banner94

banner77

banner69

banner88

BOTES hangi sektöre giriyor?

Botes Çelik Yapı Anonim Şirketi mekanik tesisat sektöründeki başarısını devam ettirmenin peşinde.

GÜNDEM 14.03.2016, 11:06 14.03.2016, 11:06
BOTES hangi sektöre giriyor?
banner66

1992 yılında kurulan ve mekanik tesisat sektöründe Bursa’nın sayılı firmaları arasına girmeyi başaran Botes Isı Sistemleri Ltd Şti. inşaat sektörüne adım atıyor.

Botes Çelik Yapı Anonim Şirketi mekanik tesisat sektöründeki başarısını inşaata da taşımayı hedeflediklerini belirten Botes Çelik Yapı Anonim Şirketi’nde Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdür Mustafa Alpat mekanik ve inşaat sektörünü değerlendirdi.

Ülkenin ve Bursa’nın en önemli konularından biri olan kentsel dönüşüm konusunda bazı çalışmalar yaptıklarını belirtaen Alpat, “ Sektöre Botes Ltd. Şti. olarak doğalgaz, sıhhi tesisat, havalandırma ve mekanik tesisat ile başladık. Şimdilerde inşaat sektörüne adım attık. Biz kentsel dönüşüm ile ilgili bazı projeler yapmak istiyoruz. Buna Hürriyette kendi binamızın da yer aldığı arsa üzerinde başlamayı planlıyoruz. Daha sonra da Demirtaş, Hürriyet ve Hasanağa bölgelerinde inşaat projeleri yapacağız” dedi.

Kentsel dönüşümden vazgeçebiliriz…

Kentsel dönüşüm konusuna önemli çalışmalar yaparak büyük bir istekle başladıklarının altını çizen Alpat, son dönemde ortaya çıkan bazı belirsizliklerden ötürü hedefledikleri projelere bir türlü başlayamadıklarını belirtti. Alpat şunları söyledi: “İ nşaat işine büyük bir heves ve istekle başladık. Ama malum kentsel dönüşüm son dönemlerde bazı belirsizlikleri de beraberinde taşıyor. Yasadaki sıkıntılar, emsal artışındaki yürütmeyi durdurma kararı bizleri maalesef kentsel dönüşüm konusuna girmekte zorluyor. Belirsizlikler çözüme kavuşursa kentsel dönüşümlerle ilgili az önce belirttiğim bölgelerde çalışmalar yapacağız. Ama belirsizlik uzun sürerse kentsel dönüşüme ara vereceğiz kendi arsa ve arazilerimiz üstüne inşat projeleri yapacağız. Mudanya ve Ovaakça da bazı arazilerimiz var oralarda bir takım projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

Sektörde birlik beraberlik yok…

Uzun bir zamandır faaliyet gösterdikleri mekanik tesisat sektörü ile de ilgili değerlendirmelerde bulunan Alpat, sektörün en büyük iki sorununun birlik ve beraberlik olmayışı ile kalifiye eleman eksikliği olarak gördüklerini söyledi. Alpat şu değerlendirmelerde bulundu: “Botes olarak firma bünyemizde 4 teknik ekibimiz var. Dolaylı yoldan çalışan ekiplerimizle birlikte 30 kişilik bir ekibiz. Bu işin boyutuna göre 70 oluyor 100 oluyor belki 200 oluyor. Bu tecrübeli ekibimizle önemli projelere imza atmamıza rağmen sektörün bazı sorunlarından ötürü zorluklar yaşıyoruz. Örneğin mekanik tesisat sektöründe birlik ve beraberlik yok. Bu sektörün en büyük sorunlarından biri. Bu problem maalesef bizim daha iyi ve daha kazançlı iş yapmamızı engelliyor. Maalesef merdiven altı firmaların çokluğu halkımızın ve firmaların bunlara prim vermesi haksız rekabete yol açıyor. Bu da sektörde olumsuz etki yaratıyor.”

Alpat sözlerini şöyle tamamladı: “Ayrıca bizim sektörümüzde ciddi bir eğitim ve kalifiye elaman problemi var. Maalesef çalışanlarımızın büyük çoğunluğu taşeron. Bizler daha profesyonel daha eğitimli altyapısı olan elemanlar yetiştirmeliyiz. Şu an sektör zamanında yetişmiş ve şimdilerde aktif olarak çalışan ustaların elinde duruyor. Arkadan gelen hiç kimse yok. Yarın bir gün sektörü kime emanet edeceğiz kimle iş yapacağız bilemiyorum. Meslek liseleri, Yüksekokul, firmalarımız koordineli bir şekilde çalışıp bu sorunu çözmeli.”

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
kapalı
banner61
banner62
banner89