banner94

banner77

banner69

banner88

Rusya’nın merkezinde Op-Art ve Memphis tarzındaki kafe

Rus bir mimarlık şirketi olan Studio Shoo, Moskova'daki restorasyona ihtiyacı olan iki katlı bu evi, Abu Gosh kafesi için sanatsal bir mekana dönüştürdü.

DEKORASYON 18.01.2022, 11:25 18.01.2022, 11:39
Rusya’nın merkezinde Op-Art ve Memphis tarzındaki kafe
banner66

Ermenistan doğumlu olan Shushana Khachatrian, 2017'de Studio Shoo'yu kurdu. Mimarlık şirketini kurmadan önce çeşitli yerel ofislerde çalıştı ve aynı zamanda mimar olmadan önce sanat okudu. Khachatrian bu projede Geometrie Componibili koleksiyonuyla 2020 Interior Design Best of Year Ödülü'nü kazanan İtalyan tasarımcı Elisa Passino'nun göz alıcı çinileri kullanmasıyla mimari sanatçı kimliğini ortaya koyuyor. Khachatrian bu kafe için, sakız pembesi, pastel mor, lacivert ve beyazdan oluşan özel bir renk paletinin kullanıldığı bir kubbe ile dikdörtgenlerin grafik bir derlemesi olan Passino'nun Capitello çinisini seçti. 1960'ların Op Art ve 80'lerin sonlarındaki Memphis esintilerinin harmanlanmasıyla oluşan çini üzerindeki desenler 1.400 metrekarelik projenin paletini ve diğer objelerin tonunu belirliyor.

Moskova'nın merkezindeki ağaçlarla çevrili bir sokakta yer alan bu kafe, iç mekanda kullanılan cesur renkleriyle dikkat çekiyor. Khachatrian'ın inşaat sırasında keşfettiği bir delik bu mekanı daha farklı bir yere dönüştürdü. Khachatrian, “Evin tarihini incelerken, baca olarak kullanıldığını gördük” diyor. Khachatrian ve ekibi başlangıçta onu kapatmayı düşündüler. "Ancak yeni bir detay tasarladık: İki kat arasında bağlantı görevi gören ikili bir avize." Bu detay için klasik mavi rengindeki borulardan bir çift avize tasarlandı. Üst kattaki kırmızı masanın üzerinden eğimli çatıya bağlanan kablo aynı zamanda masa ayağı olan şeffaf akrilik silindirden ve zemindeki mevcut delikten alt kattaki bir masanın üzerindeki ikinci bir avizeye bağlanıyor. Sorun olabilecek bu detay, bu çözümle kafe için bir ilham kaynağı oluyor. Aslında bir mimar olarak benim de aradığım farklı tasarımlar çoğu zaman sorun gibi görünen detayları kullanarak ortaya çıkıyor.

Proje Adı: ABU GOSH

Tasarım Ofisi: Studio Shoo

Fotograf: Katie Kutuzova

Yer: Moskova, Rusya

Yazı: Mimar Hatice Rumeysa Erdoğan / ROS architects

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner89