banner94

banner77

banner69

banner88

Sinandede kentsel dönüşümüne Adiloğlu imzası

Adiloğlu Grup, Sinandede Mahallesi’nde 28 bin 500 metrekarelik alanda kentsel dönüşüm projesinin 3. etabını hayata geçiriyor.Proje kapsamında 465 yeni konut, 8 iş yeri inşa edilecek. Projede ayrıca 4 bin 500 metrekarelik park alanı, 7 bin metrekarelik yol alanı ve bin metrekarelik belediye hizmet alanı yer alacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 20.09.2022, 15:33 01.11.2022, 00:12
Sinandede kentsel dönüşümüne Adiloğlu imzası
banner66

Yıldırım Belediyesi’nin, ‘2022 Tapu ve Dönüşüm Yılı’ kapsamında sürdürdüğü çalışmalarda Adiloğlu Grup da Sinandede Kentsel Dönüşüm Projesi’ni gerçekleştirerek katkı sağlayacak.

Projenin yıkım törenine başta Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz olmak üzere BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, sektör temsilcileri ve Adiloğlu Grup yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Adiloğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Adiloğlu, Sinandede Mahallesi’nde daha önce 1. ve 2. etap kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kentsel dönüşüm projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. 3. etabını gerçekleştireceğimiz bu kentsel dönüşüm projemizde Yıldırım Belediyesi ile birlikte 23 bin metrekare alanda imar uygulaması gerçekleştirdik. Bu imar uygulaması neticesinde 15 bin 800 metrekare konut imar adaları, 7 bin metrekare yeni yollar, 4 bin metrekare yeşil alan ve 800 metrekare belediye hizmet binası elde etmiş bulunmaktayız. 3. etap kentsel dönüşüm projesinde 220 adet konut, 8 adet iş yeri ile birlikte toplam 130 adet riskli yapının yıkımını gerçekleştirerek dönüşümü yerinde planlıyoruz. 900’e yakın hak sahibiyle gönüllülük esasına dayalı olarak bundan taviz vermeden anlaşma sağladıktan sonra inşallah en kısa sürede kentsel dönüşüm projemizi gerçekleştirmek istiyoruz. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın tapu ve dönüşüm yılı ilan ettiği bu süreçte bizler de ilçemizde dönüşüm faaliyetlerine destek vermeye devam ediyoruz. Yapılacak olan bu 3.etap kentsel dönüşüm projesiyle hak sahiplerine sosyal donatı alanlarıyla birlikte daha güvenli ve huzurlu yaşam alanları oluşturacağız. 465 konut 8 adet iş yeri imal edeceğiz. Hak sahipleriyle uzlaşmaları tamamladıktan sonra projemize başlamayı temenni ediyoruz” dedi.

Kamu kaynaklarını israf etmiyoruz

Yıkım törenine katılan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise, “Yaptığımız imar ve kentleşme çalışmaları ile birlikte yeni Yıldırım'ı inşa etmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda yasal düzenlemelerden imar uygulamalarına, kentsel dönüşümden yeni sosyal yaşam alanlarının kazandırılmasına kadar birçok noktada proje ve hizmet üretiyoruz. 2022 yılını Tapu ve Dönüşüm Yılı ilan ederek ilçemizin birçok noktasında tapu dağıtımı , kamu ve özel sektör aracılığıyla dönüşüm projeleri gerçekleştiriyoruz. 30 bin tapu dağıtımı hedefimize ulaşmak için de vatandaşlarımıza tapu dağıtımlarına başladık. Yıldırım için yaptığımız her işte ince eleyip sık dokuyarak, yıllar sonrasını da hesaba katarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda ‘doğru plan- doğru uygulama‘ prensibimizle kamu kaynaklarını israf etmeden önemli işlere imza atıyoruz” diye konuştu.

Sinandede Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri dönüşüm çalışmasında tapu maliklerine tapularını teslim ederek özel sektör eliyle yapılacak dönüşümün önünü açıp yıkım çalışmalarına başladıklarını aktaran Başkan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Doğru plan-doğru uygulama’ metodu ile 70 milyon kamulaştırma bedelini ödemeden 7 bin metrekarelik yol, 4 bin 500 metrekarelik park, bin metrekarelik belediye hizmet alanı olmak üzere toplam 12 bin 500 metrekarelik sosyal donatı alanı elde etmiş olacağız. Ayrıca 130 bina 230 konuttan oluşan eski binaların yerine 465 yeni konut, 15 de ticari ünite ilave edilecek. Yıldırım Belediyesi olarak hem depreme dayanıksız binaları yıkarak yerine konforlu ve modern binalar inşa ediyoruz hem de sadece bu bölgede toplamda 12 bin 500 metrekareyi bulan sosyal donatı alanlarını da mahallemize kazandırıyoruz. Sinandede Kentsel Dönüşüm Projesi ilçemize hayırlı olsun. Yıldırım için büyük düşünüyor, büyük dönüşüyoruz."

Duyarlılığımızı arttırmamız lazım

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak da Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu anımsatarak, “Bu ülke gerçeğimiz açısından kentsel dönüşüm çok önemli. 50-60 yıllık mahallelerin değişimine katkı koyan Yıldırım Belediyesi’ne ve müteşebbis firmalarımıza teşekkür ediyoruz. Bugün burada hem vatandaşlarımızın daha sağlıklı alanlarda yaşamasına imkan verecek hem de şehrin güzelleşmesini sağlayacak güzel bir proje başlıyor. Adiloğlu Grup’a teşekkür ediyorum. Yıldırım Belediyemizin de bu konudaki katkıları çok büyük. Gönüllülük esasına dayanarak yapılan kentsel dönüşüm sürecinde burada çok güzel bir alan oluşturulacak. Bu konuda duyarlılığımızı artırmamız lazım. Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bu nedenle kentsel dönüşümün bu bölgede hızlı bir şekilde gerçekleşmesi lazım. Bu çalışmalara katkı koyan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Sinandede Mahalle Muhtarı İsmail Koca da kentsel dönüşüm projesine destek veren Yıldırım Belediyesi’ne ve Adiloğlu Grup’a teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89