banner94

banner77

banner69

banner88

Akpınar Mahallesi sakinleri Merinos'da buluştu

1050 Konutlar’da uygulanacak olan projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 12.03.2016, 22:29 12.03.2016, 22:29
Akpınar Mahallesi sakinleri Merinos'da buluştu
banner66
Mudanya Yolu üzerinde 429 bin metrekarelik alanı kapsayan Akpınar ile 1050 Konutlar’da uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Merinos AKKM’de düzenlenen toplantıya bin civarında mahalle halkı katıldı. 140 bin metrekarelik yeşil alanı, 7 meydanı, yürüyüş yolları ve barındıracağı diğer özellikleriyle, dönüşüm projeleri arasında fark yaratacak olan proje ile ilgili sunumlar yapıldı.



Toplantının açılış konuşmasını yapan Akpınar Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Ertan Tunçer, “Projenin bitmesiyle birlikte hepimiz güvenli ve modern binalarda oturuyor olacağız.. Bizim için her şeyden vatandaşlarımızın can güvenliği geliyor. Bu anlamda atılması gereken tüm adımları attık ve atmaya da devam edeceğiz” dedi.



Tunçer’in ardından konuşan Akpınar Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Necmettin Sarısaltık da “Bir takım firmaların burası için nüfus yoğunluğunu artıracak projeleri oldu. Bu bizim tasvip etmediğimiz bir yöntem. Bunu her görüşmemizde dile getirdik. Nihayetinde Çukurova firması ile anlatıştık ve kendileriyle yaptığımız protokole bunu da madde olarak eklettik. Burada nüfus yoğunluğunu artıracak bir kentsel dönüşüm olmasını istemiyoruz. Burada bir dönüşüm olacaksa 50-100 daire fazla olabilir ama daha fazlası olamaz. Şuan burada 2 bin 310 daire ve 10 dükkân var. 0,50 emsal artışı ile burada 3 bin- 5 bin daire hesapları yapanlar oldu. Biz de buna karşı geldik. Nüfus yoğunluğunun artması bizim bölgemize bir şey katmaz. Ama ticaret merkezi haline gelmesi, bölgeyi cazibe merkezine dönüşecekç Böylece Bursa Akpınar’a koşacak” dedi.



Dernek temsilcilerinin arından konuşan projenin yüklenici firması Çukurova Kentsel Dönüşüm ve Dış Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Ali Özcan da “400 milyon TL’lik dev projeyi tüm prosedürler tamamlandığı takdirde 5 yıl gibi bir sürede bitirmeyi planlıyoruz” dedi. Son olarak konuşan projenin mimari Şenol Şimşek de çocukluğunun geçtiği mahallenin dönüşümüne katkı da bulunmak için ekstra çaba sarfettiğini ve Bursa’nın parmakla gösterilecek bir konsepti Bursa’ya kazandıracaklarını belirtti.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
25°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89