banner94

banner77

banner69

banner88

Dinamik, çağa ayak uyduran ve yenilikçi konutlar üretiyor: DEM İnşaat

“Dinamik Ev Mimari” sloganıyla yola çıkan ve yenilikçi mimari ile tasarlanmış, depreme dayanıklı sağlam projeleriyle adından söz ettiren DEM İnşaat, sektörde nitelikli konut projeleri ve iş merkezleri ile öne çıkıyor.

RÖPORTAJ 12.03.2024, 20:49
Dinamik, çağa ayak uyduran ve yenilikçi konutlar üretiyor: DEM İnşaat
banner66

DEM İnşaat Yön. Krl. Bşk. Mehmet Demirci, müşteri portföyünün talepleri doğrultusunda dinamik, çağa ayak uyduran projelere imza attıklarını, tüm süreçlerde de koşulsuz müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını kaydetti.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1988 yılında Bursa’da doğdum. İnşaat yüksek Mühendisiyim. İnşaatın konut, endüstriyel yapılar, iş merkezi alanlarında faaliyet gösteren DEM İnşaat firmasının kurucu ortağıyım. Mesleğine aşık, yenilikleri yakından takip eden, araştıran bir yapım var. Fark yaratan, nitelikli projeler üreterek sektöre değer katan işlere imza atmaktan keyif alan biriyim.

İş hayatına nasıl atıldınız? Firmanızın kuruluş hikâyesini anlatabilir misiniz?

İşin mutfağından başladım diyebilirim. Özel bir firmada şantiye şefi olarak mesleğe atıldım. Birçok büyük projeye imza attık birlikte. İnşaatın proje etabı ile birlikte satın alma, kalite kontrol, imalat gibi her alanında bulundum. Son olarak uluslararası marka olan bir otel inşaatının proje müdürlüğünü yaptım. Sonrasında ortağım olan abim ile birlikte kendi firmamızı kurmaya karar verdik ve 2017 yılında Dem İnşaat Markası ile yola çıktık.

“DEM” markası nereden geliyor?

Soyadım olan Demirci’nin baş harflerinden geliyor. Açılımını ise “Dinamik Ev Mimarı” olarak tanımlıyorum. Hareketli, çağa ayak uyduran ve yenilikçi evler üretmek mottomuz.

DEM İnşaat’ın faaliyet alanları nelerdir?

DEM İnşaat; nitelikli konut inşaatlarının yanı sıra, fabrikalar, iş merkezleri, oteller, başta olmak üzere çeşitli inşaat ve taahhüt çalışmalarını yürütmektedir. Büyük küçük her projeyi büyük bir titizlik ve kalite bilinci ile yerine getirmekteyiz. Bunun yanında bazı inşaat kalemlerinin Avrupa ülkelerine ihracatını yapıyoruz.

DEM İnşaat’ın çalışma anlayışı, felsefesi nedir? Bir projeyi hayata geçirirken hangi hassasiyetlere dikkat ediyorsunuz? DEM İnşaat’ta projeler nasıl ortaya çıkıyor? Daha çok hangi tür projelere imza atıyorsunuz?

Firma olarak olmazsa olmazımız kalite ve koşulsuz müşteri memnuniyeti. Modern mimari ile birlikte kaliteli yenilikçi malzemeler kullanarak sektöre öncülük yapacak yaşanabilir projeler üretiyoruz. Gerçek bir marka olmanın tek yolunun, eksiksiz ve gerçek bir müşteri memnuniyeti sağlamak ve mükemmeli yakalamak olduğuna inanıyoruz.

Firmamız için her proje yeni bir serüven, yeni bir başlangıç demektir her zaman. Her projemizde aynı mimari detayları, aynı malzemeleri, sosyal donatıları kullanmıyoruz. Çünkü her projenin hitap ettiği kullanıcı ve beklentileri farklı olabiliyor. Bir projeyi hayata geçirirken öncelikle hedef kitlemizi ve konseptimizi belirliyor daha sonrasında hedef kitlemizin ihtiyaçlarını, tecrübelerimize dayanarak neleri talep edebileceklerini, bizden beklentilerini çok iyi analiz ediyoruz.

Projelendirme kısmımız biraz zaman alıyor. Taslak projelerimiz hazırlandığında işin zor kısmı başlıyor bizim için. Mimar, iç mimar ve saha mühendisinden oluşan teknik ekimiz ile projenin şantiyede uygulanırken karşılaşabileceğimiz zorlukları önceden öngörerek tespitlerle birlikte revizelerimizi yapıyoruz. Akabinde iç mimari ve dış cephe tasarımlarını tamamlayarak imalata başlıyoruz. Bence firmamızı rakiplerimizden ayıran en önemli detay da bu ihtiyaca yönelik fizibilite safhamız.

Daha önce bahsettiğim gibi inşaatın birçok alanında hizmet veriyoruz fakat son yıllarda hayata geçirdiğimiz projelere bakarsak nitelikli konut projeleri ve iş merkezleri ile ön plana çıkıyoruz.

Konut alıcılarının inşaat firmalarından beklentileri nelerdir?

Geçmiş yıllarla kıyasladığımızda çok daha bilinçli, araştıran yenilikleri takip eden müşteri portföyü ile karşı karşıyayız. Haliyle biz de müşterilerimizin beklentilerini karşılamak için kalitemizi hep bir adım öteye taşımak için çalışıyoruz. Örneğin sosyal medyada beğendiği trend olan bir banyo tasarımını örnek dairemizde çoktan uyguladığımızı gören müşteri çok şaşırıyor. Genel olarak firmamızın hitap ettiği alıcı portföyünün beklentisi yenilikçi mimari ile tasarlanmış depreme dayanıklı sağlam konutlar. Müteahhitten aldığı sıfır dairede yeniden iç mimari hizmet alıp ve zorlu tadilat süreciyle kimse uğraşmak istemiyor. Biz bu özel tasarım işini toplu konuta indirgemiş vaziyetteyiz.

Pandemi ve deprem gerçeği sebebiyle değişen yaşam koşulları konut projelerini nasıl etkiledi? Daha çok hangi tip daireler tercih ediliyor?

Maalesef ülke olarak gündemimiz ve önceliklerimiz çok hızlı değişiyor. Pandemi ile birlikte dubleks, bahçe katı ve müstakil bahçeli villalar çok revaçta idi. Depremden sonra ise insanlar yüksek katlı binalardan uzaklaşmaya daha çok yatay mimaride inşa edilmiş projelere yöneldiler. Fakat son zamanlarda artan inşaat maliyetleri ile birlikte konut fiyatlarının da artması talebi ciddi manada azalttı şuanda 1+1 ve 2+1 küçük metrekareler de daha düşük bütçeli daireler daha fazla tercih ediliyor.

Bugüne kadar kaç proje bitirdiniz, kaç konut inşa ettiniz? Bitirdiğiniz projelerle ilgili kısa bir bilgi verir misiniz?

Şu ana kadar 16 adet proje bitirdik. Yeni başlayacağımız 3 adet projemizde toplamda 133 daire, 24 işyeri bulunuyor.

Bursa’da hangi bölgelerde projeleriniz yapıyorsunuz? Buraları tercih etme nedeniniz nedir?

Görükle, Kayapa, Kurtuluş, Niltim (Alaaddinbey) bölgelerinde iş yapıyoruz. Nilüfer Ticaret Merkezi için Bursa Batı bölgesinde ticaretin kalbi diyebilirim. Üreticinin ve tedarikçilerin aynı bölgede olması, ulaşım kolaylığı, insanların her aradıklarını bu bölgede bulabilmeleri, lojistik hizmetlerin kolaylığı sebebiyle ticaret ve imalat ile uğraşan firmaların bu bölgede yoğunlaşması bölgeyi günden güne daha kıymetli hale getirdi. Kayapa, Görükle ve Kurtuluş bölgeleri ise gelişen, yakın gelecekte daha da gelişerek değerini katlayacak bölgelerin başında geliyor.

Bursa dışında projeleriniz var mı?

Bursa dışında projelerimiz yok. Yakın ve uzun vadede Bursa dışında proje için şu an bir düşüncemiz bulunmuyor.

Halen devam eden projeleriniz var mı?

Kayapa bölgesinde Pera Garden Çamlık projemiz başlayacak, proje 86 adet daireden oluşacak. Görükle’de Dem Suit projemiz 47 adet daireden oluşmakta. Bunun yanında NİLTİM bölgesinde hayata geçireceğimiz DEM Plaza projemiz ise 24 adet işyerinden oluşacak.

Konut projeleri için Bursa’nın en cazip bölgeleri nereleri size göre? Yatırım amaçlı konut almak isteyenler hangi bölgelere yöneliyor?

Görükle ve Kayapa bölgeleri benim için en cazip bölgeler olarak dikkat çekiyor. Yatırım amaçlı olarak Görükle ve Kayapa bölgelerini söyleyebilirim.

Firma olarak karşılaştığınız sorunlar nelerdir?

En başta arsa sorunu göze çarpıyor. Yeni arsa alanlarının azlığının yanı sıra arsa fiyatlarının yüksek olması inşaat sektöründe sorun çıkartıyor. Bunun dışında kalifiye ara eleman eksiliği büyük sorun. Ara elemanların günümüzde yaş ortalaması yüksek kalıyor ve alttan yeni nesil ara eleman yetişmesi bakımından yetersiz gözüküyor. Kamu ve özel sektörün birlikte hareket ederek bu sorunun çözülmesi en büyük temennimiz.

İş hayatı size neleri öğretti? Gerek sektöre yeni girmeyi düşünenlere, gerekse genç girişimcilere ne gibi tavsiyeleriniz olur?

İş hayatında önemli olan hiçbir zaman pes etmemek ve disiplinli çalışmak. Sektöre yeni girmeye düşünen gençlere tavsiyem de bu yönde. Sektörün zorluklarını kabul ederek çalışmayı elden bırakmadan disiplinli bir şekilde çalışmalarını önerebilirim.

Konut ve Yapı gazetesi ile ilgili görüşleriniz?

Konut ve Yapı Gazetesi, sektörün nabzını uzun yıllardır tutmasıyla çok önemli bir konumda bulunuyor. Konulara bakış açısı, sektöre her açıdan ayna tutan yayını ile inşaat sektörünü aynı çatı altında buluşturuyor. İnşaat sektörüne verdiği katkılardan dolayı Konut ve Yapı Gazetesi’ne teşekkür ediyor yayın hayatında başarılar diliyorum.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner89