banner94

banner77

banner69

banner88

“Başarının yolu cesaret ve öngörüden geçiyor”

Girişimci, iş insanı ve yönetici Sibel Alkaya, 13 yıldır başarıyla sürdürdüğü Bakyapı İnşaat Satış ve Pazarlama Yöneticiliği görevinin yanı sıra gayrimenkul ve inşaat malzemeleri satışı ile kule vinç hizmetleri veren firmaları ile de iş hayatında emin adımlarla ilerliyor.

RÖPORTAJ 20.12.2023, 00:45 20.12.2023, 00:48
“Başarının yolu cesaret ve öngörüden geçiyor”
banner66

İnşaat sektörünün farklı alanlarındaki hizmetleri ile adından söz ettiren Sibel Alkaya çalışma hayatında başarının formüllerini anlatırken, cesaret ve öngörünün girişimcilik ve iş dünyasının olmazsa olmazları olduğunu söyledi.

Sibel Hanım sizi biraz tanıyabilir miyiz?

İsmim Sibel Alkaya. 20 yıldır iş hayatındayım. 13 yıldır Bakyapı İnşaat bünyesinde satış ve pazarlama operasyonlarını yönetiyorum. Aynı zamanda kendime ait Sibay isminde gayrimenkul alanında ve Atlas Konut isminde inşaat sektöründe kullanılan ara malzemelerin satışının yapıldığı, iki kule vincimiz ile hizmet verdiğimiz firmalarım var. Hem yönetici hem de işveren olarak çalışma hayatımı sürdürüyorum.

Firmalarınızdan biraz bahseder misiniz?

2019 yılı sonunda yatırımcı müşterilerimize yönelik hizmet verdiğimiz Sibay Gayrimenkul adıyla kendi şirketimi kurdum. Bakyapı İnşaat’ın yapmış olduğu projelere sahip yatırımcı müşterilerimiz bu konutları tekrar satmak veya kiralamak istediklerinde kendilerine yardımcı oluyor profesyonel danışmanlık hizmeti veriyorum. Bu sayede müşterilerimize yardımcı olurken o bölgede fiyat istikrarına da katkı sağlamış oluyorum. Bir de Atlas Konut isminde bir firmamız daha var. Yeni bir firma. İnşaat sektöründe kullanılan ara malzeme satış desteğinin yanı sıra iki adet kule vincimizle hizmet veriyoruz.

Sektörde kadın olarak zorluklarla karşılaştınız mı? Karşılaştıysanız zorlukları nasıl yendiniz?

İnşaat sektörü imalat süreci bir kadın için dışarıdan baktığınızda pek uygun görünmüyor. Sahada kadın ağırlıklı mimar, mühendis çalışanlarımız var. Beyaz yaka çalışanlarımız arasında da kadın çalışanlarımız mevcut. Kadının olduğu yerde nezaket olur. Kadının olduğu yerde disiplin olur. Bu durum haliyle sektöre yansıyor. Ben de sektörde satış pazarlama kısmını yöneten az sayıda kadından birisiyim. Bu süreci takip etmek oldukça keyifli geliyor. Maddi yönün yanı sıra manevi hazzı yaşamak ayrı bir mutluluk veriyor.

Girişimci olmak isteyen gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Cesaret ve öngörü en önemli iki faktör. Kadınların el attığı her sektörde başarı yükseliyor. Girişimci olmak isteyen kadınlarımız sektörü iyi araştırmalı, cesur olmalı ve ne istediğini bilerek hedef odaklı çalışmalıdır.

Geleceğe yönelik hedefleriniz nelerdir?

Sektörde kendi firmamızla ilgili konuşmak gerekirse müşterilerimize güven verip istikrarlı bir şekilde çalışmak için gayret gösteriyorum.

Bakyapı İnşaat’ın öne çıkan özellikleri nelerdir?

Bakyapı İnşaat olarak bizi özel kılan sebeplerden biri kendimize has bir tarzımızın olmasıdır. Mutlaka ilk önceliğimiz örnek dairemizi oluşturmak. Örnek dairemizi dışardan destek almadan kendi içimizde oluşturuyoruz. Şartnamede ne varsa birebir aynısını yapıyoruz. Proje aşamasında tapularımız hazır oluyor. Bu durum müşteriye güven veren bir durum. Sektörün lokomotifi konumu olmamız bizi ön plana çıkarıyor. Maliyet açısından yüksek olsa da yeni nesil inşaat tekniklerini kullanarak depreme daha da dayanaklı konutlar üretiyoruz. Güneş Enerji Sistemi’ni kullanarak yine bir ilke imza attık. Yönetim Kurulu Başkanımız Veysel Bey’i örnek alarak işimizi layıkıyla yapıyoruz. Bunun dışında müşterilerimize ev alırken yaptığımız kampanyalar, kredi olanaklarımız ve ödeme planlarımızla kolaylık sağlıyoruz. Bu sektörde devam edebilmek için fedakarlık yapmanız gerekiyor. Ev almanın zor olduğu bir dönemde kolaylıklar sağlıyoruz. Şu anki piyasa durumunda fedakar davranmazsanız iş yapamaz duruma gelirsiniz.

Hangi bölgelerde daha çok projeler yapıyorsunuz?

Bursa’da 2015 yılından itibaren Osmangazi Demirtaş bölgesine ciddi yatırımlar yaptık. Parkur Alışveriş Merkezi’ni de bu bölgeye yaptık. Konutlarımızı daha çok kendi aldığımız araziler üzerine yapıyoruz. Nadir de olsa kat karşılığı çalışmalarımız oluyor. Hedef odaklı değil ihtiyaç odaklı düşünüyoruz. Bütün enerjimizi şu an 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi’ne başladık. Türkiye’de ilk 5 içerisinde yer alacak bu projenin yüzde 50’ilk kısmında Bakyapı olarak biz varız. Tapularını hızlı bir şekilde alarak örnek dairelerimizi oluşturduk ve satışa başladık.

Hayata geçireceğiniz başka projeler var mı?

Planladığımız 3 ayrı projemiz var. Bademli’de villa konut projesi dışında İzmir Yolu üzerinde mobilya alışveriş merkezi ve Yıldırım ilçesinde uluslararası bir ticaret merkezi yapacağız. Bu projelerin kaba inşaatları başladı ve 2024 yılında tamamlanacak.

Bakyapı 30 yıllık köklü bir firma. Bu zamana kadar kaç projeye imza atıldı ve kaç aile ev sahibi oldu?

Bu zamana kadar 15 bin konut yaptık. Ortalama 60 bin kişi bizim ürettiğimiz evlerde yaşıyor.

Bursa dışında yaptığınız ya da planladığınız bir proje var mı?

Yurtdışından gelen teklifler var ama planladığımız bir projemiz yok. Şehir dışında ise 2012 yılından bu yana İstanbul, Çanakkale, Adapazarı, Konya’da projelerimiz oldu. Şu an Balıkesir’de satışı devam eden projemiz var. Bir firmanın bilmediği bir şehirde yaptığı projenin kabul görmesi çok önemli. Biz demek ki kaliteli bir iş yapıyoruz.

Bakyapı olarak hedefleriniz neler?

Hedeflerimiz sektörel anlamda farklılık oluşturacak projelere imza atmak olacaktır. Öncü firma olarak aynı istikrarla devam etmek istiyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner89