banner94

banner77

banner69

banner88

Erdoğan’dan kentsel dönüşüm vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 04.11.2016, 10:22 22.11.2016, 16:09
Erdoğan’dan kentsel dönüşüm vurgusu
banner66
Showbahis initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">Erdoğan, gündeme dair açıklamalarının yanı sıra inşat sektörünü ilgilendiren değerlendirmelerde de bulundu.

20 yıl içerisinde kentsel dönüşümle 6,5 milyon binanın dönüşümünün hedeflendiğini belirten Erdoğan şunları söyledi:

“Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalara ilk biz başlattık. Yapılan çalışmalar sürüyor. Sadece büyük şehirlerimizde değil Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde yer alan şehirlerimizde de özellikle son zamanlarda yaşanan sorunlardan ötürü kentsel dönüşüm ihtiyacı doğdu. Önümüzdeki 20 yılda 6,5 milyon konutun yenilenmesi gerekiyor. 20 yılda kentsel dönüşümle 6,5 milyon konutun yenilenmesini hedefliyoruz. Terör bölgesinde sıkıntılar sebebiyle çalışmalarımız şu anda hızlanarak devam ediyor. Devletinin milletine nasıl sahip çıktığını göstermesi bakımından önem taşıyor. Bu da yaklaşık 400 milyar dolarlık ekonomik büyüklük demek. Her alanda kamu ve özel sektörün büyük yatırımları bulunuyor. Devletimiz ve özel sektörümüz ülkemizi 2023 yılına kadar küresel düzeyde 70 trilyon kadar altyapı ihtiyacı vardır. Böylesine büyük bir altyapı ihtiyacının kamu kaynaklarıyla yapmak mümkün değil. 2019 yılına kadar tüm hastanelerimizi hayata geçirmiş olacağız. Kocaeli Şehir Hastanesi'nde anlaşmada imzalar atıldı. Özellikle finansman konusunda özel sektörün devreye sokulması gerekiyor. Üye ülkelerin gündemine getirdik. Altyapı projelerinin kamu özel işbirliği ile yürütülmesi bizim hedefimiz.”


YENİ PROJELER YOLDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yatırımlarla ilgili de bilgileri paylaştı. Erdoğan:

30 Haziran'da İzmit Körfez geçişini oluşturan Osmangazi Köprüsü'nü açtık. 26 Ağustos'ta 3 milyar dolarlık proje olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını gerçekleştik. Marmaray'ı 2013 yılında hizmete açmıştık. Önümüzdeki 20 Aralık'ta Boğaz'ın altından çift katlı Avrasya Tüneli'nin açılışını yapacağız. Hızlı tren projelerimiz de devam ediyor. 2018 yılında Ankara-Sivas, Ankara-İzmir, Bursa-Bilecik hatlarını devreye alıyoruz. Londra'dan Pekin'e kadar kesintisiz demiryolu projesinin en önemli etabını tamamlamış olacağız. Yaklaşık 5,5 milyar dolar faaliyeti olan Çanakkale Köprüsü'nü 18 Mart'ta atmayı planlıyoruz. Kanalİstanbul projemiz, dünyada eşine az rastlanır bir eser olacaktır. Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak olan Kanalİstanbul hazırlıklarımız da sürüyor. Yeni hava limanımız Türkiye'yi bu alanda dünyada bir numara haline getirecektir. Sadece inşaat bedeli 12 milyar doları bulan bu projeden devlet olarak 25 yılda 25 milyar dolar civarında kaynak elde etmeyi planlıyoruz. Bu hava limanının 90 milyonluk yolcu kapasiteli ilk etabını 2018'de hizmete açmayı planlıyoruz. Şehir hastanelerinin Türkiye'yi çok farklı bir yere taşıyacağına inanıyorum. 21 şehir hastanesi inşa veya sözleşme aşamasında. Şehir hastanelerimizin açılışına da inşallah önümüzdeki haftadan itibaren artık başlıyoruz. 2019'a kadar tüm hastanelerimizi hizmete almayı planlıyoruz. 


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89