banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı

Bursa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeye hazırlanan BAKYAPI, 59 bloktan olan Prestij Koru projesiyle tek seferde 2500 konut üretecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 09.11.2023, 14:37 20.12.2023, 01:00
Bursa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı
banner66

Haber: Eşref Aydemir 

Hayata geçirildiğinde Bursa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak olan Prestij Koru projesi düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör, Bursa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesinin hakkında bilgiler paylaştı.

1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi"nde yıkım sürecinin tamamlanmasıyla yeni binaların yapımına başlanacağını aktaran BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, "20 aylık bir süre içerisinde yaklaşık 59 bloğun dönüşümüyle ilgili bismillah diyeceğiz.3 yıl önce o projeye yine niyetlenmiştik. Ama olmamıştı. Bütün eforumuzu oraya vererek kişilerle yüzde 100 anlaşarak imzalarımızı attık. Yüzde 100 anlaşmayla yola çıkmış olduk. O bölgenin sakinlerinin ikna olabileceği örnek bir daire de yaptık. Hiçbir kamu parseline girmeden, binaları yıktığımız yere yaparak süreci tamamlayacağımızı düşünüyorum" dedi. 

Vaatabdaşların depremin de etkisiyle çok bilinçlendiğini ve dönüşüm görüşmeleri sırasında kendilerine bina güvenliğinde donatılara kadar bir çok soru geldiğini ifade eden Bakgör, dönüşümün bu 1050 KOnutlar için elzem olduğunu bu dönüşüm sürecinde yer almanın kendileri için mutluluk verdiğini söyledi.

BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör şöyle konuştu:

"Toplam 365 bin metrekare inşaat alanına sahip proje kapsamında 2 bin 400 konut inşa edeceğiz. Proje toplam 2 bin 500 bağımsız bölümden oluşuyor. Projenin öne çıkan en önemli özelliklerinden biri de karbon ayak izini azaltan, güneş enerji olacak. Orası 5 katlıydı. Biz orayı 7 kata çkardık. Herkes kendi cephesinde, kendi binasında, iyileştirilmiş konutta oturacak. Kazan kazan yönetimiyle bir çalışma olduk. Bizde yatırımcı sıfatıyla da çok fazla tüketici portföyü var. İnşaat projeleri büyük maliyetleri olan projeler oluyor. Tünel kalıp ile projelerimizi yapacağız. Tünel yapı sistemi çoklu yapılarda bir disiplini sağlıyor. Güvenli yapılar elde ediyorsunuz. Her bir bloğu 23 günde inşa edeceğiz. İlk temel atıldıktan sonra 20-25 günde bir bina ortaya çıkacak. Ayda hemen hemen 6 adet bina bitmiş olacak. 20 aylık süreci biz geciktirmeyeceğimize inanıyoruz."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner89