgesi ve Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi’nde büyük firmaların fabrika inşaatlarını yaptıklarını ve çalışmaları devam eden farklı projeleri olduğunu belirten Özgür Şimşek, “Proje çiziminden başlayıp, anahtar teslimine kadar biz her türlü teknik bilgi ve taahhüt işlemlerini yapıyoruz. Bunlardan bazıları uluslararası firmaların Türkiye’ye yatırımları sonucu bize verilen işler. Ayrıca arıtma tesislerinin yapımı konusunda da uzmanlığımız var. Özellikle ilaç firmalarının arıtma tesislerini, biyolojik, kimyasal arıtma sistemlerini inşa ettik. Yurtdışında Romanya ve Suudi Arabistan gibi bazı ülkelerle de temaslarımız oldu. Bizlerden sıklıkla teklifler isteniyor çünkü teknik olarak ekibimiz çok iyi. Statik açıdan, projelendirme ve mimari açıdan teknik olarak güzel işler çıkardığımızı düşünüyorum” dedi.

“9 şiddetinde depreme dayanıklı yapılar taahhüt ediyoruz”

Bursa’nın fay hatları üzerinde olması sebebiyle firmalarına büyük bir talebin olduğunu anlatan Özgür Şimşek, “6 Şubat ve sonrasında yaşadığımız deprem felaketlerinden sonra özellikle Hatay’da, Samandağ’da, Kahramanmaraş’taki sanayi bölgelerinin yıkılması sonucunda çok büyük zayiat meydana geldi. Teknik olarak depreme dayanıklı yapılara yönelik çalışmalar yaptığımızdan dolayı firmalarımıza çok büyük talep geliyor. Depreme dayanıklı projelerin hayata geçirilmesi konusunda da öncü firmalardanız. Biz, teklif verdiğimiz şahıs ya da firmalara 9 şiddetindeki depreme dayanabilecek ev ya da yapı taahhüdü veriyoruz. İki firmamızda da olası depremlerde can güvenliği sağlayacak binalar inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm projeleri için taahhüt işleri yaptıklarını da ifade eden Özgür Şimşek, Bursa’da şu anda Yıldırım İlçesi’ndeki kentsel dönüşüm alanlarında çalışmalarımız var. İstanbul’da Bağdat Caddesi’nde, Fenerbahçe Stadyumu’nun hemen arkasındaki bölgede kentsel dönüşüm işlerimiz mevcut” dedi.

“Sağlıklı büyüme önceliğimiz…”

Firmalarını her zaman sağlıklı büyütmeyi hedeflediklerini anlatan Özgür Şimşek, şunları söyledi:

“Bize özellikle şu ana kadar hayata geçirdiğimiz projelerden dolayı kentsel dönüşüm konusunda çok teklif geliyor. Yaptığımız işlerin büyüklüğü ile insanlara güven veriyoruz. Birçok uluslararası firma şu anda bizim inşa ettiğimiz fabrikalarda üretim yapıyor. Organize sanayi bölgelerinde sağlıklı yerleşimler kurmak, yeşil sanayi hedeflerine uygun şekilde konuşlandırmak istiyoruz. Kentsel dönüşümde de yine akıllı evler, daha çok güneş enerjisi kullanan, karbon ayak izini daha fazla azaltacak şekilde evler inşa etmeyi planlıyoruz. Doğaya zarar vermeden, arzu edilen projeleri hayata geçirebilen bir firma algımızı daha da büyütmek istiyoruz.

“KKTC ve Ukrayna’da büyük fırsatlar var”

Ben ayrıca İMSİAD üyesiyim. Geçtiğimiz günlerde İMSİAD Yurt Dışı İlişkiler Komisyonu ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gittik. Orada Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın başkanlığındaki bir sempozyuma katıldık. Oradaki yöneticilerin ülkemizdeki yatırımcıların ilgisini çekmeyi çok arzu ettiklerini gördük. Biz de bu konu ile ilgili adımlar attık ve kardeş ülkemizde yatırım yapmaya talibiz. İMKON çatısı altısı o bölgede ciddi miktarda sosyal konut inşa etme projesi mevcut. Biz de firmalarımızla bu projelerde yer almak istiyoruz. Aynı şekilde yaşanan savaştan dolayı doğan yapı ihtiyacı ile birlikte Ukrayna da üzerinde çalışmak istediğimiz bir bölge. Orada ciddi bir yıkım var ve yeniden inşa edilmesi gereken şehirler var. Bence Türk müteahhitler olarak o bölgeye şu anda girmemiz gerekiyor.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner89