banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa’dan Çanakkale’ye uzanan kadın eli: Tesmar Yapı Malzemeleri

Tesmar Yapı Malzemeleri firma sahibi Handan Eraydın, sektöre girdiği günden bugüne emin adımlarla büyümeyi kendine şiar edinerek Bursa’dan sonra Çanakkale’de de açtığı yeni şubesiyle kadın girişimciliğinin başarılı bir örneği olduğunu kanıtlıyor.

RÖPORTAJ 13.06.2023, 10:21 16.06.2023, 09:54
Bursa’dan Çanakkale’ye uzanan kadın eli: Tesmar Yapı Malzemeleri
banner66

İnşaat ve tarım sektörüne yönelik yapı malzemesi tedarikiyle günden güne güçlenen ve müşteri odaklı çalışmaları kadar genç istihdamına verdiği önemle de dikkatleri çeken Eraydın, Konut Yapı Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Röportaj: Dilek Atlı

İş yaşamına nasıl başladınız? Tesmar’ın kuruluşunu hikâyesini de anlatır mısınız?

1977 doğumluyum. Evliyim ve iki çocuğum var. İş yaşamına 1997 yılında inşaat malzemesi üreten bir firmanın Bursa bölge müdürlüğünde başladım. Muhasebe ve finans işlerini 2008 yılına kadar sürdürdüm. 2008 yılında ise 6 ortakla birlikte Tesmar Yapı’yı kurduk. 2019’a kadar ise iki ortakla devam ettik. 2019 yılı itibarıyla da ben tek başına Tesmar Yapı Malzemeleri firmasını yönetiyorum. İlk başladığımızda inşaat malzemesi sektörü daha erkeklere yönelik bir iş gibi algılanıyordu. Ben, muhasebe kısmında olduğum için bu o kadar önemli değildi. Ancak zamanla gelişen durumlar sonrasında kendimi Tesmar’ın başında ve sektörün içinde buldum. Kadın erkek ayrımı yapmıyorum. Bu bakımdan hiç zorluk ya da dezavantaj yaşamadım açıkçası.

Tesmar Yapı Malzemeleri hangi bölgelere hizmet veriyor?

2008 yılından itibaren Güney Marmara’da 12 farklı il ve ilçelerine sevkiyat yapıyoruz. Alt bayilerimiz var. Başta inşaat sektörü olmak üzere tarım sektörüne de malzeme tedarikimiz bulunuyor.

Kaç kişi çalışıyor? Şubeleriniz nerelerde mevcut?

Tesmar Yapı’nın toplam 25 çalışanı var. İl ve ilçelerde alt bayilerimiz ile sürekli sevkiyatlarımız mevcut ayrıca. Bursa merkezli bir firmayız. 2023 hedefimiz Çanakkale’de bir şube açmaktı. Ocak ayında oradaki şubemizi ve depo alanımızı hizmete açtık. Bunun hem mutluluğunu, hem de yoğunluğunu yaşıyoruz.

Çanakkale’de Tesmar markası faaliyetlerini nasıl sürdürüyor, anlatır mısınız?

Bursa’dan haftanın 3 günü sevkiyat yapsak da yetişemiyorduk. Hem daha hızlı, hem de daha yoğun hizmet vermek için 2 bin metrekare alan üzerinde şubemizi açtık. Böylece Trakya bölgesindeki müşterilerimize de daha rahat ulaşabiliyoruz. Trakya’da yeni bayilikler ulaştırmayı hedefliyoruz.

Tesmar’ın ürün gamı arasında neler var?

Tesmar Yapı Malzemeleri arasında; PVC yapı malzemeleri ilk yıllarımızdan bugüne ürün yelpazemiz arasında bulunuyor. Bunun yanında tarım sektörüne sağladığımız ürünlerimiz de var. Çeşitli inşaat malzemelerinin yanı sıra vitrifiye, duşa kabin, banyo dolapları ve armatür grupları da yer alıyor.

2024 hedefinizde ne var ? Yeni bir şube daha mı mesela?

İnşaat malzemeleri denince geniş bir yelpaze söz konusu. Tesmar, adımlarını katman katman atıyor. 2024 hedeflerimiz arasında var olanı korumak var. Bunun ardından 2025 yılına da yeni girişimlerle başlamak istiyoruz.

Kadın girişimciliğin önemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle Tesmar olarak kurulduğumuz yıldan beri aynı güvenilir firmalarla çalışıyoruz. Satış sonrası desteği ve müşteri ilişkilerini çok önemsiyoruz. Müşterilerimiz her zaman bir muhatap bulabiliyor karşılarında. Bunun yanında karşılıklı güven ilişkisinin, hızlı hizmet avantajının ve genç istihdamın gücüne inanıyoruz. Kadın olarak inşaat sektöründe hiç dezavantaj yaşamadım. Beni tanımayanlar için işten anlamaz önyargısı oluşsa da ilk önce Tesmar’ı tanıdıkça güven ilişkisi kuruluyor.

Siz başarınızı neye bağlıyorsunuz?

Çok çalışmaya elbette. Para odaklı olmaktansa başarı odaklı olmayı tercih ettim. Motivasyonumu başarılarıma borçluyum. 15 yıldır en büyük ilham kaynağım başarı elde edebilmekti. Halen de öyle.

İnşaat sektöründeki kadın girişimcilere önerileriniz?

Genç kadro ile çalışmayı ilke edinmişimdir her zaman. Tecrübelerinden yararlandığımız büyüklerimiz de var çatımız altında ancak genç çalışanlara fırsat verilmeli diye düşünüyorum. Hatta hata yapmalarına da izin verilmelidir. Bu bakımdan kadın erkek ayrımı yapmıyorum. Başarı hedefi olan ve üreten herkesin başarılı olacağına inanıyorum.

BURTİMDER çatısı altında olmak size nasıl hissettiriyor?

Paylaşmak çok güzel. BURTİMDER’in en önemli yönü paylaşımın gücüne alan açıyor olması. Bu bakımdan bu gücü arkanızda görmek güzel. BURTİMDER de güzel işler yapan bir STK olarak Bursa’ya değer katıyor diye düşünüyorum. Buradan BURTİMDER Başkanı Murat Çakmaker ve yardımcılarını tekrar tebrik ediyorum.

İnşaat sektörü yorucu ve yoğun bir sektör. Bu bakımdan size ilham veren neler var hayatınızda?

Devamlılık sağlayabildiğim bir hobim, yoğun iş temposunun yanı sıra ev ve sosyal hayatım nedeniyle yok. Ancak Çanakkale şubesiyle birlikte daha çok deniz kenarında vakit geçirmeyi ve dinlenmeyi seviyorum. Sahilde denizi izlemek ve kitap okumak bana keyif veriyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89