banner94

banner77

banner69

banner88

AFEKS’in hedefi; dünyaya açılmak

Bursa’nın yapı market alanında önemli bir markası haline gelen AFEKS Yapı Market’in Genel Müdürü Hakan Şeker firma olarak çalışmalarını, projelerini ve gelecek döneme dair hedeflerini gazetemize anlattı.

RÖPORTAJ 21.12.2023, 00:10
AFEKS’in hedefi; dünyaya açılmak
banner66

Toplam 5 mağazada 12 bin m2’lik alanda 150 personel ile hizmet verdiklerini söyleyen Hakan Şeker, “75 bin çeşit ürünümüz ve sürekli gelişen, büyüyen yapımızla hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

AFEKS’in kuruluşundan bahseder misiniz?

AFEKS, 2011 yılında kuruldu. O dönemde Kasapoğlu şirketi bünyesinde yer alıyordu. Tabi sektörün ve ürün çeşitliliğinin genişlemesi ile birlikte AFEKS bağımsız bir şirket haline geldi. AFEKS’i iç ve dış ticaret olarak hem ihracat, ithalat şeklinde kullanabileceğimiz hem de kendi müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabileceğimiz bir şirket konumuna getirdik.

AFEKS’in kaç şubesi var?

AFEKS olarak Bursa’da, Nilüfer’de iki, Yıldırım’da bir olmak üzere üç lokasyonda hizmet veriyoruz. Ayrıca İstanbul Başakşehir ve Eskişehir Emko Sitesi’nde de birer şubemiz bulunuyor.

Toptan ve perakende satışların yanı sıra ürettiğiniz ürünler var mı?

Biz aslında kendi içimizde de ikiye ayrılıyoruz. Birincisi perakende olarak hizmet vermiş olduğumuz Orhaneli Yolu üzerindeki mağazamız tamamen yapı market konseptinde, nihai tüketiciye hitap eden ürün grupları, ikinci olarak ise kökenimizde olan mobilya toptan teknik malzeme satışlarımız var. Bu şekilde yüzde 80 oranında al sat şeklinde çalışıyoruz. İhtiyaç duyulan ürünleri fabrikalardan temin edip satışını gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında son iki yıldır üretimini gerçekleştirdiğimiz dolap içi kiler sistemlerimiz var, çöp kovalarımız ile birlikte. Bu sistemlerimizin imalatını yapıp, satışını gerçekleştiriyoruz. Dolap içi çöp kovalarında dört farklı modelde 12 farklı ürün üretiliyor. Dolap içi kiler sistemlerinde de döner sepetler, tel çekmece sistemleri gibi ürünlerimiz var. Bunlar kendi içerisinde de farklı model ve çeşitlere ayrılıyor. Satışını yaptığımız hırdavat teknik malzemeleri arasında ihtiyacı karşılayacak her ürün mevcut. Toplamda 75 bin kalem ürün çeşidimiz bulunuyor. Evlerde kullanılabilecek her türlü yerli ve ithal ürün bünyemizde bulunuyor. Seramikten parkeye hazır mutfaktan banyo dolaplarına mobilya, banyo dekorasyon ürünleri ve teknik malzeme anlamında çeşitlerimiz mevcut.

Bursa dışında hangi illerde aktifsiniz? İhracat yapıyor musunuz?

Bursa dışında daha çok Marmara Bölgesi’nde aktifiz. Bunun yanında Ege Bölgesi’nde de müşterilerimiz mevcut. Aslına bakarsanız Ankara’dan batıya doğru olan tüm bölgelerde varız. İhracat anlamında da çalışmalarımız var. Bu konu ile ilgilenen dış ticaret uzmanımız mevcut. Önümüzdeki yıllar için bazı talepler var. Daha çok Bulgaristan, Almanya ve Azerbaycan’da talepler artıyor.

Samanlı Mahallesi’nde büyük bir lojistik merkezi projeniz var. Bu projeyi anlatır mısınız?

Samanlı Mahallemizde bir lojistik merkezi oluşturuluyor. O bölgede kendi yerlerimizi aldık. Toplamda 4 bin metrekare alan içerisinde ve 11 metre yüksekliğinde, raflardan oluşan bir stoklama merkezi kuruyoruz. Çeşitlerimizin birçoğu orada bulunacak. Baktığımızda şirketimize bağlı yapılarımızın tamamı 12 bin metrekarelik alan kaplıyor. Bu kadar çeşitli ürün gamını yürütmek çok kolay bir iş değil. Sonuç itibari ile bu ürünlerin tedarik süreci de var ama stoklama anlamında yeterli alanımız mevcut. Samanlı lojistik merkezindeki depolama alanımız aktif hale getiriliyor, şu anda taşıma çalışmaları devam ediyor. Bir yandan da tüm teknik gereksinimleri için çalışılıyor. Depomuz faaliyete geçtiğinde tüm lojistik işlemlerimizi oradan gerçekleştireceğiz.

AFEKS’in bu kadar ilgi görmesinin sebepleri nelerdir?

AFEKS’le ilgili ürün çeşitliliğimizin yanında fiyat avantajlarımızın müşterilerimizin bizi tercih etmesine neden oluyor. Aynı zamanda kendi içimizde dinamik bir yapımız olduğundan dolayı satış sonrasındaki hizmetlerde etkili bir şekilde rol alıyoruz. Diğer marketlere nazaran çeşitlilik bizde bir yada iki ürünle sınırlı kalmıyor. Müşterilerimiz aynı ürün gamından dört beş çeşit ürünü bulabiliyorlar. Yapımız itibariyle daha hızlı ve pratik bir şekilde çalışabiliyoruz. Bir de yerli bir marka olmamız müşterilerimiz için tercih edilme sebeplerimizden biri.

Firma olarak hedefleriniz nelerdir?

Yapı malzemeleri satışı için birkaç mağaza daha oluşturmayı istiyoruz. Bu çalışmalarımıza yakın çevre illeri de dahil etmeyi planlıyoruz. Hedeflerimiz her zaman olduğu gibi büyümemizi ve gelişimimizi sürdürmek üzerine kurulu. Hem toptan hem de perakende satış ağlımızı sürekli geliştirmek için çalışıyoruz. Mağaza ağımızı genişletip, yakın ülkelerde de müşterilerimizle buluşmayı arzu ediyoruz.

2011 yılında şirketimizi kurduğumuzda bu yola sekiz kişilik bir ekip ve tek mağaza ile başlamışken Zaman içerisinde ve bugüne kadar 5 mağaza ve 150 kişilik bir ekip ile hizmet verir duruma geldik. Kazandıklarımızla çoğunlukla yatırım

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89