banner94

banner77

banner69

banner88

Archegul Mimarlık emin adımlarla ilerliyor

Bursa’nın yanı sıra ülke genelinde ve yurtdışında projelere imza atıyor.

RÖPORTAJ 08.12.2023, 15:25
Archegul Mimarlık emin adımlarla ilerliyor
banner66

Mimar Ayşegül Duman Gürses, genç yaşına rağmen imza attığı önemli projelerle mesleğinde emin adımlarla ilerliyor. İş yaşamında mesleğine olan sevgisini her zaman çalışmalarına yansıttığını söyleyen Ayşegül Duman Gürses, proje ve hedeflerini gazetemize anlattı.

Bursa’da hayata geçirdiği çok sayıda projenin yanı sıra ülke genelinde ve yurtdışında da projeler gerçekleştiren Gürses, yarının ihtiyaçlarını ön gören, kullanılabilir yaşam alanı olan ve etkili tasarıma sahip toplu konut ve villa projelerinin mimarlığını ve müteahhitliğini yaptıklarını kaydetti.

-Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Ben Ayşe Gül Duman Gürses. Bursa doğumluyum. Evli ve bir çocuk annesiyim. Archegul Mimarlık ofisimde çalışmalarımı yürütüyorum. Mimari proje, iç mekan tasarımı, uygulama projeleri ve taahhüt işleri yapıyorum.

-İş hayatına nasıl başladınız?

Üniversite bittikten hemen sonra işe başladım. Eğitim hayatımda stajlara çok önem verdim ve farklı firmalarda stajlar yaptım. Bunun iş hayatına hazırlık olduğunu düşünüyorum. Büyük bir motivasyon ve meslek sevdasıyla iş hayatıma başladığımı hatırlıyorum.

-Bursa ve Bursa dışında hangi projelere imza attınız?

Şu ana kadar yaptığımız projeler arasında; Bursa’da Akyükselen Bademli, Altay Özlüce projesi, BTG FSM projesi, BTG Özlüce projesi, Berat Rızvanoğlu, Uludağ İçecek projesini Çelikyay inşaat ile, Özgel İnşaat Balat projesi, AtışYapı DownTown ve birçok özel tasarım villa projeleri ve ofis projeleri var. Ayrıca İstanbul’da Pelikan Hill malikanelerinde malikane projeleri ve Residence projesi, İzmir Çeşme ve Muğla Fethiye özel mülk projesi, Almanya’da ofis projesi, Sırbistan Belgrad’da iç mekan tasarımı projesi de portföyümüzde yer almaktadır. Önümüzdeki dönemde de Bulgaristan’da konut iç mekan tasarım ve fabrika tasarımı projesi yapacağız.

-Mimarlık kadim ve estetik bir meslek, bu meslekte kadın olmayı nasıl tarif edersiniz? Zorlukları var mı, nasıl aştınız ve sizce avantajları nelerdir?

Özellikle villa ve konut projelerinde, kadın mimarın evinde beklediği konforu projelerde de yaşayarak çözüm üretimini ön planda tutuyoruz. İhtiyaçları çok iyi biliyoruz. Meslekte kadın erkek eşitliğine inanıyorum.

-Peki sahada karşılaştığınız zorluklar neler?

Sahada karşılaşılan en önemli sorun birçok fikri bir araya getirip ve doğru sonuca ulaşmak. Saha şartları, hava koşullarına göre zorlu olabiliyor ama ben meslek hayatımın ilk günlerinden beri şantiyede çalıştığım için alışkın olduğumu düşünüyorum ve işin altından kalkabiliyorum.

-Bursa, ilk kuruluşundan bu yana yerleşik düzen sahip bir şehir. Kadim bir tarihi var. Mesleğinize ilham katıyor mu?

Bursa’nın Cumhuriyet sonrası sanayileşmesi ve ilk 5 yıllık kalkınma planı içinde yer alması beraberinde göçleri getirmiştir. İpek-İş ve Merinos Yünlü Sanayi fabrikalarının inşa edildiği mahalleler, yeni konut alanlarının bu bölgelerde yapılanmasını getirmiş ve her yeni kurulan sanayi alanları ile bu şekilde devam etmiştir. Bursa kültüründen gelen ve aile birliğine vermiş olduğumuz önem konut tasarımında bana ilham veriyor. Bursa’nın bu anlamda çok zengin bir şehir olduğunu düşünüyorum.

- Genç yaşta başarılı işlere imza attınız, iş yaşamında başarıyı yakalamak isteyenlere, gençlere tavsiyeleriniz neler olurdu?

Öncelikle işlerini sevmeli, eğer sevemediyseler en başından yollarını değiştirmeliler. Disiplin ve azim her zaman sonuç verecektir. Çalışırken, işlerinin kendi hayatlarının bir parçası olduğunu unutmamalılar. Yol uzun ve kolay olmayacak öncelikle keyif almayı bilmek gerekli.

-Sivil toplum örgütlerinde çalışmalarınız var mı? Mesleki ve kişisel anlamda size neler kattığını düşünüyorsunuz?

Öncelikli amacım insana hizmet, gençlerle beraber yol yürürken ilham olmak. BALKANTÜRKSİAD Genç Nesil Kolu Başkanıyım. Hedefim gençleri bir arada tutup kendi çevrelerini oluşturmalarına destek vermek. Sosyalleşme fikir paylaşımları için çok önemli.

-İş yaşamı dışında zamanınız nasıl geçiyor?

Seyahat benim en büyük hobim. Hem mesleki olarak beni besliyor ve geliştiriyor. Olmazsa olmazım spor yapmaktır.

-Hedefleriniz nelerdir?

Ben her zaman yarının ihtiyaçlarını ön gören, kullanılabilir yaşam alanı olan ve etkili tasarıma sahip toplu konut ve villa projelerinin mimarlığını ve müteahhitliğini yapmayı hedefledim. Bu amaçla çalışmalarımı yürütüyorum.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner89