banner94

banner77

banner101

banner69

banner88

CM² Mimarlık ve Tasarım Stüdyosu

Tasarım, proje ve uygulamalarının yanı sıra, başarılarını ödüllerle taçlandırıyor.

RÖPORTAJ 16.07.2024, 14:47 18.07.2024, 11:20
CM² Mimarlık ve Tasarım Stüdyosu
banner66

Bursa’da 2016 yılından bu yana tasarımları ve uygulamalarıyla birçok yapıya imza atan CM² Mimarlık ve Tasarım Stüdyosu, villa, konut, ofis, mağaza ve kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere çeşitli projelerle adından söz ettiriyor.

Projelerinde fonksiyonel, kalıcı ve yenilikçi çözümler uygulamayı prensip edindiklerini söyleyen CM² Mimarlık ve Tasarım Stüdyosu Kurucu Ortağı Cansu Arcan Mumcu, öznesi insan olan mimarlığı bir projelendirme ve yapı üretimi olarak görmenin ötesinde, bir sanat olarak görüp her projeyi kendi özelinde ele aldıklarını kaydetti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra iş yaşamıma İzmir’de başlayan Mimar Cansu Arcan Mumcu, kısa sürede birçok mimari projenin ve iç mekân projesinin farklı aşamalarında görev aldı. Bursa’da eşi Mimar Mustafa Mumcu ile birlikte 2016 yılında CM² Mimarlık ve Tasarım Stüdyosu'nu kuran Cansu Arcan Mumcu, mimari proje tasarımı, uygulamaları ve danışmanlığı başta olmak üzere, iç mekân tasarımı, uygulaması ve danışmanlığı ile kentsel tasarım projeleri, uygulama yönetimi, danışmanlığı ve kontrollüğü alanlarında hizmet vermeye devam ediyor.

Özgün, rasyonel ve zamansız çözümler

CM² Mimarlık ve Tasarım Stüdyosu olarak; tasarımın, projelendirmenin ve uygulamanın bir bütün olduğunun bilinciyle, sürecin her aşamasında bütüncül bir anlayış ile ilerlediklerini söyleyen Cansu Arcan Mumcu, “Rasyonel, özgün çözümler sunmayı hedef görüp; kişiye, yaşantıya ve mekânın gerekliliklerine özel zamansız tasarımlar yapıyoruz” dedi.

Tasarlayıp, projelendirdikleri mekanlar ve yapıları kaba inşaatından, iç mekanına en ince detayına kadar birebir hayata geçirdiklerini söyleyen Cansu Arcan Mumcu, “Bireysel müşteriler olduğu kadar inşaat firmalarıyla da çalışıyoruz. Villa, konut, ofis binası, kafeterya ve restoran gibi projelere ilave olarak; otel, cami, alışveriş merkezi, iş/ticaret merkezi, yaşam merkezi, müze, galeri, sergi salonu, kültür merkezi, sosyal tesis, kütüphane, okul, spor tesisi, park, kentsel tasarım projeleri gibi büyük ve kentsel ölçekli projelerde de varız” dedi.

Firma isminin, eşi ve kendisinin baş harflerinden geldiğini belirten Cansu Arcan Mumcu, “Cansu ve Mustafa Mumcu”. Aynı zamanda her ikimizde özel yaşantımızda ve meslek hayatımızda fazlaca detaycı olduğumuz için ‘yaptığımız işi her CM²’sine kadar ele alıyoruz’ gibi bir durumu da desteklemiş olduk. Mimari yaklaşım olarak da projelerimizi en ince detayına kadar tasarlayıp, projelendiriyoruz. Mimarlıkta da fazlaca kullanılan bir terim olan CM², bizi her anlamda çok iyi tanımlamış oldu” diye konuştu.

Projelerini kullanışlı, kalıcı, estetik ve özgünlük ilkeleri doğrultusunda değeri yüksek olarak tanımlayan Cansu Arcan Mumcu, referans çalışmaları olarak; Bursa Büyükşehir Belediyesi İstanbul Caddesi Karma Yapı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bademli Y Villa, Nilüfer Villa Natura, Nilüferköy Villa S, İnegöl Belediyesi Merkez Park Projesi, Met Motors Oto Showroom, K Villa, Duo Bademli, Yıldırım Belediyesi Sinandede Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Duaçınarı Kentsel Dönüşüm Projesi ve Villa 717 Nilüferköy’ü örnek gösterdi.

Ulusal çapta ödüller ile yarışmalara damga vuruyor

CM² Mimarlık ve Tasarım Stüdyosu olarak; mimari proje yarışmalarının mimarlığa, mekansal üretime önemli katkılar sağladığı fikri ile 2018 yılından bu yana, mevcut iş yoğunluğundan fırsat bulabildikçe ve konusu ve kapsamı heyecan uyandırıyorsa, ulusal mimari tasarım proje ve fikir yarışmalarına katıldıklarını da söyleyen Cansu Arcan Mumcu: “Şu zamana kadar toplamda 8 farklı yarışmaya katıldık ve bu 8 yarışmadan toplam 5 adet ödül/derece kazandık. Bu, güzel bir oran.”

“Kentsel dönüşüm bilinci gerekli”

Bursa’da deprem gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da görüşlerini aktaran Mimar Cansu Arcan Mumcu, “Kentsel dönüşümlerin rant amaçlı değil, yaşanabilir sağlıklı yapıların üretilerek yapılması gerekiyor. Diğer taraftan da hak sahibi kişilerin kendi çıkarları doğrultusunda, bilinçsiz talepleri olabiliyor. Kent ve insan kapsamında karşılıklı bilinçli bir yaklaşımla ilerlenirse bu sorunun üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“İletişim ve organizasyon yönü kuvvetli olmalı”

Sektöre girmek isteyen kadın meslektaşları için de görüşlerini dile getiren Cansu Arcan Mumcu, “Mimar olarak çok fazla insan ile iletişim kuruyoruz. Proje aşamasından, şantiye sürecine her aşamada onlarca farklı insan ile yollarımız kesişmekte. Bu iletişimin doğru zamanda, doğru şekilde ve doğru bilgi ile gerçekleşmesi için sabırlı ve çözüm odaklı olmak önemli bir etmen. İletişim ve organizasyon yönümüzün kuvvetli olması da çok önemli” önerilerinde bulundu.

Daha yaşanabilir, daha sağlıklı, daha konforlu, daha yeşil kentler ve mekanlar için çok çalışmaya ve üretmeye devam edecekleri son olarak sözlerine ekleyen Cansu Arcan Mumcu, Konut ve Yapı Gazetesi’ne sektörel anlamda güzel etkileşimlere olanak sağladığı için teşekkür etti.

banner105
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner102
banner61
banner62
banner89