banner94

banner77

banner69

banner88

Sektöre A’dan Z’ye atılan seçkin imza: Genç Bayramoğlu İnşaat

Yapı sektöründeki başarılı girişim ve üretimleriyle adından söz ettirerek kısa sürede Bursa’dan Türkiye’ye, sonra da yurtdışına açılan Genç Bayramoğlu İnşaat, Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım ilçeleri ve Bursa dışında inşa ettiği yaklaşık 200 konut ile dikkati çekiyor.

İNŞAAT 20.04.2023, 13:17
Sektöre A’dan Z’ye atılan seçkin imza: Genç Bayramoğlu İnşaat
banner66

Sadece konut projeleri ile kalmayıp banyo ve mutfak mobilyası üretiminde de iddialı olan, Henné markasıyla da yapıların A’dan Z’ye her aşamasında olan Genç Bayramoğlu İnşaat'ın kurucu ortağı Bekir Bayramoğlu, Konut Yapı Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Röportaj: Dilek Atlı

Genç Bayramoğlu İnşaat’ın kuruluş hikâyesini anlatır mısınız?

1983 yılında Bursa’ da su tesisatı, kalorifer tesisatı ve seramik işleri ile çalışma hayatına giriş yapan firmamız yıllar geçtikçe Türkiye’nin birçok şehrinde hizmet vermeye başladı. 25 yıla yakın iş tecrübemizle beraber şirketimize olan güven ve müşterilerimizden gelen taleplere daha fazla kayıtsız kalmayarak firmamızda inşaat sektörüne bir nevi adım atmamız gerektiğine inandık ve iyi ki de bu adımı atık. Ayrıca 2009 yılında müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda mutfak dolabı, banyo dolabı ve mobilya üretim tesisini faaliyete geçirdik. Hizmet ve iş kalitesi anlamında bu alanda da emin adımlarla ilerlemekteyiz. Bursa’da inşaat sektöründe geçen yıllar boyunca birçok projeye imza attık. Hizmet kalitemizle birlikte müşteri portföyümüz ve ürün gamımız genişledi. Güney Marmara bölgesinde ve sektör içinde haklı bir yer edindik. Yakın zamanda showroom’umuz ile yönetim ve planlama faaliyetlerini aynı çatı altında toplayarak daha iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz.



Genç Bayramoğlu İnşaat bugüne kadar hangi projeleri tamamladı? Kaç aileyi konut sahibi yaptı ? Müşteri kitleniz kimlerden oluşuyor ?

Bugüne kadar Yıldırım ilçesinde 2, Osmangazi ilçesinde 1, Nilüfer ilçesinde 2 ve Burhaniye Pelitköy’de de 6 villadan oluşan projelerimizi tamamlamış ve 200 aileyi konut sahibi yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Bursa dışında da inşaat alanında girişimleriniz var mı?

Şehir dışında Sakarya, Balıkesir Burhaniye ve son olarak Muğla Bodrum’ da projelerimiz devam ediyor.

Genç Bayramoğlu İnşaat’ın şu an devam eden projeleri hangileridir?

Şu anda Balıkesir Burhaniye Pelitköy’de 80 daire, 56 villa projemiz ile Muğla Bodrum’da 4 adet villa projemiz devam ediyor. Yakın zamanda Nilüfer’de bulunan kendi fabrikamızın da inşaatına başlıyoruz.

Kentsel dönüşüm ile kazandırdığınız yapılara vereceğiniz örnekler var mı?

Kentsel dönüşüm projelerinde yer almayı düşünmüyoruz açıkçası. Özgün ve konforlu projelerimizle markalaşmak ve her şeyden önemli olarak önce güvenlik diyerek sağlam adımlarla ilerliyoruz.

Bursa’nın yıldızı parlayan bölgeleri nereler sizce?

Nilüfer’in Balkan mahallesiyle Görükle mahallesi ve Akçalar mahallesi yıldızı parlayan bölgeler arasında. Gümüştepe, Kayapa ve Hasanağa’yı da sayabiliriz.

Gelecek projeleriniz arasında neler var?

Çok yakın zamanda Nilüfer’de fabrika inşaatımıza başlayacağız. Halihazırda devam eden projelerimiz sonrası sürpriz projelerimiz var. Bunları yakın zamanda sosyal medyadan paylaşıyor olacağız.

Deprem bölgesi olan Türkiye’de güven ve sağlamlık kavramları oldukça önemli. Genç Bayramoğlu İnşaat olarak imza attığınız yapılarda öne çıkan özelliklerinizi paylaşır mısınız?

Müteahhit firma olarak işimizin başındayız ve her zaman söylediğimiz tek bir şey var o da denetim. Bir işe başlamak, heveslenmek en kolayıdır. Malzemenin kalitesinden ödün vermiyoruz ve işimizin denetimini çok sıkı tutuyoruz. Zemin etüdü ve laboratuvar kontrollerine önem veriyoruz. Tecrübeli personelimiz ve bugüne kadar edindiğimiz tecrübe bize denetimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Sektörel bazda sıkıntılarınız nelerdir?

Bugün aldığımız bir ürünü aynı paraya alamamak gibi bir kaygımızın yaşandığı şu günlerde aynı zamanda alım gücümüzün yükselmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için kredi imkânlarının daha kolay ve ulaşılabilir olması gerektiğine inanıyoruz. Alım gücünün zor olduğu şu günlerde devletimizin vatandaşlarımıza kredi kullanma imkânlarının önünü açması gerekmektedir.

İMSİAD’ın çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerinizi alabilir miyiz ?

İMSİAD Başkanı Şeref Demir’in çalışmalara olan katkılarını yakından takip ediyoruz. Ben de İMSİAD’ın yedek yönetim kurulunda yer alıyorum. İMSİAD çatısı altında olmak her zaman avantaj sağlamaktadır. Yönetim kurulu ve üyeleri, Bursa’nın önde gelen ve başarılı inşaat firmalarının temsilcilerinden oluşmaktadır. İMSİAD’ın kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalarını takdir ediyorum, İMSİAD’ın varlığının sektöre büyük katkı sağladığına inanıyorum. Benim için İMSİAD çatısı altında olmak gurur verici.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner89