banner94

banner77

banner69

banner88

Balat'a “Meteor“ düştü

Meteor İnşaat, Bursa inşaat sektörüne hızlı bir giriş yaptı.

KONUT PROJELERİ 14.03.2016, 10:22 14.03.2016, 10:22
Balat'a “Meteor“ düştü
banner66

2005 yılından bu yana akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren ve Balat bölgesinde hayata geçirdiği 2 önemli projeyle adını duyuran Meteor İnşaat, Bursa inşaat sektörüne hızlı bir giriş yaptı.

Son yıllarda kentin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelen ve nitelikli projelerin bir bir yükseldiği bir bölge olan Balat’a Meteor düştü. 2005 yılında “Bir hayal kurduk geleceğe dair” diyerek akaryakıt sektöründe iş hayatlarına başlayan Meteor Petrol, hayallerini genişleterek Türkiye'nin lokomotif sektörü olan inşaat sektöründe de ismini duyurmaya hazırlanıyor.

10 yıl gibi bir sürede 10 akaryakıt istasyonu ve Opet Otomobil Marmara Bölge Distribütörlüğü gibi başarılı işlere imza atan Meteor Petrol, benzer bir başarıyı yeni adım attığı inşaat sektöründe de göstermeye oldukça kararlı. Balat bölgesinde hayata geçirdiği “Meteor Balart” ve “Meteor Dikencik” ile görücüye çıkan Meteor İnşaat, ilk projeleriyle sektörün vazgeçilmezleri arasında olacağının sinyallerini şimdiden veriyor.

 

Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim Alpay Altay. Meteor İnşaat’ta Satış Müdürü olarak görev yapmaktayım. 15 yıllık otomotiv sektöründe yöneticilik deneyimimden sonra patronumuz Özgür Cem Can Bey’in ısrarlarıyla inşaat sektörüne transfer oldum. Dolayısıyla bugüne kadar edindiğim tüm tecrübe ve dostlukları Meteor İnşaat’ta da devam ettirmek konusunda hedeflerim var.

Meteor İnşaat’tan biraz bahseder misiniz?

2005 yılında kurulan firmamız 10 yılda 10 akaryakıt istasyonu ile ve Opet Otomobil Marmara Bölge Distribütörlüğü ile başarılara doymadık. Genç, dinamik ve her gün büyüyen ekibimizle şimdi de hayatlara renk katacak farklı projeler inşa etmek için tecrübe ve güvenimizle birlikte inşaat sektöründe hizmet vermek istiyoruz. Yalova’da 72 dairelik Yalova Life projesi ile inşaat işine başladık. O projede şu an yaşam devam ediyor. Ama hayallerimizin, vizyonumuzun ve düşüncelerimizin Yalova'ya sığmadığını anladık ve daha büyük sulara yelken açmaya karar verdik. İlk olarak “Meteor Balart” ve “Meteor Dikencik”  projeleri ile görücüye çıktık. Şimdilik tüm çalışmamız bu projeleri layıkıyla bitirmek ve müşterilerimizin yaşama başlamasını sağlamak üzerine kurulu.

O zaman projelere geçelim. İlk olarak “Meteor Balart”ı inceleyelim biraz. Neler söylemek istersiniz?

“Meteor Balart” projemiz yaklaşık 6 dönümlük bir arazi üzerinde konumlanan 4 blok 64 daireden oluşan diğer projemiz olan “Meteor Dikencik” projesine göre daha butik bir proje. Tüm blokların altına site giriş kapısından direk otoparka giriş ve otoparklarımızdan asansörümüz ile katlara ulaşım imkanı mevcut. Site içerisinde araç trafiğinin olmaması çocuklarımızın güvenli ve rahat bir ortamda çocuk oyun alanlarımızda zaman geçirebilmesini sağlıyor. Yeşil alanları, fitness ve kapalı spor alanları ile Balat'ta lüksün pahalı olmadığını ispat eden bir proje. Bahçe katlarımız 2+1 dairelerden oluşuyor.3+1 ara kat dairelerimizin neredeyse tamamı panoramik şehir manzarasına sahip ve tüm manzaranın ayaklarınızın altına serildiği dubleks dairelerimiz projemizde kısa zamanda en çok talep gören dairelerin başında geliyor. Şu an bu projemizin kaba inşaatı yüzde 70 bitmiş durumda. Ekim sonu gibi de yaşamın başlamasını planlıyoruz. Satışlarımız ve fiyat avantajlarımız devam ediyor.

“Balart”a göre daha büyük bir proje olan “Meteor Dikencik” ile ilgili bilgi alabilir miyiz?

Yine Balat gölgesinde 20 dönümlük bir arazi üstüne yapılan 11 blok ve 198 daireden oluşan bu projemizde 2+1, 3+1 ve 4+1 kısacası her aileye uygun daire tipleri mevcut. Ayrıca 3200 m² 'lik alışveriş caddemiz standartların dışındaki daire metrekarelerimiz ve 2, 85 tavan yüksekliğimiz hedefimizin fark yaratmak olduğunun en büyük göstergesi.

Samimi ve sıcak mahalle dokusunu yeniden canlandırmayı planladığımız yapısıyla, 4 futbol sahası büyüklüğündeki peyzaj alanları, bölgenin göz bebeği konumundaki alışveriş caddesi, avantajlı lokasyonu, hayatı kolaylaştıran akıllı ev sistemi, hem daha sağlıklı, hem daha sessiz temizlik sağlayan merkezi süpürge sistemi, yüksek standartlardaki inşaat ve malzeme kalitesi ile bölgede fark yaratmayı hedefliyoruz.

Çevre yoluna yakınlığı sayesinde, şehrin dört bir yanına ulaşım kolaylığı açısından stratejik konumdaki projeden kışın beyaz büyüsüyle Uludağ'a, yazın temiz havasıyla Mudanya 'ya ve tek feribot mesafesiyle İstanbul'a ve yapımına devam eden hızlı tren projesine olan yakınlığı sayesinde ulaşım Meteor Dikencik sakinleri için çok kolay olacak.15.000 m2 lik sosyal alan ve tesislerimizde açık çocuk parkı, Meteor çocuk kulübü, yüzme havuzları, açık spor alanları, kapalı fitness salonu, sauna, basket sahası, squash, mini golf alanı ve çok amaçlı aktivite alanları ve alışveriş caddesindeki restoran, cafe ve her türlü ihtiyacınızı karşılayabilecek özellikte mağazalarıyla Balat'ta hayat Meteor Dikencik 'te.

BALAT’TA PROJE YAPMAK KOLAY DEĞİL…

Bursa’daki inşaat projelerinize Balat’tan başlamanızda bir neden var mı?

Tabi baktığımızda Balat, Bursa’nın en değerli bölgelerinden biri. Doğal olarak bu bölgede oldukça kaliteli ve nitelikli projeler yer alıyor. Bu bölgede layıkıyla proje yapmak her firmanın atabileceği bir adım değil. Zoru başarabilmek ve sektöre adımızı kazıyabilmek için vizyonumuza ve kalitemize güvenerek kolları sıvadık. Meteor Balart ve Meteor Dikencik bizim en büyük referansımız olacak .

Akaryakıttan sonra inşaat sektörüne geçmek bir risk doğurdu mu?

Her işte risk var. Özellikle sektör değiştirmek başlı başına risk. Ama biz ekip olarak kendimize kalitemize, vizyonumuza, tecrübemize, çalışkanlığımıza ve iş ortaklarımıza güveniyoruz. Biz hangi iş olursa olsun yaptığımız işi çok önemsiyoruz. Bu akaryakıtta da böyle, inşaatta da. Her alanda hizmet ve ürün kalitesi olarak en iyisi olması için uğraş veriyoruz. Bazen aylar, günler, saatler süren çalışmalarla yaptığımız her şeyi üzerinde tekrar tekrar çalışıp en küçük ayrıntı için yenisini yapıyoruz. Hep en iyiyi bulmak için çabalıyoruz. Dolayısıyla yaptığımız işlerin bizim referansımız olacağını biliyor ve bu anlayışla projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Böyle olunca da risk en aza iniyor.

GERİ DÖNÜŞLER OLUMLU…

Satış ofisinizi ziyaret eden müşterilerinizden nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Tabi yaptığınız işi müşteriye ulaştırmadıktan sonra maalesef hiçbir işe yaramıyor. Bizler reklam ve pazarlama sürecinde kendi ekibimizin ve iş ortağımız kurum ve kişilerin programlı ve araştırmacı çalışmaları sayesinde yolculuğumuza güzel bir adım atarak başladık. Balat 'a Meteor Düşüyor sloganıyla satış ofisimizin açılışını gerçekleştirdik. Bu sayede müşterilerimize daha güzel bir şekilde hizmet verme fırsatı bulduk. Genel olarak baktığımızda güzel geri dönüşler aldığımızı söyleyebiliriz. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki Nisan ayında yapılacak olan İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı’nda da farkımızla boy göstermeyi arzuluyoruz. Şimdiden yoğun bir mesai ile bunun çalışmalarını yapıyoruz. Kısacası biz Meteor İnşaat olarak tam 10 yıldır yaptığımız gibi 'Adımızı hızdan, gücümüzü sizlerden alıyoruz.’





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89