banner94

banner77

banner69

banner88

Yakın geleceğin en değerli bölgesi: Balkan Mahallesi

Son dönemlerde nitelikli projelerin bir bir yükseldiği Balkan Mahallesi, avantajlı konumu ve gelişime açık bir bölge olmasıyla yakın gelecekte Bursa’nın en gözde bölgesi olacak.

İNŞAAT 25.04.2021, 15:41
Yakın geleceğin en değerli bölgesi: Balkan Mahallesi
banner66

Kayapa ile Hasanağa arasında kalan, İrfaniye, Dumlupınar, Başköy, Kurtuluş ve Kızılcıklı Mahalleleri ile komşu olan Balkan Mahallesi, nitelikli firmaların konsept projeleriyle hızlı bir şekilde gelişiyor. Bursa’da özellikle son yıllarda yapılan yatırımlarla çehre değiştiren ve kentin en nadide bölgeleri arasında giren Özlüce, Altınşehir ve Balat gibi yerlere Balkan Mahallesi de ekleniyor.

Bölgede bulunan Hasanağa ve Kayapa Organize Sanayi Bölgeleri, yeşil alanın bol olması, şehrin trafik ve stresinden uzak olması, otoyol bağlantılarına yakın olması, Naim Süleymanoğlu Bulvarı gibi önemli bir bulvarın oluşturulması Balkan Mahallesi’ni çekici kılıyor. Bölgede proje üreten müteahhitler, Balkan Mahallesi’nin birkaç yıl içinde şehrin en güzel ve yaşanılası yeri olacağı görüşünde birleşiyor.

Mustafa ALTIN

Altın İnşaat YK Başkanı

Balkan Mahallesi, Altın İnşaat olarak bizim ve tabi ki Bursa için önemli bir yer teşkil etmektedir. Mevcut bölge durumuna baktığımız zaman bu bölgede oluşacak bulvar projesi, Bursa’nın yakın gelecekteki en önemli bulvarlarından biri olacaktır. Bölgede hızlı bir şekilde konsept projeler yerlerini alırken biz Altın İnşaat olarak bölgede ilk projeye başlayan firmalardan bir tanesi olarak fark oluşturan projelerimizi müşterilerimize sunduk. Balkan Mahallesi; yeşil alanın bol olması, şehrin trafik ve stresinden uzak olması, otoyol bağlantılarına yakın, sanayi bölgelerine komşu, planlanan Üniversite- Kızılcıklı metro güzergahı üzerinde olması ve şehrin önemli noktalarına yakınlığı vb. gibi birçok avantajı yatırım yapmamızda etkili olmuştur.

Balkan Mahallesini şehrin batısında yeni bir yaşam alanı şeklinde yorumlayabiliriz. Herkesin anlayacağı dilden 3-5 yıl sonrasının “Özlüce’si” de diyebiliriz. Çünkü; Üniversite, Şehir Hastanesi, şehir merkezi, otoyol bağlantıları ile Mudanya, Osmangazi, Yıldırım dahil şehrin her noktasına ve Kayapa, Akçalar, Hasanağa, Teknosab gibi sanayi bölgelerine yakınlığı ile önemli bir lokasyona sahiptir.

Avantajlarına baktığımız zaman Balkan Mahallesi, gelişmesini tamamlamış, getirisi ve gelişimi stabil bölgelerin aksine her geçen gün değerini katlayacak ve oturum için daire arayanların yanında yatırım için avantaj sağlayan bir bölge konumundadır. Bölgenin yeni gelişim göstermesi ve şantiye alanlarının yoğunluğu bölgede olumsuzluk gibi gözükse de her bölgenin gelişim sürecinde olduğu gibi bu bölgede aynı süreçlerden geçmekte hatta daha hızlı bir ivme ile gelişim göstermektedir. Tam giderilemeyen altyapı eksikleri ve yol bağlantılarının giderilmesiyle bölge çok farklı bir hüviyet kazanacaktır.

Balkan Mahallesi’ni, bizlere gelecekte hatta içinde bulunduğumuz süreçte Bursa’ya vizyon katacak bir bölge olarak görüyoruz. Gerek bölge yatırımları, gerekse bölgeye olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Burası, 3-5 yıl içerisinde Bursa’nın cazibe merkezlerinden biri olacaktır. Altın İnşaat olarak biz de bu bölgeye ve Bursa’ya katkı vermeye hızla devam edeceğiz. Yakın gelecekte adını daha sık duyacağımız Balkan Mahallesi’nde yeni projelerde buluşmayı ümit ediyoruz.

Serkan SAVU

Yedsa İnşaat Genel Müdürü

Balkan Mahallesi, Özlüce ve çevresindeki mahallelerin 7-8 yıl önceki halini hatırlatıyor bana. O yıllarda müşterilerimizin soruları hemen hemen aynıydı. “Uzak değil mi?”, “Nasıl gelip gideceğiz?”, “Toplu taşıma ne zaman gelir?”, “Buraların canlanması kaç yıl alır?” vb. Bugün hepimiz görüyoruz ki Özlüce Bursa’nın sosyal ve kültürel olarak merkezi durumunda. Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’nda kitapçılardan tutun her türlü mağaza, restoran ve cafelere kadar neredeyse her şey var. Yürüyüş yolları, hafif raylı sistem, ana arterlere olan yakınlığı sayesinde buralar çok revaç yaptı.

İşte Balkan Mahallesi de çok değil 1-2 yıl içinde Özlüce kadar güzel ve yaşanılası bir yer olacak. Bölgenin en önemli yeri Naim Süleymanoğlu Bulvarı, Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı gibi canlı ve hayat dolu olacak. Çok değil sadece birkaç yıl içinde bölgedeki gelişimi gözlerimizle göreceğiz. Bölgenin bugün için bir takım altyapı sorunları olsa da, Nilüfer’e bağlı olması Balkan Mahallesi’nin avantajı. Nilüfer Belediyesi, tecrübeli ve iş bilen kadroları sayesinde bölgeyi Bursa’nın gülümseyen bir başka bölgesi haline kısa bir süre sonra getirecek.

Balkan Mahallesi’nin bir diğer avantajı da konumu. Kayapa OSB’ye ve Hasanağa OSB’ye çok yakın. Ayrıca otobana da yakınlığı sayesinde Bursa’daki diğer OSB’lere ulaşımı da çok kolay. Bu sayede tüm sanayi bölgelerinde çalışan hem beyaz yaka hem de mavi yakalıların ihtiyaçlarına cevap verecek. Tüm bunlar sayesinde de bölgede hem arsa, hem konut hem de dükkan fiyatlarının kısa bir süre içinde birkaç kez zirve yapacağını düşünüyorum. Bu anlamda sadece oturmak için değil yatırım için de ilk düşünülmesi gereken noktaların başında geliyor.

Cem OFLAZ

BRC Yapı YK Başkanı

Ben o bölgeyi, Kızılcıklı ve Balkan Mahallesi olarak ayırmıyorum, Hasanağa olarak değerlendiriyorum. Bir bütün olarak bakacak olursak; oranın imar potansiyeli diğer bölgelerden daha yüksek olduğu için yatırı yapmak istedik. Bunun dışında Karayollarının ve belediyenin ortaklaşa düzenleyeceği bir projeyle, Minteks’in yarım kalan birim çevre yolu 4,1 kilometrelik bir bağlantıyla Kızılcıklı mevkiine ve HOSAB’a bağlantısı söz konusu. Ben bundan dolayı Hasanağa’nın geleceğini çok parlak görüyorum. Zaten imar olarak da Bursa’nın gidebileceği bir sınırı kalmadı. Ulaşım bakımından da bu 4.1 kilometrelik bağlantı kolunun da gelmesiyle o bölgenin çok daha farklı gelişeceğine inanıyorum. Bölge, Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi ve Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nin tam ortasında yer almaktadır. Beyaz ve mavi yakaya hitabı çok daha güçlüdür. Sanayileşmenin olduğu yerde tabi ki de konutlaşmanın da olması kaçınılmaz. Yoğunluğun az olduğu bir bölge burası. Örneğin Balkan Mahallesi’nde emsal yoğunluğu 1,25’tir. Kızılcıklı Mahallesi’nde ise emsal yoğunluğu 0,90’dır.

Bu 4.1 kilometrelik bağlantı yolunun akabinde oraya tam Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nin önüne bir tane diamont kavşak geliyor. Yani çok kollu, trafiği rahatlatan bir kavşak geliyor. Hasanağa’nın şu an ki 7 metrelik yolu geniş geniş bir yola dönüyor ve bu kavşağa bağlanıyor. Ormanda tekrar Kayapa OSB’ye bir yay şeklinde uzanıyor. Bu yol ayrıca hem Hasanağa’yı hem de Kayapa’yı otoyola bağlama şansı sunuyor. Hasanağa inşallah önümüzdeki yıllarda İzmir- İstanbul otoyoluna direk bağlanma imkânına da kavuşacak.

Yılmaz ERYILMAZ

Balkan Mahallesi Muhtarı

Kızılcık Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi ve Başköy ile komşuyuz. Bursa-İzmir güzergâhının sol tarafında kalıyor. Balkan Mahallesi, Göçmen Konutlar’ı da bünyesinde barındıran bir yer. Yaklaşık 30 yıldır bu bölgede yaşıyorum. Mahallede son dönemde muazzam bir yapılaşma anlamında gelişme var. 2004’te yavaş yavaş olan bu gelişim, 2009’dan sonra çok hızlandı. Bu mahalle, sadece Balkanlardan değil Türkiye’nin 7 bölgesinden göç alan bir mahalle. Durumu iyi olanlar yeni yerleşim yerlerine taşınıyor, Göçmen Konutlar diye bilinen bölgedeki konutlara talep azalıyor. Yeni yerleşim yeriyle Göçmen Konutlar arasında kira ve daire satışı anlamında ciddi bir fiyat farkı var. Yeni yerleşim bölgesinde 30’a yakın yeni sokak belirlendi. Naim Süleymanoğlu Mahallesi bu bölgenin en değerli yeri olacak. Burada pek çok değerli müteahhit var. Kendileriyle daha sık iletişim kurmak istiyoruz. Mahallemizin sorunlarını gidermek için daha çok iş birliği içerisinde olmayı arzuluyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89