banner94

banner77

banner69

banner88

Enerji kalitesinde çözüm ortağı : EPOT

Nitelikli ekip, kaliteli ekipman anlayışıyla 44 yıldır sektörünün öncüsü

RÖPORTAJ 13.02.2024, 19:30
Enerji kalitesinde çözüm ortağı : EPOT
banner66

Başta sanayi kuruluşları olmak üzere okullar, hastaneler ve alışveriş merkezleri gibi elektriğin yoğun kullanıldığı yerlere enerji kalitesiyle ilgili hizmetler veren Epot Mühendislik, ulusal anlamda 6 cihazla aynı anda senkron ölçüm yapabilecek Türkiye’de iki firmadan biri konumunda.

Son teknolojik cihazlarla yapıkları ölçümlerle elektrikle ilgili durum tespit yaptıklarını, bu yolla elektriğin verimli kullanılmasını sağladıklarını söyleyen Epot Mühendislik Yön. Krl. Bşk. Orkun Estik, firmaları yangın ve iş kazalarının yanı sıra yüksek bedelli faturalardan da kurtardıklarını söyledi.

Firmanızdan biraz bahsedebilir misiniz? Kuruluş amacınız nedir? Bugünlere nasıl geldiniz? “EPOT” markası nasıl ortaya çıktı?

Firmamız 1980 yılında elektrik mühendisi babam Sadettin Estik tarafından kuruldu. TEDAŞ tarafından 1980’li yılların başında kompanzasyon konusu gündeme getirilmiş. Kompanzasyon da şu açıdan önemli. Eğer bunu yapmazsanız elektriği yüksek bedelle ödüyorsunuz. Babam da o dönemde krizi fırsata çevirerek yaptığı bu işlemle çok sayıda kişiye ulaşmış ve işini büyütmüş. EPOT ismi ise elektrik, proje, otomasyon ve taahhüt kelimelerinin baş harflerinden oluşmuştur. Ben de elektronik ve haberleşme mühendisiyim. 2002 yılında şirkette işe başlayınca kompanzasyon dışında güç kalitesi ve harmonikler konusunu şirketin iş kolları arasına kattım. Bursa’da müşterilerimize bu konularda hizmet vermeye devam ediyoruz.

Nasıl bir ekip ve ekipman yapısıyla hizmet veriyorsunuz?

Nitelikli ekip, kaliteli ekipman olarak bu soruya cevap verebilirim. Benim ‘Güvenilir ürünler ile başarılı projeler’ şeklinde bir sloganım vardır. Biz ekiplerimizi sürekli eğitiriz. İşlerini severek yapmalarını sağlarız. Onların işlerini severek yapması iş kalitemize de doğal olarak yansıyor. Müşterilerimiz memnun kalıyor.

Faaliyet alanlarınızdan bahsedelim. EPOT Mühendislik hangi hizmetleri veriyor? Bunları biraz açar mısınız? Verdiğiniz hizmetlerle kurum- kuruluşların hangi ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz?

Elektriğin enerji kalitesi ile ilgili tüm hizmetleri veriyoruz. Tesislerde sebebi bulunamayan bazı arızalar vardır. Örnek vermek gerekirse makina satılıyor, tesiste sorunlar yaşanıyor. Burada biz devreye giriyoruz. Ölçümler yaparak arızanın nereden kaynaklandığını tespit ediyoruz. Makine fabrikasının müşterilerle yaşadıkları sorunlarda arabuluculuk hizmeti veriyoruz. EPOT Mühendislik güç kalitesi deyince akla gelen firmaların başında geliyor.

Üretim / hizmet verme kapasitesiniz nedir?

Hizmet verme kapasitemizde sınır yok. Müşterimiz sorun yaşadığında gidip ölçüm yapıyoruz, sorunları tespit edip çözüm getiriyoruz.

Verdiğiniz hizmetlerde hedef kitleniz hangi kesimler?

Ağırlıklı olarak sanayi gibi görünse de biz elektriğin kullanıldığı her alanda varız. Okullar, hastaneler, alışveriş merkezleri gibi elektriğin yoğun kullanıldığı her yerde varız. Firmalar rekabetten dolayı kullandıkları ekipmanların kalitelerinde düşmeler yaşandı. Örneğin bir okulda bilgisayar sayısı çok fazla burada da ciddi anlamda harmonik ürüyor. Aynı şekilde hastanelerde bu sorun yaşanıyor. MR cihazlarının özellikle doğru çalışmamasına sebep oluyor. Biz ölçümler yaparak raporluyor, çözüm sağlıyoruz.

Verdiğiniz hizmetlerin öneminin farkında olmayan kurum- kuruluşları hangi tehlikeler bekliyor?

Elektriğin en büyük tehlikesi yangındır. Ucuz ve kalitesiz panolar kullanıp fabrikası yanan kişiler oldu. Uygunsuz şalter kullanıp zarar gören fabrikalarla da karşılaştık. Maalesef her meslek dalında olduğu gibi bizde de ucuz ve kalitesiz işler yapıp firmaları zarara uğratanlar oluyor. Bu hizmetleri almak isteyen firmalar bunlara dikkat etmek zorundadır.

Müşterileriniz firmanızı neden tercih ediyor. Firmanızı öne çıkaran çalışmalarınız neler?

Bizi ön plana çıkaran en önemli özelliğimiz kaliteli ürün kullanmamız. Müşterilerimiz bilirler ki EPOT Mühendislik yapıyorsa bu ürün doğru ve kalitelidir. Bunu gururla söyleyebilirim. Ben 2002 yılında işe başladığımda yaptırdığım harmonik filtre 50 kilogramdı 2024 yılındayız hala 50 kilogram. Rekabete girip ürünlerimizin kalitesini eksiltmek yerine biz daha çok ürünlerimize nitelik katarak müşterilerimize en doğrusunu yapmak istiyoruz.

Verdiğiniz hizmetleri baz alırsak EPOT Mühendislik, Bursa’daki benzer firmalar ve ulusaldaki benzer firmalar arasında hangi konumdadır?

Yerel olarak kendi imkanlarıyla teçhizat ve bilgi düzeyi olarak çalışan ilk ve tek firmayız. Ulusal anlamda da 6 cihazla aynı anda senkron ölçüm yapabilecek Türkiye’de iki firmadan biriyiz. Kompanzasyon konusunda 1980’den beri, harmonikler ve güç kalitesiyle de 2002 yılından beri çok ciddi bilgi ve tecrübeye sahibiz.

Yalnızca Bursa’ya mı hizmet veriyorsunuz? Çevre ya da farklı illere de çalışıyor musunuz?

Enerji kalitesi konusunda tüm Türkiye’ye hizmet veriyoruz. Özellikle Marmara Bölgesi olmak üzere enerji kalitesinde sorun yaşayan tüm firmalarla çalışıyoruz. Sorunları tespit edip çözümler getiriyoruz.

Kısa ve uzun vadede Epot Mühendislik olarak hedefleriniz nelerdir?

Güç kalitesi konusunda gelişen teknolojileri yakından takip ediyoruz. Her yeni çıkan teknolojiyle hizmetlerimizi müşterilerimize sunuyoruz. Kısa ve uzun vade de kalitemizden ödün vermeden çalışmalarımıza devam ederek müşterilerimizin yanlarında olmak istiyoruz.

Son olarak eklemek istedikleriniz?

Genç meslektaşlarıma seslenmek istiyorum. Yaptıkları işin standart ve yönetmeliğini mutlaka okusunlar. Standardı ve yönetmeliği bilmek işlerini doğru yapmalarını sağlar.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner89